Chiftele pufoase din carne tocata
Chiftele din carne tocata, piftele, chiftele sau chiftelute, moi si pufoase, coapte sau prajite, fine, pufoase, usor dulcege si in acelasi timp picante, pur si simplu niste chiftelute/piftele perfecte. Cum se fac chiftelele? Reteta video pas cu pas.
Am fost intrebata de multe ori ce reteta am eu de-mi ies chiftelutele atat de pufoase? Intalnim de foarte multe ori chiftelute tari ca piatra, uscate si lipsite de savoare.
Am facut enorm de multe chiftele si parjoale pe vremea cand lucram la Laboratorul de carne din Galati am facut si cate 10-12.000 de chiftele intr-o zi. Si lucram 2-3 persoane. 🙂
Vedeti aici mai multe retete de chiftele.
Am adunat de-a lungul timpului mai multe secrete de la rude, prietene, colege de serviciu, de prin carti si reviste, am pus cap la cap informatiile si-am probat pana cand am ajuns la o reteta absolut perfecta de chiftelute.
Ingrediente pentru reteta de chiftele pufoase din carne tocata
Cantitati pentru 40-45 de chiftele
Rating
- - 500 g pulpa de porc tocata
- - 500 g carne de vita mai grasa de la piept
- -2 cepe mari
- - 2-3 catei de usturoi (sau mai mult, eu nu le fac usturoiate tare)
- -1 ou
- -2 dovlecei cam de 300 g in total
- -sare, piper, boia de ardei, cimbru, un strop micut de chimen si ienibahar macinate
- -1 legatura generoasa de marar
- -1 legatura patrunjel (eu fiind in Italia am pus patrunjel verde si marar uscat)
Mod de preparare pentru reteta de chiftele pufoase din carne tocata
Se pot modela chiftelutele rotunde mai mari sau mai mici, se pot face plate, se poate face o singura chiftea uriasa sau chifltele zburatioare pe felii de legume. Iar daca faceti pe urma si cateva chiftelute marinate – reteta aici, cu sos tomat acrisor, sa ma chemati la masa, ca imediat vin.
Cam asa arata, gasiti retetele daca dati click pe poza care va place:
Puteti trece direct la reteta video aici dedesubt sau cititi reteta scrisa. Cum doriti 🙂
Carnea se spala, se aleg pielitele, tendoanele, cheagurile de sange si se sterge, apoi se toaca.
Se trece de 2 ori prin masina de tocat, in felul acesta se va obtine o pasta fina.
Ceapa, usturoiul si verdeata se trec si ele prin masina de tocat.
Dovleceii se rad fin, se presara sare si se framanta, apoi se lasa deoparte cam 15 minute.
Se storc de apa si se adauga peste carne. Se mai adauga la compozitie oul (1 singur ou, pentru ca altfel se-ntareste compozitia) si condimentele.
Daca nu va dati seama cate condimente sa puneti, faceti o chiftea si prajiti-o, sa vedeti gustul exact.
Se amesteca bine compozitia de carne, cam 10 minute si se mai tranteste de lighenas de cateva ori. In felul acesta inglobeaza aer si chiftelutele vor fi moi si pufoase.
Se rup bucati potrivite cu mana uda si se modeleaza cu faina de grau, sau daca tineti dieta keto, cu faina de migdale, in sau seminte susan.
Se prajesc in ulei sau varianta keto- se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor.
Eu le-am facut cu faina de migdale si le-am copt in cuptor.
Sfaturi de la Gina Bradea
Sa recapitulam trucurile unor chiftele moi si pufoase:
– nu se fac numai din carne macra, trebuie sa aiba cam 15-20% grasime
-se adauga ceapa si dovlecei care vor face compozitia fina si vor da o dulceata deosebita (daca nu sunteti la keto, se pot adauga cartof ras sau paine inmuiata-n lapte, dar cu dovlecei sunt fantastic de bune chiftelutele)
-se adauga cate 1 legatura generoasa de marar si patrunjel verde, nu numai ca va ajuta compozitia sa fie fina, dar si gustul va fi deosebit 🙂
Va recomand si reteta de chiftele de pui cu cartofi si vinete – reteta aici. E un fel de musaca rapida si aspectuoasa, care se face cu doar o mana de carne.
