Cozonac pufos reteta cu 10 galbenusuri
Cozonac pufos reteta cu 10 galbenusuri, cu rahat si nuca, fraged, care se desface fasii. Cozonac framantat de 3 ori, simplu sau cu nuca si cacao, cu stafide si fructe confiate, aromat din belsug cu vanilie si coaja de lamaie si portocala.
Acesta este genul acela de aluat dospit care creste de nu se mai opreste, care se rupe pale-pale (fasii) si se mentine moale zile in sir, nu se usuca. Vedeti mai jos si reteta video pas cu pas.
Este o reteta usor diferita fata de vestitul pufos moldovenesc, are mai putine galbenusuri, dar tot foarte gustos este. E ceva mai ieftin, insa nu se mai sperie nimeni ca trebuie sa puna minim 20 de galbenusuri la kg de faina. 🙂
Ingrediente necesare pentru reteta de cozonac pufos cu nuca
Rating
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
- 1 kg faina
- 14 g drojdie uscata Dr Oetker sau 40 g drojdie proaspata
- 10 galbenusuri
- coaja de la 1 lamaie si 1 portocala
- 250-300 g zahar
- 400 ml lapte cald
- 150 g unt moale
- 50 ml ulei
- vanilie sau 1 pastaie de vanilie
- 1 praf de sare
- dupa gust stafide, rahat, cacao, nuca, fructe confiate
- 1 ou pentru uns
Mai multe retete de cozonaci si colaci, puisori si iepurasi, gasiti AICI. Veti gasi de la cel moldovenesc, vestit si de o finete rara, pana la baigli, fara framantare sau economic, de post, colaci, puisori si iepurasi, pasca si multe alte surprize delicioase.
Cam asa arata:
E vedeta meselor de Pasti si Craciun, dar si o mandrie pentru gospodinele care au un rezultat perfect.
Nu e usor sa faci niste aluaturi dospite pufoase, bune crescute, care sa se descafa si sa se rupa pale-pale, caiere sau fasii…
Mod de preparare pentru reteta de cozonac pufos
Puteti citi dedesubt reteta scrisa de cozona cu 10 galbenusuri sau sa treceti direct la reteta video, cu un click pe poza:
Cum se face reteta de cozonac care se rupe fasii, pale, caiere
Batem galbenusurile cu un sfert de lingurita de sare si le lasam putin deoparte, sa isi intensifice culoarea.
Punem intr-un vas o lingura de faina, peste care turnam lapte clocotit si oparim astfel faina. Lapte se pune atat cat este nevoie, sa fie ca o smantana groasa, cam 100 ml, nu tot laptele. O lasam deoparte si pe aceasta sa racoreasca.
Punem galbenusurile la batut, adaugam si zaharul, batem totul impreuna, pana cand se dizolva complet zaharul.
Cand zaharul se dizolva comple trebuie sa obtinem o crema foarte frumoasa din galbenusuri si zahar.
Dupa ce s-a racit faina pe care am oparit-o, adaugam si drojdia sfaramata si amestecam totul foarte bine. Amestecam pana drojdia s-a dizolvat bine. O lasam asa, la temperatura camerei si asteptam sa creasca.
De ce se opareste faina pentru cozonac?
Faina oparita va mentine cozonacul mult timp sa nu mucegaiasca, iar pentru faptul ca facem plamada separat putem verifica si cat de buna este drojdia pe care o folosim.
Cum se framanta cozonacul la robot?
In bolul robotului, peste galbenusurile batute, punem maiaua, aromele, coaja de lamaie si faina.
Pornim framantarea folosind cea de-a doua viteza a robotului. Framantarea la robot dureaza 10 minute.
Adaugam treptat si untul. Cand aluatul are textura lobului urechii putem opri framantarea.
Ne ungem mana cu ulei si adunam aluatul de pe marginea bolului. Lasam aluatul la dospit, intr-un loc cald, pentru jumatate de ora.
Pentru a ne asigura ca aluatul creste, il putem pune in cuptor. Daca aveti cuptor pe gaz, incalziti-l la minim pentru 10 minute, opriti cuptorul si puteti pune aluatul sa dospeasca acolo.
Pentru cuptoarele electrice, incalziti cuptorul la 40 de grade Celsius si apoi puteti pune aluatul in interior. Nu mai mult de 40 de grade, pentru ca temperatura mare ar putea afecta drojdia.
Eu l-am lasat sa dospeasca pentru 30 de minute in cuptor. In momentul in care punem mana pe aluat acesta trebuie sa fie cald. Doar asa va creste frumos! Ideal este sa acoperim aluatul cu folie de plastic, asa va creste si mai frumos.
Il scoatem, ungem masa cu ulei si impachetam aluatul. Aceasta este cea de-a doua framantare. Trantim aluatul de cateva ori de masa, apoi impaturim, il trantim…
Punem aluatul la dospit, in cuptor, pentru alte 30 de minute. Din nou, cand punem mana pe acesta trebuie sa fie cald.
Cum se face umplutura de nuca si cacao?
Pentru umplutura de nuca a cozonacului vom amesteca nuca, zaharul si cacaua. Punem putin albus si amestecam. Mai adaugam albus treptat. Crema pe care o obtinem nu trebuie sa fie foarte fluida, ca sa nu curga din cozonac.
Ungem masa cu ulei si rasturnam aluatul. Il impartim in doua bucati.
Din acest aluat vom face 2 cozonaci, unul cu umplutura clasica de nuca, iar celalalt cu umplutura de stafide si fructe confiate.
Modelarea cozonacului
Una dintre bucati o intindem, apoi presaram stafide (pe care le-am inmuiat intr-o lingura de cognac sau rom), punem si cojile de portocala confiate, rahatul taiat cubulete.
In interiorul cozonacului mai puteti adauga bucati de nuca, migdale, alune, fructe uscate, ce doriti.
Impaturim aluatul, astfel incat umplutura sa vina in mai multe sfaturi.
Am pregatit o forma de copt cu diametrul de 16 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Vom face acum si celalalt cozonac. Intindem bucata de aluat si punem umplutura de nuca si cacao. Rulam foarte strans aluatul, sigilam capetele aluatului, sa nu curga. Taiem in doua si sigilam din nou capetele.
Impletim apoi cozonacul si il punem in tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Eu am folosit o tava mica de 20 x 12 cm.
Punem cozonacii in cuptorul cald si ii lasam sa dospeasca pana cand acestia ajung la nivelul tavii. Eu i-am lasat la crescut pentru o ora.
Am pregatit un galbenus pe care l-am batut cu o lingurita de lapte, folosim acest amestec pentru a unge cozonacii deasupra.
La ce temperatura se coc cozonacii?
Punem cozonacii la cuptor la 160-170 de grade Celsius, depinde de fiecare cuptor in parte. Ideal este ca focul sa fie de jos in sus. La cuptoarele pe gaz focul trebuie sa fie mediu.
Coacerea dureaza aproximativ 1 ora.
Nu am de gand sa va innebunesc si sa va explic prea mult. Pur si simplu, pentru reusita unui cozonac perfect, adica pufos, bine copt, aromat, sa nu se usuce a doua zi… sunt cateva lucruri importante.
Sfaturi de la Gina Bradea
- Folositi ingrediente de cea mai buna calitate, la temperatura camerei, nu reci
- Faina trebuie sa fie bine uscata, clada, sa se cearna 2-3 zile la rand si sa fie tinuta la cald inainte de framantare.
- Framantat aluatul bine, pana se desprinde aluatul de mana si batut de masa
- Batutul de masa ajuta aluatul foarte mult, o sa vedeti cum se relaxeaza, devine mai fin si mai elastic
- Laptele se pune treptat, prima data doar 3/4 din cantitate, apoi se mai adauga putin cate putin, cat trebuie. Daca puneti tot laptele si la final aluatul e lipicios si moale, mai adaugati o mana de faina. Ouale pot fi mai mari sau mai apoase, untul poate sa contina prea multa apa sau faina e umeda sau nu e de foarte buna calitate. Cu faina din loturi diferite puteti obtine aluaturi diferite. Sunt multi factori care pot influenta calitatea fainii.
Alte sfaturi de care trebuie sa tineti cont
- Copt bine, la foc mic la inceput (160 de grade pentru 10 minute), 180 de grade Celsius pana la final la cuptor electric. La cuptor pe gaz, foc mic la inceput, apoi mediu.
- Puneti mana pe aluat: aluatul trebuie sa fie cald, nu rece. Daca aluatul este rece, va creste greu, poate dura si 10-12 ore pana dospeste bine.
- Daca vreti ca aluatul sa creasca mai repede, aprindeti cuptorul la minim -cam 40 de grade si bagati vasul cu aluat in cuptor. Dupa 15 min stingeti focul si lasati acolo cozonacul.
- Daca nu puteti baga aluatul in cuptor, puneti dedesubt un vad cu apa calda, dar vasul cu aluat sa nu atunga apa.
- Inveliti vasul cu aluat cu foie de plastic sau o punga, apoi cu servet.
- Faceti cele 3 framantari exact asa cum spun eu. Framantarile repetate au rolul de a dezvolta mai bine reteaua de gluten, reactiveaza drojdia, face aluatul sa aiba aceeasi temperatura in toate partile. Veti obtine cei mai pufosi cozonaci.
- ALUATUL TREBUIE SA FIE CALD!
Cozonac pufos, reteta cu 10 galbenusuri
Daca se da focul tare de la inceput, aluatul este fortat sa creasca si se va crapa, nu va fi cresut frumos.
Am explicat pe larg secretele aluatului dospit aici. E scris totul, cum se framanta, cum se pregateste totul, cititi cu rabdare 🙂
Daca nu aveti un cantar la indemana, am scris eu amanuntit cum se pot cantari cu lingura sau cana aici, in Masurarea ingredientelor in bucatarie.
Sfat de la Gina Bradea
Dupa ce ati framantat aluatul si l-ati trantit bine de castron, il lasati sa creasca 30 de minute, apoi il mai framantati putin, cam 5 minute. Mai lasati la crescut 15 minute, apoi iar framantati 5 minute.
Acum lasati la crecut definitiv.
Aceasta framantare de 3 ori ajuta aluatul sa creasca extrem de frumos, se va desface suvite, veti avea o frumusete de cozonaci.
Cati cozonaci ies din 1 kg de faina?
Din aceasta cantitate ies 2 cozonaci frumosi. Eu am facut unul cu stafide, fructe confiate, merisoare, migdale si rahat si la celalalt am amestecat o bucatica de aluat cu 1 lingura de faina si 2 linguri de rom. Puteti folosi esenta de rom.
Umplutura poate fi din nuca si cacao, plus lapte sau albusuri, din miez de nuca sau mac macinat, oparite cu lapte, aluat cu cacao sau ciocolata, dupa dorinta…
Alte trucuri pentru reteta de cozonac cu 10 galbenusuri:
- Ungeti hartia de copt cu putin unt, aluatul va avea acel parfum de unt absolut minunat si nu se va mucegai, nu se va usca, va ramane fraged mult timp 🙂
- Dupa coacere, ungeti imediat copturile cu putin sirop facut din 1 lingura de miere de albine si 2 linguri de apa sau 1 lingura cu varf de zahar si 2 linguri de apa. Vor avea un luciu splendid.
Vedeti si pozele, ce frumos au iesit. Eram racita, dar daca pofta e mare. 🙂
Ca sa se vada frumos in poza, trebuie sa fie reci cand se taie, dar eu i-am taiat calduti. Am facut si un colacel pentru Totosii mei dragi (catelusii nostri), fara stafide sau cacao, si se vede mai bine ca se rup pale-pale 🙂
Daca 10 galbenusuri vi se pare ca sunt prea multe (desi va recomand sa probati reteta), puteti folosi 5 oua intregi, adica albus cu galbenus, care se bat spuma impreuna cu zaharul si le adaugati in aluat, la framantat.
Dar, va fi o diferenta: avand si albusuri, aluatul va fi mai dens, nu va avea fragezimea aparte pe care o are aluatul care se face doar cu galbenusuri.
Se va usca mai repede.
Puteti folosi, da, 5 oua intregi, nu 10 galbenusuri, iar in loc de unt si ulei, folositi numai ulei – 200 ml si acesta va fi un produs ECONOMIC. Dar eu, repet, recomand varianta cu 10 galbenusuri 🙂
Ce facem cu albusurile?
Daca nu le folositi la umplutura de nuca, puteti face o delicioasa Prajitura Rafaello – reteta aici.
Bezelele se pot pastra si o luna si sunt tare bune de rontait. Reteta aici.
Chec din albusuri – reteta aici.
