Oua posate de prepelita cu spanac sau urzici
Oua posate de prepelita cu spanac sau urzici, o mancare atat de simpla, gustoasa si plina de vitamine. Se pregateste extrem de repede, se poate face si cu oua de gaina, dar eu am facut acum cu oua de prepelita si a iesit o nebunie.
Am avut ousoare extrem de proaspete si gustoase de la Ferma de prepelite Fundeni, asa ca nu puteam rata sa nu fac si cateva oua posate (ochiuri romanesti).
Sa va spun cum se fac Oua posate de prepelita cu spanac sau urzici:
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
Portii: 2
- -8 oua de prepelita sau 2 oua de gaina (puteti pune mai multe da ca vreti)
- -1 lingura otet
- -sare
- -400 g spanac sau urzici
- -1 lingura ulei de masline
- -sare
- -piper si ardei iute, proaspat macinate
- -1 catel de usturoi
Prima data pregatim spanacul sau urzicile.
Se aleg bine de codite, daca aveti urzici, se scutura bine sa nu aiba murdarie prin ele, apoi se spala la jet de apa. Se pune apa la fiert, cam 1 l de apa, intr-o craticioara. Se adauga un praf de sare. Cand apa clocoteste, se adauga spanacul sau urzicile si se lasa pana cand dau in clocot. Nu se lasa mai mult de 2 minute sa clocoteasca, pentru ca e suficient cat sa se inmoaie. Se scoate imediat spanacul in strecuratoare si se clateste cu apa rece. In felul acesta, culoarea va fi un verde intens. Se scurge bine-se strange in maini apoi se taie marunt cu un cutit, pe tocator.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi se adauga usturoiul taiat felii. Se lasa 2-3 minute, cat isi schimba culoarea, apoi se scoate si se arunca. Altfel, devine amar, asa ca avem nevoie doar de aroma.
Se adauga spanacul, urzicile, merge si stevia facuta la fel, se condimenteaza cu sare, piper si adrdei iute dupa gust. Se lasa la foc iute, mestecand intruna. In 4-5 minute este gata.
Cum se fac ouale posate, ochiurile romanesti vedeti aici. La ouale de prepelita, fiind micute, este bine sa le lasati doar 1 minut 🙂
Se aseaza pe farfurie spanacul, deasupra se pun ouale si se poate presara deasupra piper proaspat macinat. Sau, se poate stropi cu putin ulei de masline, crud.
Bunica nu avea ulei de masline cand eram noi copii, dar ne facea mereu cu urzici sau stevie si era tare bun. Iar ousorul il cocea pe plita.
O nebunie! 🙂
Pofta Buna!
Am pus ousoarele in paharute de tuica, sa pot sa le torn rapid 🙂