Sfaturi de la Gina Bradea
-se pune doar 1 ou mic la 1 kg de carne, pentru ca oul intareste, iar 1 ou leaga suficient de bine
– daca este prea moale compozitia se pot adauga 1-2 lingurite de faina de migdale la keto sau de faina alba sau malai la chiftelele obisnuite.
-amestecul de condimente, in care se adauga putin chimen si coriandru vor da exact acel plus de savoare super-wow!
-se amesteca bine de tot compozitia, timp de 10-15 minute, se poate pune si la robot, la framantare, ca sa inglobeze aer.
Va recomand sa pastrati cateva si sa faceti si chiftele marinate in sos de rosii – reteta aici. Sunt tare gustoase.
Chiftelute pufoase din carne tocata
-se rup bucati potrivite in functie de forma dorita: chiftelute mici aperitiv, rotunde, sau rotunde mai mari, parjoale cat palma in forma de para sau chiftele obisnuite aplatizate.
– se aplatizeaza cu podul palmei, nu cu degetele si apoi cu marginea palmei se da forma rotunda (daca se aplatizeaza cu degetele vor ramane chiftelele-n dungi, cu urme de degete) 😛 .
– se modeleaza usor folosind faina de grau sau daca este keto – faina de in, migdale sau susan.
Se pot servi cu piure de cartofi reteta aici.
Chiftele pufoase din carne tocata (toate secretele)
-pentru keto se coc in cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, la 220 de grade (foc mare la cuptoarele pe gaz). Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta.
-pentru chiftele normale – se coc in baie de ulei incins, la foc potrivit, cu mare atentie sa nu se suprapuna, apoi se scot pe hartie absorbanta sau intr-o strecuratoare, sa se scurga surplusul de ulei.
V-am convins? Abia astept sa probati reteta si sa-mi aratati cum v-au iesit. 🙂
Mie mi s-a facut pofta doar scriind. 😀
Chiftelute pufoase din carne tocata
Pofta Buna!
Mai am pentru voi si alte retete de chiftele:
Reteta de chiftelute a fost incercata de catre cititorii blogului:
115 COMENTARII
Daca tot sunteti in Italia,aveti posibilitatea sa adaugati la chiftelute si putine frunze de fenicul;sunt bestiale!
Da, folosesc fenicul, stau la casa si am mult fenicul salbatic. A iesit deja, asa ca folosesc la greu. Aici nu este marar, imi trimite mama din Romania, dar feniculul nu-mi lipseste :). Ceea ce se vede-n pozele mele este fenicul, nu marar 🙂
aici este marar la aprozar 1.99 £la kg.eu il cumpar si-l inghet.
Eu nu gasesc aici, unde sunt eu, imi trimite mama din Romania 🙂 . Am in schimb mult fenicul salbatic pe langa casa.
Este in mercato , se numeste aneto. 🙂
multumim pentru reteta!
daaa,cu dovlecei am facut dar fara sa stiu cat de pufoase vor fi;am pus dovlecei pentru ca aveam carne putina!!
Le fac de mult cu dovlecei, am invatat de la mama :). Mama face chiftele cu si din dovlecei de cand ma stiu.
foarte tare reteta dumneavoastra! 🙂 acum le pregatesc, o sa las un feed back sa va spun si cum au iesit! dupa cum arata reteta, nu cred ca exista vreo sansa sa nu fie minunate 😀
Bravo, astept poza si feedbackul 🙂
Eu pun, pe langa carne, cartof, morcov, dovlecel si putina telina rasa pe razatoarea mica. Crude. Verdeata: marar, patrunjel, cimbru. Ou, la ochi, in functie de consistenta dorita. Sare, piper, boia de ardei dulce. Pentru a iesi pufoase tot secretul este sa aiba legume multe si o mana buna la framantat. Pofta buna.