Cozonac pufos – reteta traditionala moldoveneasca de cozonac cu nuca
Vedeti cat sunt de pufosi si de bine crescuti si copti cozonacii mei. Culoarea galbena atat de intensa este de la galbenusuri, eu folosesc oua de la gainusele mele.
Va las si voua cate o felie generoasa sa gustati si va invit sa incercati reteta si sa-mi trimiteti pozele 🙂
Pofta buna!
Mai jos puteti vedea pozele primite de la gospodinele care au testat reteta de cozonac 🙂
362 COMENTARII
Aoleu d-na Gina, ma omori.De cate ori zic ca nu mai fac cozonaci ,strecori mataluta o reteta,ca e simplu, ca uite cum a iesit de minunat,ca nu dureaza mult si iaca-to pe Vanessa din nou la cuptor
Pai ce viata e asta, ca e valabil pentru tot ce postezi ?si problema e ca toate ies de numa-numa,asa ca nu pot da rasol ,ai mei nu uita ce au mancat. Si asa am ajuns sa fac si porcarii de Craciun si toate alea de Paste si toate alea de onomastici. Vai de silueta mea, când gustul imi aduce aminte de tinerete ,mananc si eu, ce sa fac?
Nici nu caut alte retete pe net,ma du la alfabetul Ginei si aleg.
Felicitari si plecaciuni pentru bucuria de a impartasi minunile culinare. Ferice de familia si prietenii dvs,
Cu drag, Vanessa
Multumesc din tot sufletul, draga mea prietena!
Pai ce silueta? Toate retetele mele-s dietetice, nu? 😀
Sa gatim gustos si cu suflet pentru cei dragi. Ce poate fi mai frumos, decat sa vedem familia si prietenii la masa, sa-i rasfatam cu bunatati facute de manutele noastre?
Uite, acum am coborat de la bucatarie, am gatit niste paste simple cu rosii, mai aveam niste ostropel de pui de ieri (1 portie pentru baiat), am facut si niste banane prajite (fursecuri), am pus la bait carne de mistret si am la dospit un aluat. Vasele le-am aruncat repede-n masina si diseara, cu ce mai adun, dau dumul ca am masina plina 😀
Asa sunt zilele mele.
Vai de zilele mele, cad rapusa numai când citesc ce faci intr -o zi.Si asta e numai partea cu bucataria, cred. Eu imi rog sotul când am petreceri ,sa spele vasele.Sambata am ultima zi de nastere ,a fetei, si pe urma ma prabusesc pana la Craciun. Am 5 membrii de familie Scorpioni. Ma omoara luna octombrie.
Daca nu te superi, pe la Craciun, o sa iti cer sfatul mai amanuntit in legatura cu preparatele din porc.
inca o data, toata admiratia mea pentru sufletul pe care il pui sa ne ajuti sa stralucim la ospete
Cu drag, Vanessa
Multumesc frumos, draga mea. 🙂
Nu-ti imaginezi cum arata bucataria dupa ce gatesc eu: totul e plin 🙂 Sunt foarte rapida si dezordonata, recunosc, si nu suport sa fie nimeni in sufletul meu. Stii cat rad ai mei de mine pe tema asta? Imi spun ,,taifunul mama” 🙂
Din pacate, tot eu spal vasele sau le arunc in masina de spalat vase si fac si curat.
Sigur ca te ajut, sunt aici, la un click distanta, un click mititel, de cate ori ai nevoie de mine 🙂
Doamna Gina, sunteti un dar de la Dumnezeu. N-am stat pe langa mama si bunica in bucatarie cand a fost cazul, asa ca pana nu m-au ajuns din urma mancatul pe fuga si stresul zilnic, nu gateam niciodata nimic mai complex decat oua prajite, ca nu pricepeam ce trebuia sa se intample cu ingredientele, cum arata, cum se comporta, de ce. Am descoperit din intamplare blogul dumneavoastră iar acum nici paine nu mai cumpar. Totul fac in casa. Nu mai e nevoie sa va spun ca toata familia e fericita. Sa va dea Dumnezeu sanatate sa ne faceti pofta in fiecare zi cu retetele astea delicioase. Acum tin pumnii sa-mi iasa cozonacul. 😀
Multumesc din tot sufletul 🙂
Hai ca facem impreuna un cozonac grozav, da? Sa ai incredere in manutele tale, citeste tot ce-am scris si nu uita ca eu sunt aici, la doar un click distanta 🙂 Te ajuta mama Gina 🙂
Imi schimb retetele vechi , am descoperit aici o ,, comoara ” .
Stiam de framintatul de 2 ori , dar de 3 ori, cred ca e tot secretul pt un cozonac reusit .
De fapt observasem ca atunci cind ramine o bucatica de aluat , si o tot invirti [ eu mai fac niste cornuri ] , prin repetarea intinderii foii , aluatul devine mai elastic si creste mai frumos !
sper sa am rezultatul ce-l astept de mult timp . Multumesc pt bunavointa de a impartasi din experienta dv !
Multumesc frumos 🙂
Facem impreuna, sunt aici, la un click distanta, oricand ai nevoie de un sfat 🙂
O reteta grozava! Mi-au iesit 2 cozonaci fabulosi! Se defac pale-pale, au o culoare frumoasa, sunt pufosi si gustosi. Dupa gustul meu, ar fi trebuit mai mult zahar. Recunosc, mie imi plac prajiturile f dulci. Pt cei care vor sa probeze reteta : cititi cu atentie sfaturile si recomandarile Ginei! Astfel veti face niste cozonaci autentici de poveste. Multumiri pt reteta grozava si ponturile pe care ni le-ai transmis si noua!
Multumesc frumos si eu. Poti pune 400 g zahar.
Doamna Gina ,ca de obicei apelez din nou la sfaturile dv!Vreau sa fac si eu pt prima data in viata cozonac si bineinteles nu as alege alta reteta decat a dv!Am incredere ca nu o sa dau gres!O intrebare am daca sunteti draguta sa imi raspundeti…as vrea sa framant aluatul in robot profesional.Se modifica timpul de framantare?A…si atunci cand faceti cozonacii doar cu nuca,cam ce cantitate de nuca folositi pentru 2 cozonaci?Multumesc mult pentru ajutorul si rabdarea pe care o aratati de fiecare data si va rog suzati-mi nestiinta si faptul ca va tot deranjez.Promit ca va trimit poze cu produsul finit si sper sa nu dau gres si sa va dezamagesc!Multumesc!
Te rog sa ma deranjezi de cate ori ai nevoie, eu te ajut cu drag. Ma bucur tare mult ca sunt sursa ta de inspiratie 🙂
Adevarul e ca mai bine ma deranjezi pe mine decat sa te chinui si sa nu-ti iasa. Stai linistita ca nu ma dezamagesti. Stii cate greseli fac si eu? Nimeni nu e perfect decat daca sta degeaba si doar da indicatii pretioase.
Ok, cozonacul: din reteta asta ies 2 cozonaci babani, frumosi foc.
Ai nevoie de 4-500 g miez de nuca, 100 g cacao amara, albusurile ramase plus putin lapte sa faci o crema si 50 g zahar. Amesteci bine totul.
Daca framanti la robot, framanti cam 20 de minute, e suficient. Lasi sa creasca 20 de minute, apoi mai pornesti robotul inca 5 minute. In rest, respecti reteta 🙂
Multumesc mult pentru ajutor!Sunteti o draguta,de aceea va iubesc!
<3 <3 <3
Buna ziua stimata d.na!.am o intrebare😘eu fac cozonacul d.voastra traditional cu 20 de galb la kg de faina de foarte mult timp,e reteta mea de baza niciodata nu am dat gres e nemaipomenit de bun insa de sf pasti as vrea sa incer cozonacul cu 10 galbenusi din motivul ca nu prea mai dispun de mult timp liber.intrebare::va rog la aceasta reteta putem folosi lingura aceea de faina oparita cu 100 ml lapte?ar modifica cu ceva aluatul?😘🤗
La ambele retete se poate face opareala. Aceasta impiedica aluatul sa mucegaiasca. Diferenta la cozonacul cu 10 galbenusuri este ca e mai putin fin, dar tot gustos este.
Multumesc frumos pentru raspuns! va dorim paste fericit si binecuvantat intregi familii😘😍🤗❤❤❤
Am facut azi cozonacii dupa reteta ta, au iesit exact cum ai spus, foarte pufosi si „pale ,pale”, problema e ca am facut doar doi, ca ai mei nu prea mananca cozonaci, deja s-a dus unul „cica nu mananca ” l-au devorat nu l-au mancat…si pana la craciun mai e …hhhh imi pare tare rau ca n-am facut 2 kg de faina , ma gandeam sa nu ramana sa se usuce, nimeni nu se astepta sa iasa atat de buni , multumesc pt reteta , sunt superbi cozonacii astia … acum n-o sa mai zica nimeni din familie ca nu mananca cozonac hhhh. Te pup
Asa este, sunt minunati si se pot pastra o perioada mai lunga. Te sfatuiesc sa faci din 2-3 kg de faina si apoi congelezi cate 1. Scoti cand si cand. Ai cozonac proaspat mai mult timp si muncesti o singura data. Eu asa fac 🙂
Ai dreptate , o sa incerc si asa ! Dar e mai bun proaspat si mai ales cald . Cand il vezi in cuptor ca mai are putin si sare din tava … O placere si satisfactie deosebita ! Acum fac piftie de curcan tot dupa reteta ta , si asta fac foarte rar ca sotul nu mananca . poate raman si fara piftie , ca asa am patit cu cozonacul , a zis sa nu fac mult ca el nu prea mananca … Si s-a dus unul numai ieri , hhh . Te pup !
Asa este, nimic nu se compara 🙂 Dar eu scot din congelator si il pun la microunde, il incalzesc imediat si zici ca e abia facut 🙂 Pun cozonac ul taiat bucati, nu intreg, exact cat mancam o data.
Cu piftia, abia astept sa-mi spui :)))
Oooh daaa , o sa fie bun si cozonacul congelat , la microunde va fi perfect , buna idee . O sa tin minte . piftia a iesit bine, doar ca nu e chiar asa limpede ca a ta , pt ca : aveam o curca de la tara si am fiert-o cam mult de frica sa nu fie aspra sau sa nu se inchege . Dar la gust e fff buna . A doua oara n-o sa o fierb asa mult ca se inchide zeama la culoare .Am facut si carnati dupa retetele tale doar ca eu am facut din carne de vita cu oaie, si in mate de oaie, au iesit fff gustosi dar m-am chinuit groaznic ca iesea carnea f greu din masina in mat (masina de tocat manuala ) , ca se lasa grasime pe spirala si nu impingea carnea , trei oameni au dar la manivela pe rand, hhhhh am si ras , ne-am si enervat dar nu m-am lasat . Am capitulat pe la trei sferturi din umplutura si restul am mai adaugat usturoi si bicarbonat si i-am facut mici . Nimic nu se arunca , totul se transforma . Te pup , esti o comoara !
Sarbatori fericite!
Daca nu sunt si astfel de aventuri, viata n-ar avea sare si piper 😀
Asa este . Sarbatori fericite si ne mai revedem , ca mai am de gand sa-ti mai fur niste retete , cand se va ivi ocazia … Te pup si mult succes in continuare !
Buna ziua, draga doamna!
Va rog din suflet sa imi explicati, daca aveti timp, cum „tratati”cozonacii imediat după ce ii scoate din cuptor( răcire si pastrare). Este singurul lucru pe care nu il am foarte clar.
Sărbători binecuvantate!
Buna ziua,
Se scot din tavi si se lasa la racit pe un gratar, se intorc de pe o parte pe alta, sa nu se lase. A doua zi se invelesc in hartie alba si se depoziteaza in camara, in frigider. Sau eu ii tai, ii pun in pungi cate jumatate de cozonac si-i bag la congelator.
Pana a doua zi ii mai inveliti in prosoape sau rămân așa? Va multumesc!
Nu se invelesc in nimic, se lasa liberi sa se raceasca 🙂
Va multumesc pt reteta! Am copt cu mama, am triplat ingredientele. Au iesit foarte gustosi si aromati cozonacii!!! Unica problema a fost ca au crapat. Imi puteti da vre-un sfat cum sa facem sa nu crape?
Multumesc
Sarbatori Fericite!
Daca au crapat, mai trebuiau lasati la crescut. Fiind un aluat greu, are nevoie de mai mult timp sa creasca 🙂 M-as mira sa nu se manance, sunt fosrte gustosi.
