Traditie si gastronomie romaneasca

3
481

De mult ma gandesc sa fac ceva ca sa promovez bucataria romaneasca, sa aduc la lumina retete vechi, traditii, obiceiuri care se uita. 🙂 Asa ca m-am hotarat sa organizez o provocare lunara, adresata bloggerilor in special, dar si gospodinelor care vor sa participe.

In ce va consta provocarea?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In fiecare luna gazda provocarii (alta in fiecare luna) va propune un fel de mancare traditional sau o zona geografica (de exexmplu zona Constanta) si toti participantii vor gati in luna respectiva mancaruri traditionale. As vrea ca fiecare reteta sa fie cat mai mult povestita si cu traditii, explicata pas cu pas si cat mai amanuntit posibil.

Se vor folosi doar ingrediente naturale, sunt interzise Vegeta, margarina, budincile la plic, amestecurile gata cumparate de condimente. Efectiv vom gati asa cum gateau bunicile si strabunicile noastre, cat mai natural posibil.

O data pe an, voi premia cateva persoane care au adus cele mai deosebite retete, cele mai multe sau au participat cel mai des.

De exemplu, luna aceasta propun SARMALE, asa cum se fac in Moldova de jos, adica zona Vaslui-Galati. 🙂

Sarmale de orice fel sau derivate: cu vita, varza, carne de orice fel, ciuperci, de post, Varza umpluta, Varza a la Cluj.

Va invit in grupul Carte de bucate online, sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Alatura-te comunitatii

Va astept cu mare drag sa va inscrieti si sa participati. 🙂

Impreuna, putem face bucataria traditionala cunoscuta, promovam gatitul in casa, retetele vechi si atat de savuroase. 🙂

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here