Asa e 🙂
azi incerc reteta
Abia astept sa vad rezultatele 🙂
(y)
bestiale!!!Eu le mai pun puin ulei de masline si le dau prin susan la urma ca sa fie aspectoase si savurase in acelasi timp 😉
Ulei poti adauga atunci cand carnea este slaba si nu are grasime, ca sa fie pufoase, asa este, iar tavalite prin susan, da fac si eu, dar micute, aperitiv 🙂
Azi o sa probez reteta.
Asteptam poze si impresii 🙂
acum ma apuc de chiftelute
Acum ma apuc de ele 🙂
Wow, imi lasa gura apa. Abia astept sa ajung acasa in Romanai, sa incerce sotia mea si reteta asta 🙂
🙂
Adrian A, de ce nu incerci si singur , ca nu e asa greu ! Poate sotia are si alte treburi , nu sa stea sa-ti faca tie chiftele !!!…
Stimata doamna Gina.in loc sa puneti oul in compozitie, oricare ar fi aceasta, faceti un aluat simplu din oul batut,faina si apa sau lapte, sare,usturoi zdrobit, eventual putin praf de drojdie, le omogenizati, modelati pirjoalele in palma mai lunguiete ca la noi in Moldova treceti-le prin acest aluat ca de clatite si prajiti-le in ulei incins, apoi le asezati pe prosop de hirtie.(Va cam minjiti pe miini, dar puteti pune cu lingura cu putina atentia ) Vor fi fragede,nu pierd nimic din savoare, nu sint aspre si au volum mare.La fel snitelul dat prin astfel de aluat putin mai consistent si cu putina drojdie vor pastra savoarea si pentru a fi crocante presarati pe o parte,( cea de deasupra )putina coaja pisata mai mare de la fulgii de mamaliga pe care ii gasiti in comert ( Nu tip floricele )imi scapa numele ,dar sint ca si cojile de mamaliga coapte pe marginea ceaunului. Merita incercat, credeti-ma. Cu stima, Gigi
Interesante sugestii, multumesc frumos si va mai astept in vizita pe la mine. 🙂
nu vă supărați…
yo nu sunt dispus, să fac compromisuri
am făcut o dată în 1994 influențat de soție și soția unui prieten.
și am adăugat la compoziția de chiftele cartofi trași prin răzătoare.
la mititei NU se pune ceapă
yo la compoziția de chiftele am adăugat condimente pt mititei (din comerț) și nu am pus nici una dintre legumele, ce le-ați enumerat.
Vă rog să mă credeți! că am avut invitați la masă și nu se ținea nici unu’ departe de platoul cu chiftele
Nu ma supar deloc, domnule Gelu, nu este motiv de suparare, fiecare om gateste in felul lui. Eu gatesc asa cum imi place si descriu exact ce si cum gatesc eu 🙂 . La mici nu se pune ceapa, cum sa se puna ceapa la mici? 🙂
La ingrediente nu ati adaugat coriandru, in schimb in reteta da. O scapare de inteles. Nu stiam ca oul intareste chiftelele…eu eram generos la oua, puneam cate 2 sau chiar 3. Date prin susan am facut si sunt bune, asa ca urmeaza sa incerc cu faina de migdale. Numai bine!
Verific 🙂 , mutumesc frumos de atentionare 🙂 . Chiftelutele se pot tavali prin faina de migdale, alune, nuca, nuca de cocos, susan alb sau negru, seminte de mustar…orice 🙂
Draga Gina ,ai niste retete minunate ,te felicit si-ti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru noi. Am o rugaminte la tine,
nefiind un mare specialist in bucatarie ,m-as bucura daca la categoria condimente ne-ai sugera cantitatea din fiecare fel pentru a nu pune prea mult sau prea putin .Iar la cuptor temperatura de coacere .Imi cer scuze si-ti multumesc.Ca mine sunt multi ….incet incet vom deprinde tainele bucatariei.Condimentul de baza” FAINOSAGUL”(suflet )avem toti.
