Pastila zilei

2
1011

De-a lungul timpului, in numele dreptatii, al adevarului sau al religiei s-au comis numeroase atrocitati, s-au purtat razboaie cumplite. Pentru anumite nedreptati reale sau imaginare, in numele dreptei credinte (care o fi aceea?) s-au comis crime ingrozitoare. Intrebarea este de fapt  de partea cui este dreptatea, care este adevarul-adevarat, care este cea mai dreapta credinta? Fiecare considera ca el are dreptate, ca detine adevarul absolut, ca religia lui este cea dreapta si celalalt este necredincios, imoral, criminal…

Cred ca fiecare dintre noi are dreptatea lui si fiecare detine cate un strop de adevar. Si strop cu strop se face marea, asa cum spune o vorba din batrani. Dar marea este calma sau agitata si uneori sunt  furtuni cumplite.

Oare ce fel de dreptate este aceea care te impinge sa comiti crime in numele ei? Nu cumva vrei sa impui parerile tale cu forta si celorlalti? Pentru ca este mai usor sa-ti faci dreptate cu parul decat cu vorba blanda?

Drumul spre iad este pavat cu intentii bune, nu-i asa?

Tu pe ce drum mergi?

2 COMENTARII

  1. Se spune si cred si eu asta: ,,calea de mijloc e cea mai buna”,dar nu-i usor sa tii drumul drept…
    Sunt multe probleme… si eu ma framant si ma intreb-oare as putea face mai mult ca sa putem schimba ceva in bine,e doar un stereotip,un laitmotiv sa ne multumim sa gandim ca ,,suntem prea mici” ,totul porneste/se hotaraste de sus( ma refer la conducatori,la clasa politica) ,ce sens au toate astea,cui folosesc?!
    Vom gasi raspunsul in noi,putem sa fim destul de intelepti sa gandim pe termen lung,sa nu ne autodistrugem,cand vom intelegem ca suntem responsabili,ca toate astea au totusi un pret,un revers?! Pana nu e prea tarziu…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.