Stiti cum e sa mananci plangand?

Stiti cum e sa mananci plangand?

9
1899

Stiti cum e sa mananci plangand? Va spune madam Bradea imediat.

Incep sa scriu de-acum toate pataniile familiei mele, ca nu se ma poate. Prea multe se-ntampla aici, asa ca o sa le spunem tuturor!
Se face rasol de peste alb din din una bucata salau proaspat (d*ala adevarat, de la mama lui), se arunca-n oala si ceva cartoafe, morcovi si ca sa ne dam mari bagam si niste sparanghel si broccoli. Facem si-o mamaliga vartoasa, ca merge bine cu sparanghel si broccoli. C-asea mancau bunicii si strabunicii inainte de coasa.
Si secretul bucatarului, pasam motanul in curtea altuia si-l punem pe Doru sa rada hrean (aka mon sot). Ca sa facem sos de hrean, sa alungam raceala si strigoii.
Sa va mai spun c-am nimerit cel mai afurisit hrean din ultimul cincinal? Parca-i de la soacra-mea, parol!
Am mancat cu icnete, lacrimi, masca pe figura…

Stiti cum e sa mananci plangand?
Stiti cum e sa mananci plangand?

Luam eu o gura de rasol cu hrean si imediat imi dadeau lacrimile, n-aveam aer, respiram precipitat… Radeau Doru si copilul, sa lesine. Apoi, lua Doru o gura de rasol cu hrean. El, mai viteaza, ca doar e barbat si nu-l sperie 3 fire de hrean…Eu si Gabi eram sub masa de ras, mai ceva ca la Stan si Bran.

Stiti cum e sa mananci plangand?

Copilul a fost smecher, si-a pus putin in farfurie si a asteptat sa vada cum reactioneaza babacii. Asa ca a mancat doar cu zeama de la hrean si 3 fire de radacina pe-acolo… Dar a ras de i-a iesit totul pe nas!
Intrebare de baraj> oare cum a reusit sa rada Doru afurisenia aia de hrean? De-asta era asa rosu la fata? Eu credeam ca de emotie si bucurie ca ma vede pe mine….
Fara poza ca s-a ofilit aparatul. Va dau reteta daca vreti, atat, o gasiti AICI.

UPDATE

Copilul a zis ca ne reneaga, vrea si el o familie normala. Cu babacii Bradea nu se poate sta la masa ca niste oameni normali!

Mai multe parascovenii de-ale noastre veti gasi in sectiunea De la familia Bradea.

9 COMENTARII

  1. Să vă fie de bine atât masa, cât și povestea frumoasă și caldă de/din familie. Îmi place hreanul, iar despre proprietățile lui chiar nu trebuie să mai perorez eu pe-aci. Ideea este că eu vărs lacrimi și-n cazul cepei, niciodată nu o tai înainte de a o mânca (crudă), mușc din ea ca din măr și n-o las până n-o termin, fiindu-mi garnitură la multe mâncăruri de-ale noastre, sănătoase.

    • O sa spun si povesti cu hrean sau cu ceapa, destule. Si eu plang la greu, dar nu ma las.
      Cand eram mica, ii furam mamei ceapa pe care o taia pentru mancare. Saraca mama nu ma lasa, ca dadeam cu manutele la ochi si plangeam ca ma ustura. Ii spuneam mamei ca e ,,a dacului,, Aveam 2-3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.