Mii de multumiri !
Ai mare dreptate si voi face asta. Pana cand corectez eu la fiecare reteta, cand ai nevoie de un sfat, nu ezita. Oricat de stupida pare o intrebare, are totusi logica ei. Radem impreuna, dar ii dam de capat 🙂
Eu nu bag dovleci ci MORCOV (ras pe räzätoarea micä) la fel putinä franzelä inmuiatä il lapte (stoarsä bine),cartof crud ras,ceapä,pätrunjel proaspät,usturoi,carne tocatä si un ou.
Cum doamna, fara miez de paine inmuiat in lapte?! ca pe mine ma dispera soacra cu metoda asta!
este pentru prima data cand aud de dovlecel in compozitia de chiftele…cartof crus ras, cartof fiert, paine muiata in lapte, morcov, da….dar nu dovlecel…chiftelute de dovlecei am facut mereu, simple, cu branza si marar…voi incerca sa pun si in carne…pentru mine va fi ceva nou…
Abia astept impresiile 🙂
Apetisante,
cum sa le combin daca as vrea sa le fac din peste, ca sa fie la fel de perfecte?
Vezi retete de chiftele din peste 🙂 .Mergi pe prima pagina la blog, vezi casuta CAUTA RETETA si scrii acolo. In dreapta, sus 🙂
Multumesc de sfat ,eu puneam cartof si paine inmuiata iar oua 2 ,nu stiam ca oul intareste,dar cu prima ocazie voi incerca cu dovlecel.
la ingrediente ai uitat ceapa Asa de mult te-a interesat reteta.?
Stimate domn, reteta este scrisa in limba romana, extrem de clar. Este trecuta ceapa si la ingrediente si la modul de preparare. Va rog frumos sa cititi atent si apoi sa aruncati cu pietre.
O seara buna!
Ma bucur sa te recitesc, draga Gina. Fara sa te complimentez, dar retetele tale ma scot mereu din impas. Iti multumesc ca esti atat de dedicata!
Cat priveste piatra, arata-mi mie tinta, ca folosesc eu catapulta, poate chiar trebuchetul…
O noapte minunata!
Multumesc frumos pentru vizita, cuvintele frumoase si catapulta. Merge si trebuchetul uneori 🙂
O zi cu oameni buni sa ai!
Ei…cat traieste omul invata !
Cu dovlecel in combinatie cu carne…zau ca n-am incercat.Dar chiftelute din ovlecel am facut, asa ca, am trecut reteta la :DE FACUT !
Te tzuc Gina !
Abia astept sa probezi si sa-mi spui ce parere ai 🙂
Ceau gina!!! acuma am terminat chiftelele, sunt fenomenale; fetele mele au mancat in disperare, asa fierbinti. N am pus niciodata dovlocel pana acu, am pus morcovi, patrunjel radacina, cartofi….am cautat pe blogu’ tau, stiam ca tra sa fie o reteta faina de chiftele; am adaugat doi zucchini. excelent!!!! merci gina, te pup!
Bravo tie si ma bucur tare mult! Te pup si eu 🙂
Interesanta reteta ta,Gina!!!!Chiar nu am incercat niciodata cu dovlecel sau cu ceapa!!!De incercat 🙂
Excelenta reteta ca si prezentarea! Nu aveam in plan dar acum am ceva concret. Maine execut chiftelute… uscate si marinate. Va multumesc pt. sugrstie si pt ideea de a pune dovlecel. Stima!
Multumesc frumos si eu 🙂
Foarte bune si gustoease va recomand reteta cu incredere eu le-am facut in cuptor si asa mi-au iesit!
[…] din dovlecei – ieftine si gustoase. Recunosc sincer ca mie-mi plac mai mult decat chiftelutele din carne – vedeti reteta cu toate secretele ca sa fie pufoase si moi. Sunt usor de facut si sunt […]
Am incercat cu frunze de telina romaneasca. O savoare aparte, desigur amestecul de carnuri tb sa fie o pasta fina, lasata la rece pentru a se patrunde bine aromele! Spor!!
