Despre linguseala si lingusitori

5
2758

Lingusitorii sunt peste tot, acele nevertebrate care pupa-n fund pe oricine cred ei ca le poate aduce un beneficiu cat de mic. Este una dintre cele mai lase si mai periculoase specii existente, pentru ca lingustorii, in momentul in care realizeaza ca nu le mai esti de folos, sau efectiv le respingi linguselile, te vor ataca in cele mai josnice moduri. Nimic nu este mai periculos decat acesti spalatori de urechi, pentru ca in spatele aparentei lor amabilitati si modestii se ascund enorm de multe: rautate, invidie, barfa, lasitate, lene, prostie…

Recunosti un lingusitor dupa cuvintele mieroase, laudele exagerate si complimentele umflate si pompoase pe care ti le aduce, dupa parada pe care o face, repetand mereu, ca un laitmotiv, ca este un om modest, umil si-ti vrea doar binele, dupa privirea alunecoasa, pentru ca rareori te priveste-n ochi.

Si ceea ce este mai rau, este faptul ca lingusitorii sunt si barfitori, agresivi si pusi pe cearta, vesnic nemultumiti de cate ceva, care mereu vor gasi ceva negativ de spus la adresa tuturor celor din jur.

Daca-i vei respinge complimentele si fereasca Dumnezeu sa-l demasti, sa-i respingi barfele pline de venin, sa-i atragi atentia ca nu este corect ceea ce face si nu te intereseaza nici barfele si nici linguselile – te vei transforma in cel mai mare dusman al lui. Pai vai de mama ta si de toate neamurile tale de la maimuta-ncoace, luate-n ordine alfabetica sau aleatoriu,  nenorocitule care esti, ca nu suporti sa fii lingusit si nu-l lauzi pentru barfele atat de suculente pe care ti le sopteste!!! Dintr-un aparent mielusel bland se va transforma intr-un balaur care arunca flacari pe gura si pe nas.  Te va ura cu toata forta, te va cadorisi cu epitete care mai de care mai virulente si va duce o campanie apriga si obsesiva impotriva ta, dintr-o zeitate ridicata pe inalte piedestaluri, plina de cele mai grozave calitati, te va transforma in cea mai mizerabila persoana de pe pamant- verbal, desigur. Verbal si pidosnic, pentru ca lasitatea nu-i permite sa-ti spuna-n fata si daca-l iei mai tare, se va fastaci, se va balbai si se va lamenta, victimizandu-se pana la paroxism.

Ii recunosti dupa zambetul prefacut, dupa ochii care privesc lateral,  dupa vorbele si complimentele atat de mieroase pe care ti le fac, incat ai impresia ca esti plin de lipici. Nu se simt bine decat atunci cand lingusesc si barfesc, vin la tine, te lingusesc si-i barfesc pe ceilalti, pleaca la ceilalti si-i lingusesc pe ei si te barfesc pe tine. Acesti pupincuristi se tarasc la picioarele celor suspusi si-i calca in picioare pe cei inferiori, pe cei care nu-i ajuta la nimic, pe cei care nu le accepta linguselile, sau pe oamenii de reala valoare, cu bun simt si care realizeaza cu adevarat ceva prin propriile forte. Nimic nu-i deranjeaza mai tare decat sa vada ca altii au succes, sau sunt respectati de cei din jur.

Lingusitorii (codosii) sunt de toate sexele, culorile, varstele, dimensiunile, nationalitatile, sunt raspanditi peste tot in lume, sunt in jurul nostru, apar ca ciupercile dupa ploaie cand simt ca ar putea profita de ceva/cineva. Se recunosc intre ei, isi simt mirosul asa cum simt cainii mirosul catelelor in calduri si se strang la un loc, ataca-n haita de multe ori, ca niste hiene. Isi repeta invectivele cu-atata convingere, incat ajung sa-si creada spusele cu multa tarie si atrag si adepti, de multe ori oameni naivi, de buna credinta. Improasca atat de mult venin, incat daca i-ar musca un sarpe veninos, ar muri otravit-sarpele, desigur, sau daca i-ar musca un caine turbat, bietul caine ar muri rapid in chinuri. 🙂

Atentie mare la aceste nevertebrate, care vor ataca intotdeauna pe la spate, pentru ca lasitatea nu le permite sa te priveasca-n ochi si nu stiu ce este onestitatea si adevarul decat verbal.

O zi fara nevertebrate sa aveti, prieteni!

pofta.buna.gina.bradea.jpg

5 COMENTARII

  1. Excelenta si realista reflectare care din păcate este răspândită mai peste tot ajungând in acest mod sa fie îngrijorător. Încrederea este cel mai nobil simt al omenirii, se obține foarte greu iar daca realizezi ca ai oferit încrederea unui astfel de exemplar, rămâi cu un gust amar ca veninul. Din nefericire este foarte probabil sa se implice in viața noastra a tuturor!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.