Placinta cu branza fara aluat in 5 minute
Placinta cu branza fara aluat in 5 minute o combinatie intre reteta de prajitura desteapta si alivencile dulci – o prajitura care se face rapid, pare intens lucrata, iar rezultatul este spectaculos. Reteta pas cu pas, pentru o reusita sigura.
Aceasta este o reteta taraneasca simpla, pe care o facea bunica mea cand eram copii si mergeam la tara, in vacante. Eram o armata de nepoti, mari doritori de ceva dulce si ii cam mancam urechile, saraca.
Asa ca, atunci cand nu avea timp sa framante aluat, ne facea placinta asta fara aluat sau alivenci si gata, eram multuimit.
Pe blogul meu veti putea gasi si alte retete de placinte, cel putin la fel de gustoase precum aceasta. Veti gasi placinte dulci sau sarate, traditionale sau usor modernizate, retete potrivite pentru toate gusturile si toate buzunarele.
Va recomand sa incercati si o reteta foarte asemanatoare cu aceasta, cea a prajiturii destepte:
Merita sa aruncati o privire si pe reteta de alivenci, care pot fi facute in varianta dulce sau sarata, dupa gusturi si preferinte:
Ce ingrediente folosim pentru reteta de placinta cu branza fara aluat?
Ingrediente pentru 1,5 – 1,6 kg de placinta
- 50-100 g de stafide
- 1 lingura de rom, coniac sau lichior de casa
- 600 g de branza de vaci (cottage cheese) sau urda/ricotta
- 100-200 g de zahar
- 1 plic de zahar vanilat Bourbon
- putina sare
- 100 g de malai sau gris
- 500 ml de lapte
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- 4 oua
Cum se face reteta de placinta cu branza fara aluat?
Puteti citi reteta scrisa in continuare sau gasiti mai jos reteta video, unde puteti urmari indeaproape cum prepar totul.
Reteta video
Peste stafide adaugam romul, amestecam. Le lasam sa se hidrateze pentru jumatate de ora.
Peste branza de vaci (bine scursa) punem stafidele cu romul ramas, zaharul, zaharul vanilat, sarea, malaiul sau grisul (sunt importante pentru a absorbi umiditatea).
Adaugam si laptele, praful de copt.
Amestecam totul foarte bine, sa ajungem la o consistenta uniforma.
La final adaugam si ouale, apoi amestecam bine.
Compozitia obtinuta o turnam in forma de copt. Veti vedea ca aceasta va fi lichida, dar nu trebuie sa va speriati, se va coagula.
Am folosit o forma ceramica cu dimensiunea de 20×25 de cm, tapetata cu hartie de copt.
Punem tava la cuptor, la o temperatura de 180 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o pudram cu zahar farin. O lasam sa se raceasca, daca mai avem rabdare, apoi o putem taia.
Asta este totul, reteta noastra este gata. Cantitatea de zahar din aceasta prajitura poate fi adaptata, dupa cat de dulce va place sa mancati. Iar daca nu puteti consuma zahar, puteti folosi un indulcitor in loc, inlocuind cu cantitatea precizata pe ambalaj.
Va invit cu drag si pe voi sa incercati aceasta reteta, de abia astept sa reveniti pe blog, sa ne spuneti si noua cum a iesit.
Spor la gatit!
Pofta buna, retete cu Gina Bradea