Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Bullyingul online in Romania - si eu sunt o victima, de aproximativ 4 - 5 ani sunt atacata extrem de agresiv.

60
3274

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima, de aproximativ 4 – 5 ani sunt atacata extrem de agresiv.

Bullyingul online in Romania - si eu sunt o victima
Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Ce este bullyingul?

Sa vedem ce ne spune Wikipedia:

„Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului.

Bullying-ul este o acțiune care produce injurii celorlalți efectuată în mod repetat, care se poate manifesta fizic, prin agresivitate fizică sau psihologic, prin producerea unor daune emoționale. Instrumentele acestui fenomen sunt cuvintele, acțiunele sau excluderea socială. Fenomenul de bullying poate fi inițiat de o persoană sau de un grup de persoane (mobbing), implicând un raport de putere inegal, deoarece victima, în cazul acestui fenomen nu dispune de resurse (fizice, psihologice, sociale) pentru a se apăra.

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Victima pozează într-o ipostază de regulă vulnerabilă, care prezintă anumite slăbiciuni pe care bully-ul le poate exploata. Victima manifestă imposibilitate de apărare și sentimente de neputință. Spectatorii (bystanders) sunt și ei persoane implicate în fenomenul de bullying, chiar dacă nu în mod direct, însă asistă la acțiune.

Bullying-ul este considerat o formă de violență fizică și psihologică, o conduită intenționată care vizează producerea unor prejudicii (rănire, distrugere, daune) unor persoane (inclusiv propriei persoane), cu diferite cauze care determină noi forme de violență.
ermenul de „bullying” vine de la englezescul „bully”, care înseamnă bătăuș, huligan.

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic, care are trei caracteristici:

 • intenționat – agresorul are intenția să rănească pe cineva;
 • repetat – aceeași persoană este rănită mereu;
 • dezechilibrul de forțe – agresorul își alege victima care este percepută ca fiind vulnerabilă, slabă și nu se poate apăra singură.

Termenul „bullying” s-ar traduce prin „intimidare”, dar nu se rezumă doar la asta, pornește de la simpla necăjire, etichetare, batjocură, răspândire de zvonuri până la violență fizică. Comportamentul de bullying se face simțit mai ales atunci când există diferențe de ordin economic, rasial, cultural, de vârstă etc., iar copii îl învață de la adulți, copii mai mari, televizor.”

Sursa: Wikipedia.

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Cum s-a manifestat la mine?

Am blogul Pofta buna, retete cu Gina Bradea din 9 ianuarie 2013. Atunci publicam prima reteta, cea de covrigi. Mi-am dorit mult acest blog, sa pot imbina cele 2 mari pasiuni ale mele: gatitul si scrisul.

La inceput totul a fost bine si frumos, apoi au inceput atacurile. Mi s-a furat blogul de catre un individ, care m-a acuzat ca de fapt eu l-am furat de la el si a vuit atunci onlineul si am fost facuta in tot felul. Cum sa fur eu, cand individul, care trebuia sa-mi mute blogul de pe platforma blogspot pe wordpress, trecuse blogul meu pe wordpress pe numele lui???

Asta patesti cand ai incredere in cine nu trebuie. Si este extrem de usor sa arunci noroi, ca nimeni nu verifica acuzatiile, sa vada cat sunt de corecte, ci se reped sa dea cu parul! Iar unii, din pacate, sunt oameni de buna credinta…si aparent inteligenti!

A scris individul atunci 2 articole pline de mizerii, care au facut traficul vietii lui. Si prostii s-au grabit sa-l creada si sa ma acuze pe mine de furt si minciuna!

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Apoi, am avut ghinionul sa le fiu „draga” unor romance stabilite prin tari straine. Cine a avut ocazia sa vada cat de dura e viata in strainatate si ce mizerii se intampla in Diaspora, stie la ce ma refer. Am avut parte de niste atacuri urate, cu jigniri si rautati josnice. Din cand in cand revin, imi lasa mesaje pe paginile de FB, Instagram, pe blog. De ce? Pentru ca eu reusisem sa fac ceea ce ele nu erau in stare: aveam un blog, publicasem o carte, colaboram cu diverse ziare si posturi de radio din Romania si Diaspora.

