Despre religie si politica

1
1192

Ce treaba au politica si religia?

Pai, uite ca au, sunt foarte asemanatoare si nu este o blasfemie. Religia te indeamna sa crezi in ceva impalpabil, ceva imaginar, iar politica la fel (crede si nu cerceta). Dumnezeu este binele suprem, este dreptate, adevar, cinste, totul frumos descris in Biblie sau de catre preoti, dar foarte multi preoti incalca in mod extrem de grav aceste precepte. Platforma politica a tuturor partidelor si politicienilor din lume este plina de promisiuni fantastice, de laude, toti sunt sfinti si oameni buni, sunt zambitori, empatici si de o cinste paroxistica… inainte de alegeri. 🙂

Toti spun ca ei au dreptate si detin adevarul absolut, toti promit marea si cu sarea si toti mint, mai mult sau mai putin. In numele religiei s-au purtat razboaie si s-au comis crime infioratoare. Politicienii distrug tari, pornesc revolutii sau razboaie- si toate acestea pentru bani si putere.

Preotii sunt activi pe piata politica, politicienii fac parada de credinta. Este un schimb bilateral… dar in folosul cui? Ce cauta preotii in politica? Am vazut preoti in Parlament, ce cauta acolo? Cred ca vor sa-i invete pe politicieni cum sa tamaieze poporul si sa creada-fara-a-cerceta, nu-i asa? Am vazut la slujba de Inviere anumiti politicieni care stateau in genunchi si dadeau cu teasta de pamant, facand matanii fara numar, adevarata intruchipare a pioseniei. Am vazut politicieni donand sume imense de bani bisericilor si apoi furand din fondurile spitalelor sau din banii publici. Si am vazut preoti tinand Sfanta Liturghie si apoi au plecat si au violat copii sau au facut alte grozavii.

In toata lumea sunt oameni care mor de foame, sunt copii, femei si batrani abuzati, care nu au o felie de paine pe masa, dar bisericile se-nmultesc, apar ca ciupercile dupa ploaie, una mai bogat impodobita decat alta sau politicienii se-mbogatesc pe zi ce trece tot mai mult.

Nu sunt atee, cred in Dumnezeu, nu merg la slujbe pentru ca nu-mi place ingramadeala, prefer sa merg si sa ma rog discret, in liniste, sa nu ma vada nimeni. Nu sunt impotriva bisericii, dar sunt impotriva lacomiei si a nedreptatii de orice fel!

Politica si religia sunt surori gemene, cu acelasi chip, ambele sunt de fapt aceeasi Marie cu alta palarie. Ambele spun una si fac alta, ambele promit dar mint. 🙂

O vorba din batrani spune sa nu faci ce face popa, sa faci ce spune popa. 🙂

Doamne-ajuta-ne!!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.