Va imbratisez cu drag.
imi permit sa ma bag in seama,,din cate stiu,,,citit ,,cozonacul crapa daca la umplutura bateti albusurile spuma,,,incercati sa le puneti pur si simplu ,,fara a le mai bate,,,asa am facut si eu ,,,desi de cand ma stiu le bateam bat sa stea
Cozonacul crapa daca nu e lasat suficient la crescut si creste fortat in cuptor 🙂
Eu umplutura o fac cu nuca macinata, zahar dupa gust, cacao si inmoi totul cu lpte oprit, cat sa devina ca o crema care sa se poata intinde, ne place mult mai mult decat cu albus.
Apreciez existența ta printre noi !
Sa fi sănătoasă si sa ne „pastoresti” mereu cu aceeasi răbdare si iscusința .
Zi frumoasa sa ai !!!! Si azi si in toate zilele!
Multumesc frumos, la fel si la voi sa fie <3
Interesantă rețetă, eu însă am mai pus și smântână și am redus din ulei și fac cu 5-6 oua.
In video sunt 20 de galbenusuri la Kg de faina iar reteta spune 10 galbenusuri la Kg de faina. Care e reteta corecta?
Ambele.
Prima reteta este cozonac obisnuit, a doua este vestitul COZONAC MOLDOVENESC. Am pus si video ca sa se vada modul de preparare, umplere, coacere. Voi face video si la prima reteta, dar sa mai scada caldurile astea infernale. La temperaturi de 40 de grade nu-ti vine sa aprinzi cuptorul 🙂
Bună ziua stimată dna Bună,vă deranj si eu cu 2 intrebari:lingura de făină cu laptele clocotit il puneți de fiecare dată la cozonac,si cei 100 de ml de lapte se iau din cei 400 de ml care sunt pt coca de cozonac.Va multumesc si va doresc sanatate multă.
Da, oparesc faina de fiecare data si laptele se ia din cantitatea totala data 🙂
Nu e deranj, raspund cu placere.
Multumesc frumos pt raspunsul oferit😊
Multumesc frumos si eu. Raspund intotdeauna.
Re mai astept pe la mine, sa gatim impreuna ceva bun 🙂
Buna ziua, ma numesc Cosmin si am o intrebare daca nu deranjez, cind se pune untul la cozonac? precizez ca si eu si sotia suntem nevazatori si nu putem vedea in video, folosim o sinteza vocala pe calculator care ne citeste textul dar nu putem viziona videoclipuri. MULTUMESC ANTICIPAT!
Nu ma deranjati deloc, raspund cu placere. Untul se topeste, sa fie caldut si se foloseste la framantat aluatul.
Rețeta Dumneavoastră și experienta mea☺ s-a primit o bunătate de cozonac
Ma bucur din tot sufletul 🙁
Buna seara! Pot adauga smantana? Si as mai avea o intrebare… De fiecare data imi intra mai mult lapte decat in reteta( 50-100ml) De ce? Folosesc o faina canadiana. Multumesc
E diferenta la faina, oua… Poti folosi smantana, da.
Buna,imi puteti spune va rog ce dimensiune au tăvile d-voastra de cozonac?Va multumesc!
Am tavi foarte mari, cam de 32 cm lungime, cu 12 inaltime si 10 latime. Mari 🙂
La multi ani Gina !,de Craciun am facut cozonac dupa reteta ta si a iesit ooooaaaauuuuuuuu.Fac cozonac de cand ma stiu si ma sitiu de multi ani, dar niciodata nu a iesit atat de bun .Super reteta . multumim mult ,sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa ne impartasesti dinexperienta ta . Azi fac Saleuri pt Revelion tot dupa reteta ta . sunt tare nerabdatoare . Te pup si-ti urez un an cu sanatate multe bucurii si multe bunatati . Gabi
Ma bucur tare mult, pup Gabita! La multi ani, draga mea!
Draga Gina-daca-mi permiti sa-ti spun asa- ,oare de ce mi se intaresc cozonacii dupa doua zile? Eu pun 150 g unt ,si 5 galbenuse la 1 kg de faina.
Recomand sa folosesti 10 galbenusuri la 1 kg de faina si sa adaugi si 1 lingura de untura de porc la framantat. Vor fi mult mai fragezi. Vezi reteta mea de cozonac traditional, recomand s-o probezi. Dupa racire, cozonacii se invelesc in hartie alba-nu hartie de copt ci coala alba de impachetat, din aceea care nu e lucioasa-apoi in punga si se pastreaza la frigider. Se intaresc putin, e firesc, dar nu se usuca. Eu tai bucati si pastrez la congelator cozonacii. Incalziti apoi la microunde timp de 1 minut zici ca abia sunt copti.
Multumesc pentru sfat .Voi incerca zilele astea si-ti voi spune ce a iesit .
Asadar din nou in bucatarie la facut cozonac. Nu as fi crezut niciodata ca voi ajunge sa indragesc sa fac asa ceva! De cand am descoperit reteta ta Gina Bradea, imi plac cozonacii moldovenesti. Adica efectiv ii ador.Multumesc mult pentru toate retetele, pentru care nu stiu daca imi va ajunge o viata sa le incerc pe toate! <3
Ma bucur din tot sufletul 🙂
Multumesc frumos si eu, Ina 🙂
Bună ziua am făcut rețeta dumneavoastră de cozonac cea cu 10 ouă ,totul a decurs perfect dar când i-am băgat la cuptor ă început să curgă peste tavă,i-am băgat la 160 grade primele 10 min apoi am dat 180 și când am văzut că încep să curgă am mai dat 160 de grade 10 min,unde oare am greșit, am folosit făina de la moară și drojdie proaspătă „secretul bunicii „, va rog dacă mă puteți ajuta cu un sfat .
Ai facut aluatul prea moale. Niciodata nu se poate da cantitatea exacta de faina sau lchid, trebuie sa vezi aluatul la mana, cat mai e nevoie. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de mana la final, dupa framantare, sa fie elastic si consistenta sa fie ca lobul urechii.
Nu se pune nici mult aluat, ci cam 60-70 % din tava sa fie aluatul. Mai creste si la dospit si la copt.
Nu te speria, asa se invata. Data viitoare va fi mult mai bine. Nu ezita sa ma intrebi, eu raspund si ajut cu drag.
Pup tare.
Lapte am pus 400ml poate aici am gresit,DUMNEAVOASTRĂ ati spus 300 ?
Trebuie sa vezi cat cere aluatul, in functie de faina. Cine iti da cantitati exacte din start, minte.
Ok mâine încerc din nou. Nu ma las! Trebuie sa îmi iasă! Multumesc frumos! Tăvile mele au 14cm-30 cm oare sunt prea mici pentru 2 Cozonaci?
Sunt bune.
Bună ziua la acestă rețeta pot adăuga făina oparita și smantana de la rețeta cu 20 de galbenusuri?
Da, se poate.
Buna seara!desi nu postez,am testat si chiar am obisnuit sa fac cateva .din retetele dvs.va cer ajutorul,cu o reteta de cozonac,dar daca se poate fara unt,pt.mama mea.daca aude ca trebuie unt,sigur renunta la reteta.ea foloseste fain de tara,de moara,nu .din comert,iar de la un timp a cumparat faina,ba.i ies,ba nu ies.sunt convinsa ca nu e de vina faina,.com reteta.eu am urmat pasii .din retetele dvs.,si garantat iese,chiar si video m.am uitat,e de folos,in special la papanasi,cum ati impartit coca.astfel,nu am pierdut mult timp cu formarea lor.
Recomand reteta asta: https://pofta-buna.com/cozonac-pufos-reteta-traditionala/
Nu pui unt, foloseste ulei in loc si va fi bine. Urmareste reteta video si fa exact ce fac eu.
buna ziua!daca nu punem unt, cati ml de ulei folosim?O zi buna!
150-200 ml
va multumesc!o sa revin sa va spun cum a iesit!
Doamna Gina, va deranjez din nou cu o intrebare. Vreau sa fac din 2 kg de faine, dar pot coace doar 2 odata. Va rog sa imi spuneti daca mai ies la fel si ceilalti 2 care raman sa ii coc a doua oara. Sau framant de doua ori? Lunar fac cate doi cozonaci dupa reteta dumneavoastra si am si dat-o gata cu ei pe soacra mea care este moldoveanca😁
Va mulumesc frumos!
Doamna Gina, de cand am dat de dumneavoastra cu reteta de paine…mi-ati dat dependenta.Nu e zi sa nu intru pe pagina sa ma mai informez si sa si incerc una alta.Intrebarea mea este: o ora se framanta intr-una cozonacul sau se lasa la crescut, iar se framanta, iar se lasa si tot asa?O sa va mai stresez cu intrebarile mele de incepatoare 🙂
Se framanta pana obosesti, dar macar 15 min, il lasi 20 min, iar il mai omori 15 min…
Streseaza-ma ca nu ma supar 🙂 Radem bine amandoua si facem si treaba buna.
Super reteta! Se rupe fasii- fasii!
Bravo tie. La cat de gospodina esti, tu sigur faci minuni! 🙂 Trimite-ne poza 🙂
Draga mea, insfarsit am vazut si eu un cozonac !Asa il fac si eu. Eu il trantesc de masa de 60 ori dar nu stiam se cretul cu framantatul repetat Aceasta e o retetade cozonac , restul, paine indulcita Am un cult pentru cozonac, In familia mea la fel Mama il facea cu 14-15 galbenusuri, Doamne, cum iesea! Nu te cunosc sipoti sa-mi trimiti retete cu secrete.Draga mea am 81 de ani . Cand n-o sa mai pot nu-l mai fac deloc. Cozonacul e o prajitura fina si muncita. Cu dragoste, Duduta Ionescu
Nu am niciun secret, tot ceea ce stiu impartasesc cu cititorii mei, sa le fie de folos si lor.
Ma bucur si ma simt onorata, Duduta! Multi inainte si multa sanatate!
Te astept cu mult drag sa revii, sa mai incerci si alte retete. 🙂
Doamna sunteti fenomenala!!!!! E prima oara cand fac cozonaci si mi au iesit exact cum trebuie , exact cum erau cei facuti de o vecina, ea era singura care reusea sa faca asemenea cozonaci si pufosi si foarte gustosi si pur si simplu incredibili. Multumesc frumos de reteta o sa fac de acum incolo foarte des
Multumesc frumos si eu, ma bucur din tot sufletul.
Sa va fie de bine!
Sunteti un om cu inima mare !!! Va multumesc ca ne impartasiti dorinta de a gati!!!
Multumesc frumos si eu.
[…] E o traditie in Moldova ca pe masa de Paste sa fie bucate pregatite din miel sau ied, alaturi de cozonac […]
[…] crestin adevarat, pe masa de Paste are cateva oua rosii si cozonac, nu-i asa? Desi tradiile vechi pomenesc doar de oua rosii (colorate de sangele lui Isus cand era pe […]
O reteta superba de cozonac, cozonacul chiar iese pufos si gustos.
Mi-a fost greu pana m-am apucat de el, niciodata nu mi-au iesit cozonacii, dar de aceasta data chiar sunt fascinata de cozonacii acestia pufosi! Multumesc, Gina!
Cu cel mai mare drag, Georgiana!
Te invit sa mai incerci si alte retete, cu siguranta nu vei da gres.
Pofta buna!
Va super-multumesc!
Nu voi ramane doar la cozonacul pufos, deja trag cu ochiul la alte cateva retete.
Minunati! Am facut acum si au iesit deliciosi si frumosi! Si pasca am facut la fel este foarte buna!! Si rafaello mmm…. Aveti niste retete minunate si va urmaresc cu drag! Ma bucur ca i-am facut fetitei mele de 2 ani si 4 luni cozonaci si pasca, sa stie si ea de traditie. Si bineinteles ne-a ajutat la toate etapele :)).
As pune poze dar nu stiu cum….. 🙁
Ma bucur tare mult, sa va fie de bine 🙂
Poti trimite pozele tale aici: concurspoftabuna@gmail.com
Ma tot gandeam…oare cum sa ii pastrez zilele acestea? Inveliti in prosop? Multumesc mult! Sa aveti sarbatori linistite! Si multumim pentru retete!!
Dupa racirea completa eu ii invelesc in hartie alba si apoi in punga, la frigider. 🙂 Daca am mai multi, bag la congelator.
Multumesc pentru reteta, doamna Gina!
Este pentru prima data cand fac cozonaci si mi-au iesit ca „in revista”. Am fost reticenta in ceea ce priveste numarul galbenusurilor, dar acum imi dau seama ca aveti mare dreptate.
Cu drag, Miruna!
Felicitari! Te invit sa mai incerci si alte retete. 🙂
Buna ziua . Sunt incepatoare , stau cu toate ingredientele pe masa , dar ma sperie framantatul . Se poate pune la robot ?
Da, pune fara teama, vor iesi foarte bine 🙂
Multumesc , dar l-am framantat cu mana si a iesit foarte bun.