Pentru cine doreste mai slab caloric,le recomand sa le faca la cuptor. Fiind cu carne de porc si cu grasime acestea se vor face in „grasimile” proprii. La fel, dovlecelul inlocuieste cu succes surorile ceva mai calorice: cartof si morcov.
Delicioase, minunate, exceptionale…multumim mult de reteta…a face si reface mereu.
Deja le-am pus pe foc, arata super! Multumesc!
Multumim de sfaturile de pe langa reteta,uneori fac mult mai mult
Uneori le mai tavalesc prin susan,,,
Si eu stau in Italia, asa e , nu se găsește aici marar , noi mergem la magazinul românesc si luam uscat la plic , si multe produse care ne lipsesc mergem si găsim acolo. Depinde de zona unde stai , ca in orașele mari am auzit ca se găsesc în piețe . Și eu chiftelele le coc numai la cuptor pe hârtie de copt ..nu le prăjesc în ulei…ies f.bune
chiftelele se fac cu ceapa si cartofi trecuti prin masina de tocat si storsi bine, sau paine inmuiata in apa si stoarsa ! nu cu morcovi, dovleci si alte legume, si nici nu se trec prin mocirla aia de aluat de clatite, in Moldova , bunica nu facea asa ceva ! se pune cimbru si piper, marar verde tocat si un ou. cel mai pufoase ies cu cartofi fierti si pasati, dar unul singur sau doi, nu un kg. de cartofi. se prajesc date prin faina de grau, nu de migdale, ca nu e fursec !!! sau prin pesmet, dar ies uscate rau . ei cam astea sunt secretele, restul sunt aiureli !
Doamna, mai sunt si alte variante. Eu nu impun retetele, doar spun ce si cum gatesc eu 🙂
Aveti retete f. delicioase si imi pare rau ca unii se exprima malitios si nu inteleg ca: ‘atatea bordeie, atatea obiceie’. 🙂
Pt. mine sunteti ‘mama’ de pe net! Si inca f. moderna!! Ma salvati din multe nedumeriri cu retetele postate.
Multumesc frumos <3
Nu baga in seama rautatile, eu m-am obisnuit si ignor. Mai apar si acrituri, asta e. Dar rautati sunt extrem de putine in comparatie cu oamenii care-mi apreciaza munca 🙂
Te mai astept pe la mine, sa gatim impreuna mancaruri simple si gustoase. Sunt aici, la doar un click distanta, oricand ai nevoie de mine 🙂 Vezi si retetele video.
Lasa-mi intrebari, comentarii, imi fac mare placere. Eu sunt o moldrogeanca vorbareata 🙂
Dragă gina te urmăresc de foarte mult timp esti pe placul meu esti salvarea mea .cand nu mai stiu ce sa gătesc o caut pe Gina …si tot ce am gătit din rețetele tale toate au fost apreciate de familia mea
Multumesc din tot sufletul 🙂
Te mai astept pe la mine, sa gatim impreuna mancaruri simple si gustoase. Vezi si retetele video.
Lasa-mi intrebari, comentarii, imi fac mare placere. Eu sunt o moldrogeanca vorbareata 🙂
Și eu sunt moldoveanca din Piatra Neamț dar de 30 de ani sunt in Timișoara așa că sunt o moldobanateana așa că avem ceva in comun iar de 3 ani sunt an Germania
Ma bucur ca ne-am gasit 🙂
Minuate chiftelute de fiecare data cand le fac ies minunate si ff delicioase,cu siguranta am sa incerc si alte retete de chiftele sutn ff gustoase,multumesc f mult pt retetele tale minunate
Acum le fac ,dar cantitatea de dovlecei?eu am ras doi micuți ,aștept stimata doamna ,câți dovlecei?ești minunataas
Putina rabdare, in maxim 30 de minute public reteta video si vezi tot ce fac eu 🙂
Au iesit minunate. Fragede, bune, au mancat pruncii de numa. Multumesc pentru inspiratia pentru cina din seara asta. Noi le-am servit cu un sos din iaurt si ulei de masline, bun, bun si salata de rosii si castraveti.
