Cum se pregatesc bamele oparite

2
716

Bamele sunt legume delicioase, mai putin folosite, din pacate, din cauza ca multe gospodine nu stiu sa le gateasca. Sincer, este mare pacat, pentru ca sunt foarte bune. 🙂

O sa va spun o metoda extrem de simpla de pregatit bamele si in felul acesta, nu vor mai fi baloase. 🙂

Bamele se aleg sa fie cat mai tinere, proaspete (verificati coditele, se vede cand sunt proaspat culese). Acasa se aleg de frunze sau bete, se spala si se taie coditele – vedeti foto. Se pun la fiert 500 ml de bors cu 1 lingurita rasa de sare sau 500 ml apa cu 50 ml otet. Cand dau in clocot, se adauga bamele si se oparesc 3-4 minute din momentul in care au dat in clocot. Se strecoara, se clatesc si gata! Nu mai sunt baloase, acum se pot folosi la gatit.

Simplu, nu-i asa?

Fugiti repede la piata, poate gasiti o babuta cu bame. 🙂

CIMG8143

CIMG8141 CIMG8145

2 COMENTARII

  1. Super bune. Sincer eu le prefer cum le-a lasat mama natura. Nu ma deranjaza „balele”. Din contra, consider ca asa ar trebui sa fie mancarea de bame, are farmecul si savoarea ei asa . Acele bale imi amintesc de cartilajele bine fierte de la ciorba de burta.

  2. eu mor dupa Bame si de obicei cumpar de la piata cam 10-15 kilograme,le oparesc cum bine ai descris si le pun in pungi la congelat.Iarna cand ma apuca dorul ,ma reped la cate o punga.Sunt delicioase.Cu suc de rosii si ala facut in casa si cu o pulpa de pui te unge la inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here