Nu avea cum sa fie altfel, Mihaela!
Te felicit, pofta buna sa aveti! 🙂
Buna seara! Nu va suparati, la cuptoarele electrice la ce temperatura se coc? Multumesc! Am facut foarte multe din retetele dvs. Aveti niste retete extraordinara,nici nu ma indoiesc ca toate sunt la fel si cu reusita 100%. O seara frumoasa!
La 160 de grade 10 minute, apoi 170-180 de grade, foc sus-jos.
Multumesc frumos si ei. Pup tare 🙂
Deci aceasta reteta este absolut extraordinara. La fel, prima oara cand fac, mi-au iesit ca in basme 🙂
Va multumesc din suflet, dna Gina.
O singura intrebare am: daca vreau sa fac 4 cozonaci – cantitatati dublate – dar pot coace doar 2 odata, exista vreo metoda sa pot pastra aluatul pentru ultimii doi pana sunt gata primii? Sau trebuie sa fac tot procesul de 2 ori?
Va super multumesc 🙂
Framanti tot aluatul o data, 2 kg de faina. Dupa ce creste modelezi 2 cozonaci si cand ii bagi la copt ii modelezi si pe ceilalti.
Multumesc frumos si eu, pup tare.
Multumesc frumos. Acum il fac, dar mi se pare ca e un pic de tot mai moale si mai lipicios ca data trecuta, dupa 30 de min de framantare. Aveti vreun sfat ptr mine? Mai pot drege ceva acum? Data trecuta am combinat 2 feluri de faina, acum am folosit un singur fel. Mii de scuze de deranj.
Da, e bine sa mai adaugi putina faina si unge mainile cu ulei. Depinde si ce unt folosesti, am observat ca unele tipuri de unt au foarte multa apa.Asa ca e bine sa ungi mainile cu ulei la final, se va mai intari aluatul.
Super super rețeta!!! Cel mai bun cozonac care l-am făcut cu această rețetă! Mulțumesc! Paște binecuvântat tuturor!
Cu cel mai mare drag, Paula!
Un Paște Fericit! 🙂
Extraordinara reteta, mi-a iesit din prima
Va multumim mult!!!
Felicitari, Diana!
Cu cel mai mare drag!
Buna ziua,
Eu nu v-am descoperit pana acum (sper ca nu am ajuns la spartul targului). Nici nu aveam incredere in tot felul de „specialisti” de pe net. Eu tot cu clasicele Sanda Marin si Silvia Jurcovan.
Dar anul asta am auzit pe undeva de cozonacul framantat de doua ori. Desi nu sunt o mare gospodina, cozonacii mi-au iesit intotdeauna. Dar curiozitatea m-a impins sa caut si pe net. Am citit/ vazut o multime de retete, dar nu m-au convins. Pana am nimerit peste reteta dvs. Mi s-a lipit de suflet pt ca era cam ce faceam eu, cam ce facea mama sau bunica…. Am aflat cu surprindere ca sunteti tot galateanca. Eu sunt de pe „linia Tecuciului”. Probabil de asta v-am simtit „de acasa”.
Cozonacii au iesit mai grozavi ca oricand.
Va multumesc.
Multumesc din tot sufletul si bine ai venit, Elena 🙂
Reteta e o combinatie din ceea ce am invatat de la bunica moldoveanca de pe linia Barladului si de la cea dobrogeanca. Plus toate notiunile invatate in toti anii de pana acum 🙂
Ma bucurr ca ai facut cozonacul bun. Acum ai o reteta buna 🙂
Vezi si celelalte retete de pe blogul meu, o sa gasesti multe din zona noastra 🙂
Buna ziua, doamna Gina! Incep prin a va multumi din suflet pentru cate am invatat de la dvs. Prima reteta descoperita a fost umplutul borsului de putina. Inainte nu reuseam sa il fac acru, acum insa, iese bun de fiecare data.
Tot de la dvs am invatat sa fac aluaturi.. inainte nu imi placea deloc sa framant, caci nu iesea nimic bun. Acum fac foarte des aluat de pizza, de paine in tot felul de combinatii. Nu am cuvinte sa va spun cat ma bucur ca v-am descoperit.
Eu locuiesc in Belgia, dar as vrea sa va cumpar cartea cu retete cand merg in Romania (sper s-o gasesc..). Sa nu tot stau cu telefonul in mana cand prepar o reteta..
De Pasti am facut pt prima data cozonac. Deja planuiesc in fiecare zi sa framant iar cu cel putin 2 kg de faina ( e mai greu cu timpul, caci am 2 copii mici, de 3 ani jumate si 1 an). Atat a iesit de bun.. Eu, care nu aveam niciun talent la facut aluaturi, am copt 2 super cozonaci pt care am primit laude multe.
Si cand i-am mancat, v-am multumit in gand de nenumarate ori.
Stiti ce mai trebuie sa invat..? Cum sa fac cand ii modelez.. eu intindeam foaia si ea se strangea la loc. Am intrat in panica putin cand am vazut ca nu sta. Am tras de ea de numa..si cu mana si cu sucitorul. Apoi am intins-o repede cum am putut, am pus crema si am rulat acolo repede repede. Poate imi spuneti dvs vreun secret (nu am infainat masa de lucru si nici nu am uns mainile cu ulei).
Va multumesc pt ca ati citit „povestea” mea.
Ps. Si eu sunt moldoveancă..din Bucovina
Multumesc tare mult, Anca. Va pup si pe tine si pe cele doua comori ale tale. 🙂
Ma bucur ca ai regasit gustul de acasa, am fost si eu plecata ani buni si stiu cat e de greu prin straini.
Sa-ti raspund pe rand:
-Cartea nu mai e de vanzare, s-a epuizat stocul. Anunt cand scot alta.
-Ca sa nu se mai stranga aluatul, e nevoie sa presari masa cu faina si sa ungi mainile cu ulei. Fa exact ce spun eu, ca scot papucul si-ti dau doua la fund 🙂 O sa mearga mult mai usor.
-Recomand sa faci painea acasa. Poti face painea neframantata, care e extrem de simpla. Poti face chifle si batoane pentru copii si recomand sa cauti unt gras, cel mai gras, de calitate. O sa iasa totul mult mai ieftin si mai gustos.
Pup tare si te mai astept pe la mine 🙂
PS. Si te rog frumos sa-mi spui Gina. Doar suntem prietene si gatim impreuna, nu-i asa?
Cand vedeti ca se strange foaia si nu puteti intinde, puneti putina faina dedesupt si lasati aluatul sa se relaxeze cateva minute, va fi mult mai maleabil.
Vai, cat ma bucur ca mi-ai raspuns. Acum abia am citit. O sa respect intocmai cum m-ai invatat. Multumesc din suflet!
Parca nu mi-e îndemâna sa iti zic Gina, eu am 31 de ani..in fine, nu e vorba de varsta pana la urma, dar asa am primit educatia de la parinti..sa respect pe cei mai mari, zicandu-le „dvs”.
Dar eu te respect si pt ce imparti cu noi, cititorii, si pt cate ne inveti..dar si pt cum esti ca om. Ador sa-ti citesc retetele..parca citesc povesti.
Aa! Si vorbesc si cu mama despre tine, ii zic ce retete am mai facut de la tine.
Te pup si o sa iti mai scriu, cu siguranta.
Te pup, Anca! Raspund intotdeuana.
Iti multumesc si eu si te invit cu drag sa revii! 🙂
Buna ziua!mi.au si nu prea,dar eu sunt mulțumită!cred că nu trebuia să mai pun si untura,iar într.unul am pus prea multă compoziție,rahat nuci,si s.a lăsat un pic în mijloc,dar a fost preferatul soțului,vorba lui,cu de toate!cu siguranță o să mai încerc să fac,mai ales vara,cand se oua gainusele!eu am făcut rețetă cu 5galb.acum urmează rețetă de mici!cu siguranță o să vă mai urmărim rețetele!sunteți o adevărată profesionista!
Multumesc tare frumos. Data viitoare va fi mai bine, sunt sigura 🙂
Buna seara! Am făcut cozonac. Buuuun. Poze ….nu am la ce sa fac. La ora doua i-am scos din cuptor la ora noua ….. a mai rămas una-doua felii. Mama mea făcea cozonac mai repede decât prăjituri ( și mulți o data , sa fie și unul pentru Mătușa, unul pentru Vecinul ca ii place, unul pentru …. ) dar Ingredientele “cântărite” cu cana, lingura și sfântul ochi! Tata ma întreabă mereu: de la “italianca” ai rețeta ? … in sensul bun. Am urmat foarte foarte multe Rețete de la Dvs. și i-am spus ca sunt de la o doamna românca ce sta in Italia și gătește minunat!
Doamne, dacă Închideți site-ul cu Rețete, ne-ați terminat!!!!!!
Buna dimineata, Vera,
Ma bucur tare mult. Sa stii ca multe le fac din ochi, fara sa cantaresc. Ieri am facut o tava uriasa de prajitura cu mere, in care am pus tot ce am gasit in frigider: smantana, unt, iaurt, oua, lapte…Si a iesit o bunatate. Am turnat faina si zaharul cu punga. Asa fac mereu blat de tort, rulada, chec…
Asa se gatea pe vremuri, fara cantar.
Si nu mai sunt in Italia, ne/am intors definitiv in Romania. Noi mereu am fost romani.
Te imbratisez cu mare drag. Mai lasa/mi comentarii, imi plac.
Buna ziua ,d-na Gina. Reteta este super si va felicit pt toata munca depusa si pt ajutorul dat noua, celor cu mai putina experienta ! Pot coace cozonacul doar cu t° in partea de jos in cuptor electric ? La t° sus-jos, imi este teama sa nu se arda.
Multumesc !
Buna ziua,
Multumesc frumos si eu.
La foc doar jos e riscul sa se arda. Eu folosesc foc sus-jos si se coace uniform.
Multumesc ! Voi face asa cum spuneti. O zi minunata va doresc !
Doamna Gina,
dacă folosesc drojdie uscată în loc de drojdie proaspătă mai trebuie făcută maia? Sau se adaugă drojdia uscată în faină?
Va multumesc
Poti folosi drojdie uscata si o adaugi direct in faina.
Vă mulțumesc pentru răspuns 😊
Felicitari d na Gina, sunteti o gospodina desavarsita. O sa incerc si eu reteta dvs de cozonaci, dar am o mare nelamurire. M am innoit cu un aragaz cu cuptor electric si nu stiu la cate grade sa l preancalzesc, si la cate grade se coace cozonacul ca sa nu se arda. Se coace cu ventilatie? Va mai rog sa mi scrieti reteta de saratele si de paine sau sa mi spuneti unde le gasesc. Multumesc frumos. Elena din Roman
Cuptorul se preincalzeste la 160 grade, sus-jos, fara ventilatie. Apoi se mareste focul la 180 de grade pentru inca 40-50 de minute.
Retete de paine gasesti aici: https://pofta-buna.com/category/patiserie-paine/paine/
Saratele aici: https://pofta-buna.com/saleuri-saratele-fragede/
Multumesc frumos. Spor!
Multumesc mult pt relatii. Cand o sa fac cozonacul, o sa va scriu cum l am reusit. Va imbratisez cu drag!
Te pupa mama Gina, spor!
Draga Gina, fac cozonacii tai de cand m-am apucat (3 ani) si ies perfecti; mi-au iesit cozonaci perfecti din prima incercare, asta nu e putin lucru zic eu si inseamna ca reteta e ideala. Un singur lucru parca nu ma multumeste: mie imi place umplutura multa si desi bat toate albusurile si amestec cu cacao, nuca, pun multa parca totusi nu „creste” la copt (nu stiu daca este termenul potrivit). Sa incerc sa ma fac inteleasa, eu tanjesc dupa umplutura pe care o vedem la cozonacii de cofetarie (1 cm aluat si 3 cm de umplutura), desi stim ca e posibil sa nu fie chiar naturale.
Dubleaza cantitatea de ingrediente de la umplutura 🙂
Acum am revenit- pentru reteta, ne pregatim de Paste si da, am dublat cantitatea de umplutura si au iesit perfeeecti. Sotul lauda mereu cozonacii si anul asta m-am hotarat sa fac si pasca. Sper sa imi iasa! Sarbatori cu bine si sanatate!
Hai ca-ti iese, cum sa nu? Recomand pasca fara aluat si pasca cu ciocolata, o sa-i uimesti pe toti! Vezi ca am retetele. Pasca cu ciocolata e geniala 🙂
Abia astept sa-mi spui cum au iesit.