Ma bucur din tot sufletul, sa va fie de bine!
Multumesc frumos si eu si te mai astept, sa mai gatim impreuna mancaruri simple si gustoase.
Pup tare!
Nu am facut niciodata chiftelute de carne in care sa pun si dovlecel,dar am sa incec .Multumesc frumos.
Multumesc frumos si eu <3 Sa-mi spuneti cum au iesit 🙂
[…] si ardeii) si am mereu in frigider cativa dovlecei. Ii gatesc in zeci de feluri, adaug si la Chiftelele din carne (ies fantastic de moi si pufoase), fac si o delicioasa zacusca de dovlecei, ba chiar si compot. […]
[…] Reteta preluata de aici. […]
[…] folositi la sarmale, chiftele? Folositi marar, cimbru, dafin, leustean, […]
[…] din dovlecei – ieftine si gustoase. Recunosc sincer ca mie-mi plac mai mult decat chiftelutele din carne – vedeti reteta cu toate secretele ca sa fie pufoase si moi. Sunt usor de facut si sunt […]
Sărut-mâna vreau sa fac reteta dvs si nu am dovlecel .Cati cartofi sau felii de pâine pot pune pt a ieși la fel de pufoase?
De la cartofi ies tari, recomand 2-3 felii de paine inmuiate si bine stoarse.
De mică am stat cu plăcere în bucătărie şi tot de atunci am început să gătesc, după puterile mele şi sub îndrumarea mamei. Azi am aproape 50 de ani şi până acum o săptămână aveam un mare offff: NU REUŞEAM SĂ FAC CHIFTELE BUNE. Am încercat multeeeeeeeeeeeeeee reţete dar nu pe cea potrivită pentru mine. Reţeta dumneavostră m-a făcut fericită în bucătărie şi mult complimentată de toată familia.SUNT ABSOLUT FABULOASE.SE TOPESC ÎN GURĂ ŞI RĂMÂN MOI ŞI DUPĂ CINCI ZILE (când le-am terminat).Vă mulţumesc şi pentru multe alte reţete pe care le-am făcut de pe blogul dumneavoastră. Felicitări!
Multumesc frumos si eu, Claudia! Ma bucur din tot sufletul.
Te rog frumos sa-mi spui Gina, avem aceeasi varsta 🙂 Si te invit sa mai gatesti si alte retete de la mine, sunt convinsa ca vei gasi multe pe gustul tau 🙂
Am o problema in sensul că de fiecare dată când încerc să fac chifteluţe rămân crude la mijloc. Eu le fac foarte aplatizate, aproape ca pârjoalele ca format, deci nu se pune problema că ar fi foarte groase, le-am prăjit şi în strat de ulei şi în baie de ulei, cu uleiul la foc domol sau la foc mare, nimic şi nimic. Din cauză că rămân crude la mijloc a doua zi şi-au schimbat gustul şi … gata, la coş !Nu reuşesc să-mi explic care-i clinciul
A facut chiftelute sotul meu zile trecute dupa reteta dumneavoastra ,au iesit extraordinar de bune.Va multumim
Ma bucur si va multumesc si eu, Alexandra!
Sa va fie de bine! Va invit sa mai incercati si alte de-ale mele.
Eu le fac mai ales primavara cind pot pune usturoi si ceapa verde .Si la ingrediente pun putin bicarbonat.
Nu recomand bicarbonatul la chiftele, se pune doar la mici 🙂
de ce?
Schimba gustul.
Sarut mana D-na Gina,va multumesc pentru raspuns,
Vorbim de care tocata(mici.chiftele) cu aceleasi condimenta ,aproape.
Dumneavoastra sinteti mai profesionista ,dar dupa parerea mea sunt putin mai pufoase .Va rog sa ma iertati dar mie nu mi se pare ca au gustul schimbat ,mai ales ca poate 1% din cantitatea care o pun la mici.
