Limba cu masline reteta clasica
Limba cu masline: o reteta clasica, reteta aceea simpla si gustoasa asa cum numai mamele stiu s-o faca 🙂 Este o mancare de o simplitate savuroasa.
E o mancare delicioasa, care se poate manca rece sau calda: felii fragede si suculente de limba de porc sau vita, cu sos dulce-acrisor-picant si masline 🙂 Se serveste cu mamaliguta calda sau paine proaspata, ca sa nu mai ramana pic de sos pe farfurie 🙂
Chiar ca-i buna!
Va invit sa vedeti mai multe retete cu organe de porc, vita sau pasare:
Ce ingrediente folosim pentru reteta de limba cu masline?
Rating
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
Portii: 4
- -1 ceapa
- -500 g rosii proaspete sau conservate
- -500 g limba de porc sau vita
- -1-2 catei de usturoi
- -2 linguri ulei
- -1 lingurita faina
- -150 g masline negre
- -sare
- -piper
- -30 ml vin alb sau 1 lingurita de otet
- -1 frunza de dafin
- -patrunjel verde
Cum preparam reteta de limba cu masline?
Hai s-o luam incet si batraneste, pas cu pas 🙂
Cum se fierbe si se curata limba?
- Se fierbe si se curata bine limba, asta dureaza cel mai mult. Daca e limba de vita sau limba soacra-mii, fierbe mai greu. Cum se fierbe si se curata limba de porc sau vita vedeti cu un click pe poza de mai jos..
2. Facem sosul de rosii cu masline 🙂
Ceapa taiata cubulete si inabusa rapid in ulei cu putina supa in care a fiert limba. Puteti s-o rumeniti daca doriti, fara apa, dar eu prefer varianta mai light si nu prajesc ceapa. In 10 minute, ceapa deja s-a inmuiat.
Sfaturi de la Gina Bradea
-inabusiti ceapa in cratita cu capac, la foc potrivit, se va inmuia rapid
-faina dizolvata in apa rece se strecoara prin sita de ceai, sa nu aiba cocoloase
-nu se adauga mult lichid, eu las sosul mai dens doar de la rosii
Se adauga rosiile taiate cubulete, sarea, piperul si foaia de dafin si se lasa sa dea cateva clocote, pana se inmoaie rosiile.
Faina (1 lingurita cu varf) se dizolva in putina supa rece (1 cescuta) si se adauga in sos, impreuna cu vinul alb, usturoiul zdrobit si maslinele. Se lasa sa clocoteasca.
Se adauga limba taiata felii subtiri cam de 4-5 mm si se lasa sa dea cateva clocote. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina supa. Sosul trebuie sa fie fluid si matasos.
Se potriveste gustul de sare si piper. Se opreste focul si se adauga deasupra patrunjel verde taiat fin.
Asta-i tot, mancarea noastra delicioasa este gata. 🙂
Limba cu masline se poate servi, asa cum am spus la inceput, rece sau cald 🙂 Cu mamaliguta calda sau paine proaspata, ca sa adunati bine sosul, sa ramana farfuriile perfect curate.
11 COMENTARII
Lingi farfuria,treci prin gard ,pan” la vecini !
Daca publicati o carte de bucate, sa ne spuneti. Foarte bine descris pas cu pas, se vede ca aceti experienta si nu va e frica sa impartasiti, asta lipseste la multe siteuri, bloguri si carti de bucate. Multumim.
Am publicat deja o carte de bucate 🙂
Multumesc frumos pentru vizita si cuvintele frumoase. Pup tare.
Multumesc, asta pregatesc acum!😘😘😘👍
Felicitări!
Te invit să revii și să ne spui și nouă cum ți-a ieșit.
Iti multumesc draga Gina pentru acest blog si pentru retetele absolut minunate pe care le impartasesti cu noi! Esti exceptionala!
M-am hotarat sa folosesc aceasta reteta in ianuarie , anul viitor la examenul final de curs de bucatar. Va multumesc.
Multumesc frumos si eu. Discutam atunci, ca sa te ajut cu mici trucuri 🙂
[…] Limba cu masline reteta clasicaTort simplu cu nuca Gina Bradea Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti […]
Moldoveanca mea draga mie si sotiei mele multe mai stii si multe mai scrii. Da astazi fac si eu limba cu masline Mai ales ca tu esti din partea Moldovii si ma bucur mult ca impartasesti cu noi atatea retete.
Cică s-ar pune și un praf de zahăr la ceapa rumenita și vin rosu, nu alb. În rest cum este prezentată rețea dv este divina. Mult respect pt toate rețetele fenomenale.