Am facut pasca traditionala, cu multe stafide, ca asa le place alor mei. Eu sincer decat am gustat- prefer branza sarata si cum ziceam, fara stafide- doar o chestiune de gust, dar pe pasca s-au batut sotul si fetita, in 2 zile au terminat-o. Foarte buna si aromata, anul viitor o sa incerc si fara aluat, ca ei oricum au scormonit ca soarecii doar umplutura :))))
Sa va fie de bine!
Nici eu nu mananc dulce decat foarte putin. Pasca fac pentru sot, lui ii place mult 🙂
21 decembrie 2018!DEin cantitatile retetei mi-au iesit 3 cozonaci (tavi scurte,ca in Canadfa!)Nu am impletit ca ma grabeam…Urmatorii vor fi”fabricati”pe 24 dec,cred!!!Aspectul celor 3 de azi e frumos…dar o sa aud diseara comentariile cand ii daruiesc.Scria o doamna ca are 81 de ani…eu am acum 75 de ani si am incercat de-a lungul anilor multe retete…dar niciodata nu refuz propuneri noi.Am robot si mi-e de folos…desi pe acestia i-am scos si la framantatul cu mana…De ce scriu acum acest cometariu?Mi se pare nostim sa va spun ca la mine nu au apucat sa se usuce sau sa sfoiegeasca prajitura numita cozonac!!!Niciodata!Acum,parenata in Canada,cu trei copii si 3 nepoti(unul e micut,inca nu are voie)…..Suntem 10 persoane adulte care vrem de toate….(mai putin eu si al meu sot,ca ne uitam la copii si ne saturam!!!)Sunt sigura ca si la acesti cozonaci o sa intreb”Sunt buni?Au iesit?”
Deci,multa sanatate doamnei Gina si celor dragi ei,multa sanatate si cititorilor dar,mai ales,temerarilpr care transpun in practica cele mai minunate retete!!!!Si „SARBATORI FERICITE CU FRUMOASE AROME DE COZONAC SI DE BRAD(ea)!!!!!
Multumesc din tot sufletul, draga mea!
Te imbratisez cu drag si cu respect si te mai astept aici, sa-mi mai lasi gandurile tale, sa mai gatim impreuna.
Sarbatori fericite, om bun!
Pe departe cea mai buna rețetă de cozonac pe care am făcut-o vreodată!!!
Va mulțumesc mult doamna Gina!!!
Cozonacii au ieșit absolut extraordinari!
Din doua kg de faina am făcut 6 cozonaci mari și pufoși!! Aluatul e minunat. Colorarea cozonaculului e geniala! Iar gustul demențial!!
Sarbatori fericite, draga mea! Te mai astept, sa mai incerci si alte retete.
[…] Cozonac pufos, reteta traditionala […]
La MUlti Ani si multa sanatate si numai bucurii.
D-na Gina ,am facut si eu ,pentru data in viata mea cozonaci si totusi am o nelamurire.
In video puneti zaharul direct in faina ,in reteta scrisa topiti zaharul in lapte.Eu am avut drojdie uscate si nutotosi am facut cum ati aratat in video,Intrebare care este solutia cea mai buna?
Cu stima ,Ion Chiru.
P.S. gustul demential!
Ambele variante sunt bune, important este sa fie bine framantat aluatul si sa folositi ingrediente de buna calitate. 🙂
Sarbatori fericite!
Buna dimineata la mos ajun. Vreau sa incerc reteta dv. O sa creasca greu cu doar 40 g de drojdie ? De obicei puneam 50 la kg de faina. Am vazut pe fb ca fetelor le au iesit frumos cozonacii, doar imi e teama sa nu creasca greu. In rest stiu ca imi vor iesi 🙂
Craciun fericit !
Buna dimineata,
Daca sute de mii de gospodine spun ca iese bine…mai are rost sa discutam? Cozonacul nu va mirosi a acru si a drojdie!
Multumesc. Doar timpul de crestere era problema, sunt cam presata de timp…
Voi respecta reteta desigur. Oscilam intre invartita pe care am mai facut o si cozonac, dar am ales cozonacul. Invartita va fi pt revelion
Cea mai mare greseala sa grabesti cozonacul. Ai rabdare si lasa-l sa creasca-n voie.
Nu ii grabesc niciodata. Azi am multe drumuri, dar imi vor iesi ca intotdeauna, probabil pt ca ii fac cu drag mereu
Am furat ceva de la invartita : am pus un praf de curcuma in lapte, cum nu am oua de tara. Revin cand e gata
Bravo! Spor in toate si Sarbatori cu multa bucurie sa ai 🙂 Pup tare!
Bună seara !
Am si eu o intrebare…am o rețetă pe care o fac de ani buni si imi ies foarte bine cozonaci…insa in seara asta nu inteleg ce s a putut întâmpla….au crescut in lighean…in tăvi până sa ii bag in cuptor.. si totul părea ok…apoi in cuptorul încins la foc mic ( asa ii făceam mereu!)…au crescut …au crescut …până s au revarsat peste tăvi…un eșec total si sunt f 😔…care ar putea fi cauza ? Multumesc !
Ai facut aluatul prea moale sau ai pus prea mult in tavi. Daca nu e reteta de la mine, probata de mine, mai mult de atat nu pot spune, pt ca as minti.
Multumesc asemenea
Cresc f greu, dar aluatul crud e deosebit intr adevar. Acum sunt in forme. Astept sa creasca sa ii coc. Revin cu rezultatul final
Stimata doamna de 3 ani fac cozonaci niciodata nu au ieșit. Ba ieșeau lăsați ba nu creșteau suficient ba uleioși . Am încercat și reteta dvs. Sincer în biata mea nu am văzut un cozonac asa de mare ma refer ca și creștere, gustul nu mai zic soțul zicea: dacă nu eram acasă sa vad ca ii faci ,nu credeam ca i-ai făcut tu😂😂😂 va mulțumesc pentru reteta. Sa aveți sărbători de poveste și un an nou plin de realizări și împliniri 😘😘😘😘😘
Multumesc frumos si eu, sarbatori fericite!
Crăciun fericit! Am găsit din întâmplare rețetă de cozonac, am făcut-o, a ieșit super. Multumesc pentru cum ați descris totul, mi-au ieșit doi cozonaci superbi și buni, care se desfaceau felii, și felii.
Multumesc frumos si eu. sarbatori fericite! Va invit sa mai probati si alte retete, o sa gasiti multe bunatati 🙂
Buna ziua! Am făcut cozonaci după reteta dvs. Săptămână trecută și au ieșit f buni. Astăzi am facut din nou dar undeva am gresit..am frământat mai putin cred, nu a fost asa cald in casa, nu i am lăsat suficient sa creasca si am pus si cam multă umplutura…toate greșelile la un loc. Cert e ca acum sunt reci iar la mijloc sunt cruzi..Oare ii mai pot baga iar in tavi și la cuptor? Sau sa ii bag fara tavi? La ce temperatura? Am cuptor electric..Ma puteti ajuta cu un sfat? E păcat de ei caci la gust sunt super buni…Multumesc
Da, ai gresit. Baga iar la copt, ca e pacat de ei. Daca nu vor fi pufosi, macar faci o budinca, gasim ce sa facem din ei 🙂
Draga doamna Gina,
Aveti cele mai bune explicatii si indrumari din tot ce am vazut la toti specialistii. Am incercat cozonacul – pentru prima oara in viata -si a iesit un gust exceptional dar putin cam dens. Oare nu l-am lasat suficient la crescut sau am folosit faina gresita? Aici in Canada este faina General Purpose – pe care am folosit-o si faina pentru Cakes and Pastry. Cred ca este echivalentul fainei 000. Se poate ca l-am lasat putin prea mult la copt? In orice caz este o reusita pe deplin avand in vedere lipsa de experienta in cozonac.
Multumesc mult pentru toate retetele.
Multumesc din tot sufletul, Mariana, si te rog sa-mi spui Gina. Acum suntem prietene si gatim impreuna, nu-i asa?
Cozonacul trebuie lasat sa creasca bine, dureaza cateva ore, nu are un timp fix. Apoi in tava, iar se mai lasa la crescut. Data viitoare va fi mult mai bine, sigur 🙂
ce as putea sa repar la un aluat de cozonac am facut dupa reteta dna Gina si se lipeste ,am pus drojdie uscata dizolvata in lapte …. cred ca aici zic eu ca am gresit ma puteti sfatui cum as putea remedia problema fac pt prima data
Ai rabdare cu aluatul, se repara singur. Il lasi sa creasca 20-3o min, poi il rastorni pe masa si il framanti cu ulei 10 minute, il trantesti de masa. Apoi lasi sa mai creasca 15 minute, iar rastorni pe masa si mai framanti 5 minute. Gata, acum e ok si il lasi sa creasca bine.
FELICITARI!pentru retetele deosebite .Va rog o reteta de cozonac,placinta sau prajitura dar sa le fac in masina de copt paine tip Gorenje 900g. Am facut cozonac Panetone dar nu a iesit ca al dstra.Va multumesc si va doresc sanatate si numai bucurii in noul an.
Buna ziua domna Gina,am o singura problema,incerc sa descarc reteta dar doar incredientele se descarca.Imi puteti trimite si modul de preparare daca nu va deranjeaza,asa pot sa-l pun in dosarul meu cu retete.VA MULTUMESC MULT ANTINCIPAT
Buna ziua,
E blocata copiere, din cauza ca se copiaza si gasesc poze si retete copiate pe alte bloguri. E grea munca pentru unii, din pacate, asa ca sunt obligata sa iau astfel de masuri. Imi pare rau.
Buna ziua ,Doamna Gina.Astazi am facut cozonac dupa video-ul dumneavoastra,a iesit extraordinar !
La cuptorul meu (cu arer cald) i-am lasat 60 de minute la 170,ca nu am indraznit mai mult am cam patit-o ca nu am stiut cum sa reglez mai exact temperatura si s-au ars prajiturile. abia astept sa se raceasca sa tai o felie ! Va multumesc frumos si va doresc SARBATORI FERICITE!!!
Ma bucur tare mult, sa va fie de bine!
Buna ziua. Am facut reteta dvs de cozonac exact ca in filmare . Au crescut frumos in bol, in tavi si in cuptor. Dar surpriza la copt. In mijloc era coca. iam dat la 16o grade si o ora. Unde am gresit?
A ramas aluatul crud, a fost focul prea mic. Trebuie sa-ti cunosti cuptorul, sunt diferite. Ar fi trebuit undeva la 180 de grade.
Am incercat iar retete, dar de data asta mi se lipea coca de maini cand o framantam . Pana la urma l-am framantat. dar dupa o ora nu a crescut deloc. Care e cauza?
Faina e umeda. Mai adauga o mana de faina, framanta pe masa si ungi mainile si masa cu ulei. Se va intari aluatul si se va desprinde de maini. Pune apa calda intr-un vas si pune vasul cu aluat deasupra, acoperit cu folie de plastic. Sa nu atinga apa. Anunta-ma cum este, peste 1 ora. Nu te las, o rezolvam!
Draga Gina te rog invata-ma si pe mine ce sa fac ca atunci cand fac placinte sau cozonac sa nu mai iasa o gaura – un tunel de-a lungul cozonacului sau placintei. Multumesc mult,
Buna ziua Doamna Gina va rog sa ma lamuriti si pe mine de ce la unii cozonaci sau placinte partea de deasupra se distanteaza de umplutura parca ar fi un tunel – unde si ce gresesc? Va multumesc mult.
Nu strangi bine aluatul, ramane aer. Recomand sa intepi aluatul, apoi sa rulezi, sa strangi bine. Nu te speria, din greseli inveti 🙂
Buna seara. Desi nu-s vreo tinerica, cozonaci nu m-am incumetat sa fac niciodata. Pana astazi cand am pus gand rau retetei dumneavoastra. Ei bine, tocmai i-am scos din cuptor. Primii mei cozonaci. Doi dolofani inmiresmati pentru care va sunt recunoscatoare. Va doresc tot ce este mai bun si sa va mearga toate din plin!😊
Ma bucur tare mult! Va imbratisez cu mare drag. Si sa mai faceti cozonaci 🙂
[…] Cozonac pufos, reteta traditionala […]
Draga doamna, am facut anul trecut ptr prima oara cozonac dupa reteta dvstra si au iesit senzationali! Nu mi venea sa cred. Sunteti geniala!
Acum, pentru ca da, exact acum am terminat de framantat, aluatul nu se dezlipeste cum ar trebui de maini si castron, desi este foarte elastic. Am mai pus un pic de ulei, dar acum mi se pare cam moale.. Mai pot face ceva in punctul asta? Sau sa mi spuneti si mie unde am gresit?
Va multumesc din suflet si va urez un Paste fericit!
