Sirop natural de trandafir, facut la rece, cu miere de albine

2
834

Unul dintre cele mai dragi siropuri, pentru mine este siropul de trandafir. Este atat de aromat si de fin, incat pur si simplu il ador. Se face extrem de usor, dar este nevoie de petale de trandafir speciale, de la la Trandafirul de Damasc, special pentru dulceata. Se poate face din orice trandafir, dar gustul mai fin este doar de la trandafirii de Damasc.

Ce ne trebuie:

-200 g petale de trandafiri curatate

-1 kg miere de albine

-jumatate de lamaie

– 1 cm de pastaie de vanilie (optional)

Petalele de trandafiri se aleg de eventuale impuritati, gaze, se scutura bine si se taie partea alba de la baza. Este bine sa culegeti florile intregi si cu o forfecuta se taie imediat. Daca aveti petalele gata culese, e mai greu, trebuie sa luati fiecare petala la mana. Si e plictiseala mare de tot. 🙂 Asa ca daca mai scapati si petale intregi, nu e baiul de pe lume. 🙂

Se pun in sticla (borcan, damigeana) petale de trandafir, felii de lamaie si se alterneaza cu mierea de albine. Se adauga si vanilia si se alterneaza straturile de petale si miere pana se termina. Se da in camara, la intuneric se se agita de cateva ori pe zi, pana cand se lasa siropul si se topeste toata mierea. Se strecoara si se pastreaza la frigider.

Va invit in grupul Carte de bucate online, sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Alatura-te comunitatii

Este minunat pe timpul verii cu apa rece. 🙂

Pofta Buna!bradea-sirop-dulceata-de-trandafiri-natural (1)

bradea-sirop-dulceata-de-trandafiri-natural (2)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here