Compot de struguri, natural, fara conservanti

Reteta de compot de struguri - facuta natural, fara niciun fel de conservanti sau alte produse chimice

5
40068

Orice fruct este bun pentru facut compot, totul este sa ai fructele si sa vrei sa muncesti putin. Compotul de struguri este unul dintre preferatele mele si rareori trece toamna fara sa fac macar 2-3 borcanele, de pofta.

Se folosesc struguri cu seminte cat mai putine (sunt si soiuri fara seminte) si ideal este sa fie cat mai parfumati strugurii. Pe mine nu ma deranjeaza semintele de struguri, pentru ca sunt pline de antioxidanti si vitamine, iar uleiul de struguri se stie cat este de benefic pentru organism. Asa ca eu recomand si lasati strugurii asa cum sunt si sa mancati si semintele, chiar sa le spargeti putin in dinti.

O alta recomandare: se pot amesteca mai multe tipuri de struguri, dau nu si culorile, se pun separat strugurii albi de cei roz sau negri, pentru ca altfel, toti vor avea aceeasi culoare, taninul iese-n sirop si coloreaza tot.

Am folosit acum 2 tipuri de struguri albi: un soi fara samburi si un Muscat extrem de parfumat. 🙂

Ce este necesar pentru reteta de compot de struguri:

-struguri

-zahar sau indulcitor

-apa

-borcane

– si chef de treaba 🙂

Mai departe se procedeaza la fel ca aici, aveti toate afturile si secretele unui compot perfect. 🙂

Pofta Buna!

reteta de compot de struguri
reteta de compot de struguri

pofta-buna-gina-bradea-compot-natural-de-struguri-fara-conservanti.jpg pofta-buna-gina-bradea-compot-natural-de-struguri-fara-conservanti.jpg (3)

 

Reteta de compot de struguri a fost incercata si de catre cititorii blogului Pofta Buna!, inca un motiv in plus pentru a o incerca si dumneavoastra:

5 COMENTARII

  1. Ginaaaaa,vreau sa mai si dorm in noaptea asta,dar tu cu aceste bunatati,nu imi dai voie,te dau in judecata (ca stii ca in RO,asta se poarta).
    Nu mai dau de reteta de „ciorba de fasole in paine”o tot caut,am dat de ea la un moment dat si iar am pierdut-o.Nu ma culc pana nu o gasesc.

  2. Ginaaaaa,vreau sa mai si dorm in noaptea asta,dar tu cu aceste bunatati,nu imi dai voie,te dau in judecata (ca stii ca in RO,asta se poarta).
    Nu mai dau de reteta de „ciorba de fasole in paine”o tot caut,am dat de ea la un moment dat si iar am pierdut-o.Nu ma culc pana nu o gasesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.