Faina este umeda, mai adauga o mana de faina.
Multumesc mult!
Am testat reteta si au iesit cei mai frumosi cozonaci pe care i-am facut pana acum. Super reteta
Ma bucur din tot sufletul!
Buna ziua. Aveti niste retete extraordinare am făcut cozonaci cu 20 de galbenusuri umplut cu nuca este bestial .Am o intrebare as vrea sa incerc si cozonaci umplute cu crema de mac .Ati putea sa mi spuneti cum se prepara si daca macul trebuie obligatoriu macinat. Multumesc. O zi frumoasa
Da, macul macinat si oparit cu lapte, pui zahar si coaja de lamaie.
Doamna Gina eu va urmăresc si imi plac rețetele dvs. ,seamănă cu ale melenumai ca noi avem meseriidiferite.
Dar am observat ca nu sunt aceeași cozonaci cei copti cu cei care ia-ti pus in tavi, unul era crăpat si ieșise nuca cu cacao afară, în cel copt nu era.
Am pus mai multe poze, am facut mai multi cozonaci.
Iubita mea doamna Gina, am facut reteta dumneavoastra de cozonaci si nu ma simt multumita…undeve, ceva am gresit si va rog sa ma ajutati. In primul rand coca mi-a crescut deosebit de greu chiar si la cald, si am schimbat de doua ori maiaua, nu cumva mi-a trebuit mai multa?… In al doilea rand cand am pus cozonacii la cuptor au „bufnit” in sus crescand neimaginat de mult. Eu am cuptor electric, dar mai mult ma folosesc de aerul cald, e mai sanatos. Am urmat exact sfatul dumneavoastra si-am lasat 10 min la 160 si apoi restul pana la o ora la 180. Trebuie sa va spun ca la jumatatea timpului de copt erau destul de „bronzati” incat m-am gandit sa-i acopar cu hartie de aluminiu sa nu-i ard. Inauntru coca era cruda…I-am mai lasat, in total am ajuns la 65 de minute si cand i-am scos pareau copti, dar cand i-am mancat erau nu cruzi…ci „incruziti”, adica usor umezi. De gust nu va pomenesc, a fost bataie pe ei,dar nu stiu de ce n-au iesit pufosi, asa ca ai dumneavoastra. Cred ca toata stricaciunea a pornit de la felul de copt…. poate ca nu este corecta temperatura pentru coacere la aer. As vrea tare mult sa fac din nou, ma puteti ajuta cu un sfat? Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si numai bucurii. Liliana Tsourika
Problema este la cuptorul tau!
Cuptoarele difera, trebuie sa inveti sa-ti cunosti cuptorul. Eu nu mint si nu dau informatii gresite, nu-mi bat joc de nimeni! Cuptorul tau arde, deci trebuie sa reduci temperatura, sa coci cozonacul la 160-170 de grade. Vezi cum este cuptorul tau.
Daca nu a crescut aluatul, probabil a fost rece. Pui mana pe aluat, trebuie sa fie caldut ca sa creasca bine.
Mai ibcearca, nu te speria. Schimba faina, poate nici faina nu a fost buna.
Cei mai grozav cozonac! ❤😘
Reteta pentru 2kg?as vrea 4 cozonaci si nu stiu daca pentru asta trebuie dublate cantitatile sau e o alta reteta!
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Da, folosesti 2 kg de faina.
numai faina sau si ingradientele?
Totul se dubleaza 🙂
D na Gina Bradea ma declar fanul d voastra for everrrr! Aveti retete extraordinare! 💖 Foarte echilibrate din toate punctele de vedere! Sunteti minunata! 💖 Va doresc un Craciun fericit si un an nou cu multe noutati culinare de la d voastra!
Multumesc frumos si te pup de nu te vezi.
Te rog sa-mi spui Gina 🙂
Buna seara! Felicitări pentru retetele extraordinare, aveți mâini magice! Doamna Gina, v-am testat rețeta de Paste și au ieșit excelenți de buni, a fost prima data când am încercat și au ieșit, tare mândra am fost de mine! Acum vreau sa ii fac iar pentru Crăciun dar am o mica nelămurire. Drojdia mea proaspăta a fost ținuta la congelator! Cum ma sfătuiți sa procedez cu ea, sa o pun direct congelată in laptele călduț, sa o las la temperatura frigiderului și sa o folosesc (ceea ce intenționez) sau sa o las de cu noapte la temperatura camerei pana dimineața? Cum credeai ca e mai corect ca sa nu își piardă puterea? Apoi eu voi face de 4 ori cantitatea. Voi putea bagă 4 cozonaci o data in cuptor, cu restul cozonacilor pana le vine rândul cum ii țin sa nu borseasca? Mulțumesc anticipat pt raspun! Sărbători fericite și linistite!
Nu garantez ca drojdia congelata va fi grozava. Vezi cum iese, dar tare bine ar fi sa folosesti proaspata. O lasi pe masa, sa se dezghete in voie, apoi o folosesti.
La 20 de minute dupa ce ai bagat in cuptor primii cozonaci, ii modelezi pe urmatorii.
Am facut 7 cozonaci senzationali!!!!reteta nota 100000+!!!!!!multumesc mult!!!!
Am reușit sa fac un cozonac extraordinar gratie dumneavoastră! 🤩 Aveți un talent culinar incredibil! Mii de multumiri și un an nou fericit și plin de realizări in continuare! 🤗
La Multi Ani,D-ma Gina. Am făcut doi cozonaci ,aproape ca ai Dumneavoastră si sint foarte buni.
O singura chestie care nu ave-ți scrise cantitățile pentru umplutura si am nevoit sa tot dau inapoi videoul si nu aveți rețeta scrisa pasa cu pas .si cred ca de asta amavut de lucrat mai mult .
Va multumesc si a iertati de „observavatii.
Cu multa stime Ion Chiru
Sa va fie de bine! Sunt mai buni decat ai mei si mult mai frumosi, pentru ca sunt facuti de dvs 🙂
La multi ani. Am si eu o intrebare pot face aluatul seara si sa ii coc a doua zii ?
Da, dar il lasi in frigider.
Buna ziua, am incercat reteta, totul a fost minunat, pana i am scos din cuptor.. coaja era fff tare.. Toata coaja care inveleste cozonacul.. ca o tabla.. nu inteleg de ce .. l am copt 60min la 160 grade sus si jos ( cuptor electric)
Cuptorul e vinovat. Recomand ca in primele 15 minute sa pui in cuptor si un vas mic cu apa, il scoti dupa 15 minute.
[…] Stiti vestitul cozonac cu 10 galbenusuri, nu-i asa? Gospodinele care au probat reteta au spus ca e cel mai bun cozonac pe care l-au gustat vreodata si am explicat reteta extrem de amanuntit. Nu e deloc greu de facut si nici nu se framanta ore-n sir – vedeti reteta aici. […]
[…] Va las reteta aici. […]
Buna ziua! Imi permit sa va deranjez cu o intrebare. Am facut ieri reteta de cozonaci , au iesit geniali, am respectat intocmai proportiile, dar se lipesc de maini la framantat. Mai adaug putin ulei/faina dar tot aceeasi problema ramane chiar si dupa jumate de ora la framantat. aveti vreun sfat??
Da, mai adaugati o mana de faina si se rezolva.
Buna ziua!
As putea folosi ca umplutura dulceață amestecată cu nuca si cacao? Daca da, ce fel de dulceață? Sa nu fie zemoasa? Ma gândesc ca ar putea fi grea și aluatul ar putea sa nu mai crească. Multumesc foarte mult si felicitări pentru minunatele retete!
Orice dulceata, da, se va ingrosa de la cacao.
Buna seara
Am facut faimosii cozonaci si au iesit geniali, insa as dori mai multa umplutura si imi este teama sa pun mai mult sa nu gresesc si sa se lase. Imi puteti da un sfat.
Multumesc mult.
Voi face si pasca dupamretea dvs.
Dubleaza cantitatea de umplutura, dar sa strangi bine capetele.
Buna ziua! As vrea sa incerc reteta dvs prezentata mai sus insa as avea o intrebare. Am doua tipuri de tavi (cate doua din fiecare): 30 x 12 cu inaltime 7cm si 36 x10 cu inaltime 6cm. Am incercat sa gasesc altceva dar in perioada asta pare imposibil. Pentru care considerati ca ar trebui sa optez? Va multumesc si ca urez sarbatori fericite.
Buna ziua. Cele mai mari.
Bună ziua, dacă vreau să fac un cozonac micuț, doar unul singur, pot pune în jumătate de cantitate ingredientele? Mulțumesc anticipat !
Da, imparti totul la 2.
Buna seara, va deranjez cu o intrebare. Cu ce pot inlocui albusurile din crema pt cozonac?
Cu lapte sau apa.
Buna dimineata. Am framantat cozonacul cu 10 galbenuse. Vad vad ca in volum creste f greu. Are deja 2 ore dar tot putin a crescut. Acum mi am day seama ca am pus doar 25 g de drojdie. Trebuie sa am rabdare sau trebuie sa fac Ceva pt a l ajuta sa cresca mai repede? E in cuptor la crescut cu lumina aprinsa si folie plastic. Multumesc anticipat
Buna ziua, am framantat cozonacul cu 10 galbenuse, dar creste f incet. Are deja 3 ore si a crescut f putin. Mi am day seama ca am pus 25 g drojdie. Trebuie sa am rabdare sau trebuie sa fac altceva pt a ajuta sa cresca mai repede? E in cuptor cu lumina aprinsa si folie. Multumesc anticipat
Lasa-l, o sa creasca mai incet, da, dar va creste. Il mai framanti de 2 ori pe masa, cate 5 minute.
Super rețetă! Ffff reușiți au ieșit! Doar ca eu am dublat cantitatea de drojdie!
[…] Cozonac pufos Gina Badea: Rețeta pe Youtube […]
Buna ziua! Cozonacii se pun la cuptorul electric mai jos? I-am pus la mijloc. Au crescut si dau de sus. Pot umbla la ei sa ii pun mai jos? Multumesc!
Buna. Da, ii poti muta, dar te misti repede.
Am facut ieri 4 cozonaci.. o minune au iesit. Va multumesc mult pentru reteta si trucuri!
Acum as vrea sa stiu cum sa-i `depozitez` ca sa nu se usuce?
Multumesc frumos si eu. Inveliti in hartie alba, apoi in servet, in camara, in loc racoros. Sau in congelator.
Am făcut cozonaci după această rețetă și au ieșit foarte foarte buni. Se desfac in pale la fel ca în video. Paște fericit!
Multumesc frumos, sarbatori cu bucurie si la voi!
Cel mai bun cozonac mâncat vreodată! Mii de mulțumiri, dna Gina!
Multumesc frumos si eu.
Foarte bun dar nu a ieșit pufos.Unde am gresit?
Nu ai lasat aluatul suficient la dospit, te-ai grabit sa-l bagi la copt.
Hristos a Inviat ! D-na Gina , am facut niste cozonaci superbi dupa reteta Dvs. pufosi, se desfac pale-pale, dar am un aragaz nou cu un cuptor electric si am observat ca nu coace bine in partea de jos. Am patit-o si cu placintele, deasupra erau grozave si rumene, iar dedesubt….aproape crude !! Poate trebuiesc puse tavile mai jos sau sa nu mai pornesc ventilatorul ??!! Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In rest, vreau sa va spun ca folosesc de mult retetele Dvs., nu numai la cozonaci si placinte ci si paine si si fripturi la cuptor.
Va doresc multa sanatate si o primavara frumoasa.
Ileana Panaite
Draga mea, cel mai bine e sa faci teste. Cuptoarele sunt diferite, nimeni nu-ti poate da un sfat corect. Fa teste si vezi cum e mai bine.
Te pup.
Buna ziua doamna Gina.Mi-am luat 2 tavi cu lungimea de 33 si lățimea de 14,as dorii sa va intreb este ok sa fac cozonac în ele.Multumesc mult!
E foarte bine.
Mulțumesc 🤗
Bună ziua doamna Gina . Se poate înjumătăți totul pentru a face un singur cozonac?
O zi minunata va doresc
Da, reduci totul la jumatate.
Buna ziua! Cate ore ramane la dospit la a treia framantare? Nu mentioneaza nicaieri. Multumesc mult!
Pana creste bine. Nu este timp fix, poate dura si 2-3 ore.
[…] ne raman albusuri de la cozonac, maioneza sau creme pe baza de galbenus, asa cum este crema de […]
M am indragostit iremediabil de retetele dv,aveti maini de aur,pana sa va cunosc am tot incercat sa fac cozonac,de fiecare data o dam in bara 🙈 cu ajutorul dv.am reusit,imi iese bestial cozonacul,painea de casa,chec aperitiv ,sanatate sa ne bucurati multi ani cu retetele de.😘!