Iertare.
Mulțumim pentru rețeta, foarte bune intr-adevăr. Soțul meu nu vrea cu pâine sau cartofi așa ca dovlecelul a fost o sugestie câștigătoare cu atât mai mult cu cât mereu am unul prin frigider pe care nu știu cum sa-l mai gătesc.
Multumesc frumos si eu 🙂
Buna ziua din nou!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Din diferite considerente, obisnuiesc sa fac chiftelele la cuptor. Problema care ma deranjeaza este ca daca le dau prin faina, dupa coacere ramane gustul de faina cruda, chiar daca le stropesc cu ulei. Am incercat si cu pesmet in loc de faina dar n-am rezolvat mare lucru, asa ca am sfarsit prin a le coace ca atare, fara sa le mai dau prin nimic. Unde gresesc?
Multumesc frumos.
Nu ai ce face, asa sunt. Faina nu e cruda, ai doar impresia asta. Recomand sa le scuturi cat mai bine de faina.
no comment…
Felicitari dna Gina! Am încercat rețetă și nu mi-a ieșit. Bănuiesc care ar putea fi cauzele. Deoarece nu am mașină de tocat am cumpărat carne tocata de vita și porc. Cred ca era prea seaca, trebuia putina grăsime. Am pus 1 ou la 500 gr carne. Le-am făcut mai mititele și au ieșit mici și tari. Ori trebuia sa dau focul mai mic(la foc mediu le-am prăjit), ori sa le fi făcut mai mari. Dar voi mai încerca o data cu grija la aceste aspecte. Sănătate și spor în toate!
sa va spun si reteta mea de chiftele : le fac numai la cuptor pe hârtie de copt, aproximativ compozitia spusă de d-na Gina ! ….numai ca in loc de pâine înmuiată si stoarsa pun 1 sau 2 linguri de fulgi de ovaz, în funcție de cantitatea de carne, au rolul de a înghiți lichidul din chiftele, plus ca sunt fibre si fac f bine la digestie.Obligatoriu pun dovlecei rasi pe razatoarea mica, de preferat zuchini, ca sunt mai dulci.
[…] ne plac mai mult decat chiftelutele din carne. Le mancam sandvis, cu felii de rosii si castraveti murati. Copiii mei isi pun si ketchup. Stiti […]
[…] o compozitie omogena si pufoasa. Secretul celor mai pufoase si moi chiftele l-am spus in reteta de chiftele pufoase din carne tocata. Raman moi dupa racire si asa se pastreaza lejer si 2-3 […]
[…] sincer ca mie-mi plac mai mult decat chiftelutele din carne – vedeti reteta cu toate secretele ca sa fie pufoase si moi. Sunt usor de facut si sunt […]
noi le facem la cuptor, mai uscate si crocante, musai din carne de porc. E si mai sanatos decat prajitul si fac o data si mancam cateva zile, perfect pt pachetele la scoli si servicii. Pana acum puneam cartof si morcov ras, dar ideea ta cu dovlecel e minunata si o voi folosi. La fel am notat si ideea de pune frunze de fenicul pt ca e mai ieftin si usor de gasit decat mararul pe aici.
Chiftelele pufoase din carne de porc..foarte buna reteta…am facut si mai fac….
.
Buna ziua, am o nedumerire. Urmaresc emisiunile culinare de pe paprika tv si am vazut ca ceilalti bucatari, indiferent de nationalitate, atunci cand prepara chiftele le pun direct in tigaie, fara sa le mai dea prin faina sau pesmet. Cu ce ajuta chiftelele folosirea fainei sau a pesmetului inainte de prajire ?
Multumesc.
Faina sau pesmetul ajuta chifteaua sa aiba o forma frumoasa si se formeaza in exterior o crusta usor crocanta.