Ma bucur tare mult. Te pup 🙂
D-na Bradea,
Am respectat reteta dumneavoastra „ad literam” si mi-au iesit doi cozonaci extraordinari. Vreau sa va multumesc pentru instructiunile detaliate si sa va rog sa adaugati si ingredientele precum si metodologia pentru umplutura. Bineinteles daca se poate. Cantitatile pentru umplutura precum si instructiunile aderente acesteia sunt vizibile numai in reteta video.
O alta intrebare ar fi daca cumva aveti vre-un sfat cum sa evitam coca sa urce pe carligul de la procesorul de alimente in cazul in care decid sa folosesc robotul in loc de framantarea traditionala. De asemenea cumva stiti daca timpul de framantare este diferit in functie de ce metoda vom folosi, manual sau automata (data viitoare caci acum suntem ocupati cu mancatul deliciosilor cozonaci obtinuti)
Va pupam si va multumim
Reteta de cozonac framantat la robot este aici: https://pofta-buna.com/cozonac-cu-mac-reteta-traditionala-de-cozonac-pufos/
Pot spune doar ca sunt impresionata de reteta asta. Doar bunica mai facea asa ceva, dar din pacate nu am reusit sa obtin reteta la timp. Sunt sigura ca e o reteta cu savori de odinioara. Multumesc dna Gina
Multumesc frumos si eu. Da, e o reteta aparte, in care am adunat sfaturile babelor moldovence, de la mama, bunica, strabunica…
[…] cu siguranta veti fi impresionati de cat de delicios va fi. De asemeni, va recomand sa incercati si reteta de cozonac pufos cu 10 galbenusuri, un alt deliciu. […]
[…] Se framanta aluatul, daca e nevoie si daca faina cere, se mai adauga putin lapte, sa fie un aluat potrivit de tare, ca la cozonac. […]
As dori sa cumpăr niște forme de cozonaci si am dubii referitor la dimensiune:
Am găsit forme Kaiser cu dimensiune 25×6,5×7 sau
Forme extensibilă cu mărimi 20-35×11×7
Va rog mult sa ma sfătuiți care ar fi cea mai bună alegere.
Va multumesc
O forma buna de cozonac are lungimea de 30 cmx12x8
[…] PS2: rețete de cozonac nu dau, oricum fiecare jură că al lui e mai mare, mai pufos și mai gustos. Ce pot să vă spun, este că una dintre variantele care îmi place mult și cu care nu am dat niciodată greș, e cea a doamnei Gina Bradea. […]
Buna ziua, doamna Gina. Nu am facut in viata mea cozonaci, dar cand am vazut cat de laudata e reteta dvs., am zis ca acum e momentul potrivit sa incerc. Doua nelamuriri am:
1. Ce tip de faina recomandati? Stiu ca de obicei se face cu faina 000, dar in Germania nu am vazut. As putea incerca la mag. italienesc, daca imi spuneti un echivalent.
2. Cata nuca recomandati pt.reteta.?
Va multumesc si abia astept sa ma apuc de treaba!😀
Nu stiu ce faina este in Germania, cauta o faina buna pentru patiserie. La magazinul italian vezi poate gasesti faina Manitoba sau Barilla 00.
400-500 g de miez de nuca e suficient pt 2 cozonaci.
[…] o ciorba mai aparte, mai pretentioasa si cu ifose, la fel ca si reteta de cozonac moldovenesc: multi se lauda, dar la putini iese rezultatul cu adevarat […]
[…] un cozonac foarte costisitor, faceti singuri socoteala cat costa, dar este minunat de bun si merita […]
[…] pe care le facem in special in perioada sarbatorilor, va recomand cu drag sa incercati si reteta de cozonac cu 10 galbenusuri, e una dintre cele mai celebre retete ale mele. Este o varianta ceva mai simpla a […]
[…] tot suntem la capitolul de retete traditionale, va recomand sa incercati reteta de cozonac cu 10 galbenusuri, e o reteta pe care am invatat-o de la mama mea. E cel mai bun cozonac pe care […]
[…] de asemeni si o reteta de cozonac cu 10 galbenusuri, un alt cozonac delicios, foarte celebru in randul cititorilor mei. Va recomand cu drag sa […]
[…] Ca să-È›i iasă aluatul de cozonac ca la carte, evită cu orice preÈ› greÈ™elile de mai jos, pe care ni le-a detaliat celebra Gina Bradea, autoarea blogului culinar poftă-bună. […]
[…] folosit rețeta Ginei Bradea, care-i cu trei frământări și dospiri. Avantaj KitchenAid aici, că l-am pornit și 10 minute […]
Bună seara doamna Gina. Am făcut cozonaci cu 10 gălbenușuri.A ieșit extraordinar. Nu am reușit sa întind bine nuca și am pus mai multă dar oricum e foarte gustoasă . Am făcut absolut toți pași si a ieșit cum trebuie. Sigur voi mai face aceasta rețetă. Este prima dată când fac cozonac dar ma bucur că am încercat rețea dumneavoastra.
Cozonacul cu 10 ouă este excepțional. Mulțumesc atât pentru această rețetă cât și pentru multe altele. Sunteți foarte pricepută și deosebit de amabilă, împărtășind atâtea trucuri într-adevăr deosebit de utile.
Multumesc frumos si eu 🙂
Minunat,am facut ieri pentru prima dată cozonac si am facut dupa reteta ta,au rezultat 2 cozonaci încântători,multumesc.
Sărbători fericite tuturor
Buna ziua Doamna Bradea
Am facut reteta de cozonac (cel cu cele 10 galbenusuri) ieri de ajunul Craciunului, si au iesit foarte buni. Multumesc frumos, si Craciun Fericit!
Numai bine
Cristian
Vă mulțumesc mult pentru rețeta. Sunt in Portugalia de 20 de ani si nu îmi ieșise niciodată bun cozonacul. Am încercat azi cu una din fetele mele care nu știa ce e cozonacul (soțul e portughez si copiii la fel) si a fost excelent. Am folosit mașina pentru frământare si așa a fost mai ușor, si cuptorul pentru dospit (cu vapor). Umplutura a fost foarte ușoară si am amestecat nuci, migdale si fistic si le-am măcinat împreuna (400g). Am făcut trei cozonaci, nu doi, fiindcă formele mele sunt mai mici. Doar am uitat sa măresc temperatura după zece minute 🙂 am mărit-o după 20. Pe primul cozonac deja l-am mâncat 🙂 si a ieșit superb. Va mulțumesc mult pentru rețeta si pe tru sfaturi! Un an nou fericit!
Sa va fie de bine! La multi ani!
Cei mai buni cozinaci! Cele mai bune sfaturi!
[…] Nu este timp fix, poate dura si 3-4 ore. Recomand sa bagati vasul cu aluat in cuptorul caldut si sa-l lasati acolo. Gasiti mai multe informatii despre aluatul dospit aici. […]
[…] si gustos, iar pe deasupra deosebit de aspectuos! Bineinteles, trebuie sa incercati si reteta de cozonac cu 10 galbenusuri, cel mai renumit cozonac al Ginei […]
Buna ziua, am facut azi reteta asta dar nu a crescut aluatul cum trebuie. Cat de cald sa fie in bucatarie ca sa creasca bine…faina e buna am facut paine gogosi din ea. Plus ca parca iesea uleiul din ea. Era prea umeda asa…nici nu am mai uns masa ca era aluatul destul de umed…de la unt si uleiul din compozitie. Unde e greseala. Ceva nu a mers bine….sa fi fost prea rece in bucatarie…in rest super retete…tot respectul pentru ceea ce faceti.
Va rog sa cititi atent: cand pui mana pe aluat, aluatul trebuie sa fie CALD! Deci se baga in cuptorul caldut sau se pune pe un vas cu apa calda.
Multumesc pentru raspuns…da aluatul nu era pra cald…oricum nu renunt..iubesc cozonacul si voi incerca pana iese. Multumesc pentru toate retetele si pentru cat va dati silinta sa intelegem cum sa facem anumite preparate…Respect si spor in toate va doresc. Sanatate!
[…] recomand sa probati si reteta de cozonac cu 10 galbenusuri, e un puf de o finete […]
Buna ziua, am si eu o intrebare.. cat timp trebuie lasat la dospit dupa ce il framant a 3 a oara ? inainte sa pun umplutura …sau pot pune direct umplutura ?Multumesc!
Cititi atent: nu este timp exact, se lasa atat cat vrea aluatul, pana creste bine.
Multumesc !
Multumesc!
[…] de mult ma bucuram cand mergeam in vizita la ea si ne servea cu acest cozonac. Simteam mirosul de cum intram pe poarta si abia asteptam momentul cand aducea […]
[…] pun in tava tapetata cu hartie de copt, dar eu am rupt cate o bucata de hartie pentru fiecare cozonac si am pus intre ele un rulou de carton (ramas de la servetele de bucatarie). In felul acesta, nu se […]
[…] bunatati. Cozonacul e vedeta, fiecare gospodina se lauda cu cei mai pufosi si mai aromati cozonaci. Cozonacul cu 10 galbenusuri e celebru – reteta aici, poate il faceti acum, de […]
Buna ziua, au ieșit minunat cozonacii, ca de fiecare data. O intrebare: cum se păstrează proaspeți câteva zile?
Mulțumesc
Inveliti in hartie alba si servet, in camara sau frigider.
Bună seara, doamna Gina Bradea🌷. Vreau să încerc și eu această super rețetă de cozonac, dar mă interesează dacă aș putea frământa aluatul seara și să-l las la dospit toată noaptea, ca apoi să-l pun in cuptor dimineața? Și dacă se poate coace in tavă de sticlă sau e mai bine sa fie de metal? Mulțumesc frumos anticipat 🤗🌺
Cel mai bine e sa-l lasati la dospit la cald, daca il lasati la rece, oricum trebuie lasat la cald pe urma, sa se incalzeasca bine aluatul. Se poate coace si in tavi de sticla, dar recomand sa le captusiti cu hartie de copt.
Buna ziua,doamna Gina! Tocmai ma pregatesc sa fac si aceasta reteta ( este pt prima data cand fac cozonac) ! Am totusi o intrebare: am 2 tavi care sunt mai mici decat ale dvs. As putea împărți aluatul in 3? Sau vor ieși prea mici cozonacii? Va multumesc si sa aveti sărbători binecuvantate?
E foarte bine daca faci 3 cozonaci.
Mulțumesc frumos, revin neapărat cu rezultatul🐰🤗
Multumesc frumos! Tocmai am masurat tavile si au 24/7,5/11
Da, e bine sa fai 3 cozonaci.
Daca nu am Copt sufficient pasca, pot sa o mai bag inca o data in cuptor?
Da, bag-o repede si o mai coci putin.
[…] incerca reteta clasica de cozonac moldovenesc cu 10 galbenusuri, vedeti si voi cat de frumos arata, […]
Buna ziua. Dupa ce am pus 150 grame de unt , 400 ml lapte si 10 galbenusuri , aluatul a ramas mult prea gras ( uleios ) , chiar si dupa 1 , 5 h de dospit tot uleios si nu era aluatul cel tare…. era f moale , a fost chinuiala cu rulatul . Chiar cu masa unsa cu ulei tot s-a mai agatat pe alocuri . Prea moale si uleiosa coca . Care sa fi treba ? Ce pot face pe viitor ?
Multumesc
Nu ai citit atent ce am spus eu: nu se pune tot laptele, ci doar 3/4, pentru ca nu poti sti cat de umeda e faina, cat de mari sunt ouale folosite si cata apa are untul. Daca ai pus tot laptele, mai adaugi o mana de faina.
Nu-i nimic, stii data viitoare. Il facem impreuna, ok?
Paste fericit Gina! Am folosit rețeta de cozonac și am făcut ca la carte tot ce spui și am reușit sa fac 2 cozonaci pufoși care se desprind pale, pale fără robot sau ajutor. Doar ca data viitoare am sa folosesc Zahar cu 50g mai mult. Mulțumesc Gina pentru tot ce învăț de la tine. 😘
Reteta este top kek(cum zice fiica mea).Pana sa o găsesc de fiecare data aveam probleme cu aluatul.
Cele trei ponturi:lingura de untura, framantatul de 3 ori și faptul ca îl pot pune la crescut în cuptor la 40 grade Celsius sunt geniale.
Va îmbrățișez și va urez multa sănătate.
Va pup tare de tot 🙂
Buna ziua! Eu as vrea sa fac doar un cozonac deci din 500g faina. As avea nevoie de 5 galbenusuri nu? Intreb ca nu sunt sigura daca sunt 10 sau 20 galbensuri la 1 kg. Multumesc frumos!
E bine, da, imparti totul la 2.
Multumesc frumos de raspuns, revin cu impresii saptamana viitoare cand il fac. Nu prea am experienta, dar sper sa fie bine; am mai probat de la dvs reteta de negresa si a fost delicioasa, chiar cea mai buna din cate negrese am probat pana acum. Zi frumoasa sa aveti!
Curaj. Citeste atent tot si daca mai ai nevoie de ajutor, nu uita ca sunt aici, foarte aproape, la doar un click distanta, da?
Doamna Gina,când vreau sa gătesc ceva și nu sunt sigura de ceva ,va caut imediat pe net și va ascult sfaturile și modul de preparare.acum rugămintea mea este sa îmi spuneți cum sa procedez corect pentru 1,200kg de faina .am Tavi mari de cozonac.cate oua voi pune?.nu am vrut să fac matematic.mai bine intre😁😘.aștept răspuns și va mulțumesc că existati.Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Te pup. Inmulteste tot cu 1,2.
Multumesc pentru reteta. De Craciun o sa incerc sa fac prima oara cozonac dupa reteta dvs.
[…] sarbatorile nu pot fi lipsite de un cozonac, va recomand reteta Gina Bradea de cozonac cu 10 galbenusuri, un cozonac perfect, pufos si tare […]
Doamna Gina,daca am o rola mai micuță la sobă,se pot coace acești cozonaci,spațiul fiind mai micuț,nu se vor arde?
Draga mea, folosesti tavi mai mici.
Buna seara!
Am framantat tot, acum creste, dar recitind, mi-am dat seama ca am uitat sa oparesc faina. Eu m-am uitat la video cand m-am apucat si facusem cu drojdie uscata pe care am amestecat-o in faina.
Am emotii cat casa!! Am facut si din 2 kg de faina.
E-n regula, nu e nimic grav. Fa celelalte framantari/impaturiri bine si tine aluatul la cald, uite asa ca aici, am facut un filmulet mai amanuntit: https://www.youtube.com/watch?v=uxApZKXkymE&t=687s
Bună ziua doamna Gina!
Îmi puteți spune, va rog, cantitățile de ingrediente pentru 2 kg de făină ?
Mulțumesc mult! 🙏❤️
Totul se dubleaza, draga mea, inmultesti totul cu 2: 2 kg faina, 20 galbenusuri…
Scriu de departe dar sunt din Galati si am crescut langa Patinoar. Cand vreau ceva sa-mi aminteasca de acasa caut in retetele tale. Am facut cozonacul de Craciun si sincer mai bun si mai crescut ca anul asta nu a iesit niciodata! Multumesc pentru reteta, sa ai liniste sufleteasca si sanatate. Sarbatori cu bine tie si familiei si tuturor celor dragi!
Multumesc mult, te imbratisez. Sarbatori cu liniste si bucurie sa fie si la tine.
Doamna Draga, cum fac umplutura cu nuca?
Miez de nuca macinat amestecat cu albusurile ramase, zahar, cacao si rom.
Doamna Gina, ce fac daca aluatul nu creste dupa o ora de stat la cald?
Nu mi s-a mai intamplat asta si fac de mult aluaturi, cozonaci, etc
Multumesc
Pune mana pe aluat, e rece sau cald aluatul? Trebuie sa fie cald. Pune un vas cu apa calda dedesubt.
Buna dimineata. Am facut cozonac dupa reteta dvs cu 19 gălbenușuri! Dar am gresit undeva si nu stiu unde! La cuptor cred si imi curge compoziția din Tavi! Adevarul este ca nu am un cuptor prea Grozav acum!
Plus ca la o tura de compoziție, m-am calicit si am facut din 2 kg faina si nu il puteam frământa! Si mi s-a lipit continuu de blatul de lucru. A tb sa il scald efectiv in ulei si sa il împart in 2 ca sa pot lucra cu el! In schimb la tura cu 1 kg, Coca era ca a dvs, nelipicioasa si elastică! Din păcate in cuptor au curs ambele compoziții din Tavi!
Ce ma sfătuiți sa fac ai sa iasă frumoși si uniformi ca ai dvs? Multumesc!
Puneti mai putin aluat in tava.
Vă salut cu respect! Este a treia oara când fac rețeta de cozonac cu 10 galbenusuri. Ultima oară au ieșit un spectacol, în viata mea nu am mâncat mai buni cozonaci. Țin sa menționez că am respectat toate trucurile împărtășite de d-voastră. Un spectacol, o încântare pentru palat 😍 Vă mulțumesc! (o fana care vă urmărește din umbră) Vă doresc un Paște Fericit și binecuvântat!
Multumesc frumos pentru reteta !
Am copt cozonaci miercuri, si azi am repetat. O parte ii fac cadou :). Cozonacii sunt superbi.
Aveam o reteta pe care o urmam mereu. Dar de acum inainte o voi folosi pe asta. Era atit de laudata pe un grup, ca nu am putut sa n-o incerc, si nu regret. Intr-adevar, specificul acestei retete este pufosenia cozonacilor. Mi-au iesit frumosi, pufosi si foarte gustosi ! Multumim !
Hristos a inviat !
Ce dimensiune trebuie sa aiba tavile de cozonac pentru reteta mentionata ? Multumesc.
Care este cantitatea totala de nuca, zahar si cacao pt umplutura pt cei 2 cozonaci de mai sus ? Nuca se da prin masina de tocat sau se macina foarte fin ? Multumesc .
400-500 g de nuca se amesteca cu 100 g zahar si 50 g de cacao, plus albusuri si rom, sa fie o crema. Se macina cu masina de tocat sau robotul.
Buna ziua și mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Citind comentariile de mai sus am văzut ca pentru umplutura este menționat 100 g cacao amara, 50 g zahar. Sau se poate face și cu 100 g zahăr și 50 g cacao ? Vroiam numai sa clarific. Mulțumesc mult.
Da, se poate si invers, va fi mai dulce 🙂
Buna ziua,
Vroiam sa va întreb – cei 50 ml ulei se folosesc numai pt uns masa / mâinile ? Nu se adauga la fel ca untul la frământat. Vroiam sa mă asigur ca am înțeles bine.
Multumesc.
Se adauga la framantat, cu untul. Pentru uns masa folositi Alt ulei.
[…] acasă” în ea și am început să o folosim tot mai des ca inspirație. Deja făceam cozonaci după rețeta ei și ieșeau bine. Acum am trecut la următorul nivel, cum s-ar zice, cu această […]
[…] ne raman albusuri de la maioneza, cozonac sau crema. Ce facem cu […]
Doamna Gina, vreau sa fac si eu acest cozonac dar mi e teama ca nu mi iasa bine; o sa fac doar 1 cozonac deci o sa impart ingredientele la jumatate. Am mai facut in trecut cativa cozonaci dar ies posoditi, adica nu iasa pufosi si nu mai pot de ciuda: ori nu i framant cat trebuie la cuptor, ori nu mi se activeaza drojdia, ori faina nu e ce trebuie, din ce am citit pe internet am inteles ca este important cata proteina are. Dvs ce faina folositi si ce gramaj de proteina are, daca nu va suparati? (pe spatele pachetului se indica) . Dar as dori sa l fac la robot, si in reteta scrie ca trebuie pus la robot 10 min, si undeva mai jos ii raspundeati cuiva ca 20 minute, apoi repaus 10 min, si se mai framanta inca 5 minute. Deci cum sa fac? Si cand se pune untul lichid daca il fac la robot, in primele 10 minute ? Pe de alta parte nu gasesc in ingrediente cate grame ati folosit la umplutura din cacao, nuca, zahar si albusuri, ori n am citit eu bine? Ca e posibil heheh. Sarut mainile si imi cer scuze pentru ditamai mesajul
Uite aici cozonacul framantat la robot, explicat amanuntit: https://www.youtube.com/watch?v=uxApZKXkymE&t=994s
Buna ziua ,va urez încă odată cea mai buna sanatate.Acum doresc sa vă întreb setarea cuptorului.Am cuptor electric Electrolux cu funcția coacere pâine care este cu abur. Are un sertar unde pun apa și scoate aburi in cuptor.Aici pun cozonacii la copt de la început până la sfârșit?? Sau schimb setările? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.Cu deosebita stima, violeta.
Vedeti unde e temperatura de 160-170 de grade, nu mai mult. Cu abur e perfect, da.
Mulțumesc.Am sa coc pe program ,,coacere pâine,,160 grade pt 50-60 min
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Doresc sa fac aceasta reteta, dar nu stiu cum sa folosesc toata cantitatea de albus de ou ramas, la umplutura. Mentionez ca doresc sa fac unul cu umplutura de cacao si unul cu nuca. Va multumesc pentru ajutor!!
Folosesti albus cat e nevoie la umplutura, cu restul faci altceva.
[…] de asemeni si o reteta de cozonac cu 10 galbenusuri, un alt cozonac delicios, foarte celebru in randul cititorilor mei. Va recomand cu drag sa […]
[…] siguranta, puteti incerca cea mai cunoscuta reteta a mea, cea a cozonacului cu 10 galbenusuri, un cozonac pufos si tare […]
[…] Reteta de cozonac cu 10 galbenusuri este aici: https://pofta-buna.com/cozonac-pufos-reteta-cu-10-galbenusuri/ Reteta de cozonac insiropat cu vinars/coniac, este aici: […]
Bună seara as dori sa fac reteta de cozonaci dar as vrea sa pun Nutella cacao nuca și rahat în ei influențează cumva creșterea?
Nu afecteaza crestearea aluatului daca nu pui exagerat de multa umplutura.
Buna ziua, daca vreau sa adaug smântână in cozonacul cu 10 gălbenușuri, ce trebuie sa micșoreze? La fel, daca adaug 150 unt+ 50 ulei și vreau sa pun untura,ce micșorez și care e proporția la grăsime, cât unt,ulei și untura? Mulțumesc și sărbători liniștite!
Daca doriti sa adaugati iaurt sau smantana, reduceti din lapte. Daca vreti sa folositi untura, reducei din ulei.
M ultumesc.L-am făcut de Crăciun și a fost cel mai bun.Acum, mă gândesc să adaug și puțină smântână și untura de mangalița.Sarbatori cu liniște și împliniri!
Vaa fi delicios, draga mea. Mare atentie, sa fie aluatul cald, da? Spor!
[…] mai laud eu, dar, na, stiti vorba aia: lauda-ma gura, ca ti-oi da friptura. Glumim, radem noi, dar Cozonacul cu 10 galbenusuri e printre cele mai iubite retete de cozonaci din Romania. Stiti cat este de fin si de moale, fara […]
Buna ziua! Imi spuneti va rog, cu receta data pot sa coc cozonacii in cuptorul cu lemne?
Multumesc!
Da.
Buna ziua. Am gasit printre raspunsuri ca daca folosesc drojdie uscata o adaug direct in faina, da? 7 grame ajung pt 500 grame faina?
Imi este teama, nu am mai facut niciodata cu drojdie uscata, vreau sa incerc 🤭
Da, este foarte bine.
Bună seara, o intrebare (o nelamurire) , in descriere se opareste 1 lingura de făină cu laptele clocotit! În videoclip nu faceți acset lucru, cum este corect? Multumesc!!
Ambele variante sunt corecte, de aceea le-am dat. Alegeti ce vi se potriveste.
Bună ziua
În reteta video nu se opărește o lingura faina cum scrie în reteta……?
Sunt 2 metode, le-am dat pe amandoua, ambele cu rezultat minunat – alegeti care va place, va fi bine!
Astept sa-mi spuneti cum au iesit cozonacii 🙂
Draga domna Bradea,
As avea o intrebare. Stiti cumva daca aluatul se poate congela pentru a fi folosit mai tarziu? Am numai o tava si as face un cozonac acum, unul de anul nou.
Daniela
Bună ziua! Pentru un cozonac, daca împart la jumatate totul, pun 5 oua la 500 gr faina, iese la fel? Vreau sa incerc sa fac , dar doar un cozonac
Sigur ca iese la fel, dar veti obtine 1 singur cozonac, nu doi.
Sarutmana.
Am incercat reteta cu 20 de galbenusuri si am intampinat cateva probleme.
– aluatul ramane tot lipicios indiferent cat de mult timp framant; se ia de pe degete si de pe ligheana insa tot ramane o idee lipicios
– la copt crapa destul de mult
Imi puteti spune oare unde este problema?
Multumesc!
O zi buna!
Ati avut faina umeda si mai trebuia adaugata putina faina. Daca a crapat la copt inseamna ca nu ati lasat aluatul suficient la dospit.