[…] razui in loc de paine si nu va puteti imagina cat de gustoase sunt chiftelele mele. Vedeti reteta aici si musai s-o […]
[…] chiftele, cel putin la fel de delicioase precum cea de fata. Puteti sa incercati reteta clasica de chiftele din carne tocata, in care veti putea regasi cateva trucuri si sfaturi, astfel incat sa iasa […]
Buna ziua! Am parcurs reteta si comentariile si nu am gasit nici o referinta la temperatura la care le coacem, cu ventilatie sau fara, foc sus si jos! Cred ca este important de stiut ca sa le facem uscate. Multumesc!
Cu ventilatie, foc sus-jos, 200 de grade.
[…] dovleceii sunt tineri, fragezi, fara seminte mari, miezul eu il folosesc la chiftele – reteta aici. Ies tare pufoase si moi. Iar daca nu-l folosesc la gatit, pun miezul acesta in punga si-l pastrez […]
Am făcut în iarnă, de Crăciun chiftele după rețeta video a Dumneavoastră. Au ieșit extraordinar de bune ! Pufoase fără a se împrăștia – mi-am dat seama cât de importante sunt legumele din compoziție – și cu un gust bun bun de tot. Verdeața pusă fără frică a contat mult! Am făcut și mititele sferice gen aperitiv, și din cele mărișoare și plate, formate în palmă (fără amprente de degete 🙂 ). Jumătate din cele mari le-am copt în cuptor, ca să nu obosesc ficatul cu prea mult ulei. Surpriza a fost că cele fripte în ulei nu au absorbit aproape de loc și nu au fost grăsoase ! Am mâncat cu poftă și fierea nu a fost deranjată. Băieții așteptau „la cotitură” chiftelele calde și nu pridideam să prăjesc cât mâncau ei. Au fost foaaarte gustoase și reci, de la frigider….. În 3 zile au dispărut ! (în condițiile în care aveam în casă mai multe feluri de mâncare, ca de Crăciun) … Mulțumesc pentru rețetele delicioase, Gina Bradea ! Să trăiți sănătoasă, să ne mai învățeți secrete din bucătărie !
Am greșit ! În mai puțin au dispărut… din seara lui 25 până la prânz în 27 🙂
Am făcut în iarnă, de Crăciun, rețeta video a Dvs de chiftele. Au ieșit delicioase ! Cea mai bună rețetă. Pufoase, cu gust plăcut (mult contează legumele și verdeața din compoziție!, nu au abbsorbit ulei, nu au fost grăsoase. Am mâncat și eu cu poftă fără să-mi dea fierea peste cap. Băieții le așteptau „la cotitură”, nu pridideam să prăjesc în ritmul în care mâncau ei…. 🙂 Au fost foarte bune și reci de la frigider. Mulțumesc mult pentru rețete, doamna Bradea ! Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere, să ne mai spuneți din secretele bucătăriei cu gust bun !
Buna ziua,
As dori o lămurirre privind cantitaea de sare din compoziţie, anume câtă sare se pune în funcţie de câtă carne este şi dacă sarea se pune în carne la început sau la final cu ingredientele înglobate ?
Mul’ţumesc.
Sarea e diferita, mai ales in Italia, am gasit si sare mai sarata, dar si mai putin sarata. La 1 kg de carne tocata plus toate celelalte ingrediente, eu spun sa pui 15 g de sare. Se pune impreuna cu toate celelalte ingrediente.
Vezi ca la Lidl aduce cantare tip lingura pentru cantarit condimentele, urmareste ofertele lor.
Faci compozitia, prajesti o chiftea si vezi daca e buna pe gustul tau. Daca e nevoie, mai adaugi sare si piper si stii alta data cata pui.
Mulţumesc pentru sfaturi ! Şi… multă sănătate În rest, ştiţi cum se spune, despre gura lumii şi pământul !
Pentru că am un copilaș mic eu am făcut chiftele de curcan cu cartofi rasi, ceapa și pătrunjel. Dar am pus în aplicare trucul dumneavoastră cu framantatul 10 minute și chiar au ieșit pufoase. Mulțumesc!