Acestea au fost suportabile. Sigur ca m-am enervat uneori, dar am ignorat si am mers mai departe. Uneori am postat mesajele si amenintarile primite, am tratat totul cu umorul care stiti ca ma caracterizeaza.

Din pacate, de vreo 4 ani au inceput atacurile cele mai dure. Venite din partea unor bloggerite foarte mari, din pacate. Persoane educate, cu studii superioare, aparent stalpi ai societatii, adevarate doamne si bloggerite de succes!

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Care a fost marea mea crima? Am un blog culinar care reprezinta o amenintare.

Amenintare la ce si pentru cine? Habar n-am! E loc sub soare pentru toti, dar unii au soarele lasat mostenire de familie, asa ca e al lor personal…

M-au acuzat ca le-am furat tema blogului, o tema care se poate cumpara la liber, o poate cumpara oricine. Dar au fost destui care au crezut minciunile acelea gogonate si m-au insultat. Tema se poate cumpara de aici.

Am demarat diverse proiecte, am participat la competitii intre blogeri, dar totul a fost sabotat murdar si a trebuit sa renunt, ca sa evit scandalul.

Au facut mereu postari , cu numele meu si al blogului date clar, pe pagina personala, in grupurile culinare sau au lasat comentarii la postarile mele, in care ma insultau si ma calomniau extrem de grav. Au fost oameni care au crezut acele mizerii, pentru ca e mai usor sa crezi noroiul decat binele. Si au venit pe paginile mele si mi-au lasat mesaje insultatoare.

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

M-au amenintat in privat, pe blog, pe paginile de FB, de pe tot felul de id-uri false. Am primit amenintari cu moartea, violul in cele mai cumplite moduri, dat foc mie si familiei etc.

Am primit telefoane de amenintare, asa ca mi-am schimbat nr de telefon.

Mi-au insultat cititorii, au spus ca-s nesimtiti si idioti la fel ca mine, oameni prosti pe care eu ii manipulez…

Locuiam in Italia atunci. Am venit in Romania, am fost la politie, am discutat cu mai multi avocati. Am trimis o notificare de la avocati uneia dintre aceste persoane. Nu voiam sa le dau in judecata, voiam doar sa fiu lasata in pace!

A fost liniste vreo saptamana, apoi au aparut 2 pagini false pe FB, cu numele meu, unde eram luata la misto. Au luat o poza de-a mea de cover, au modificat-o ca sa semene cu poza mea de profil de atunci. Au facut prima mea carte in format pdf si au indemnat oamenii s-o descarce gratuit, sa nu o mai cumpere nimeni din librarii.

Aici este prima pagina falsa de FB.

Aici este cea de a doua pagina falsa de FB.

Am raportat in mod repetat aceste pagini, dar degeaba, mi s-a spus ca nu incalca politicile FB. Si unii oameni de buna credinta, crezand ca-s eu, au dat like acelor mizerii!

Sunt singurul blogger roman, probabil, caruia i s-au creat pagini false. Probabil reprezint o amenintare puternica pentru cineva…Inseamna ca ceea ce fac este cu adevarat foarte bine!

Iar pentru aceasta merit sa fiu hartuita, amenintata, calomniata, insultata in moduri din ce in cemai grave!

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Mai departe, lucrurile incep sa se agraveze. Au trimis mailuri si au sunat la diverse agentii, la clienti, m-au calomniat, sa nu se lucreze cu mine. Unii oameni m-au anuntat, am acele mailuri, desigur.

Acum 2 ani, in urma raportarilor facute paginii mele, am primit ban de la FB. Exact pe data de 17 decembrie, inainte de Craciun. Deci nu mai puteam posta nimic pe FB, blogul meu nu mai era acceptat, era considerat o amenintare. Abia in februarie am reusit sa ajung la un angajat FB si sa cer verificarea. Imediat mi s-a deblocat pagina. Raspunsul dat a fost ca am primit foarte multe raportari la pagina.

Raul fusese facut, a fost extrem de grav, am pierdut 1 an de munca. 1 an de munca grea, de oboseala, studiu, suflet pus in orice virgula!

Am plans atunci enorm, am facut o depresie, am vrut sa renunt la blog. 1 saptamana nu am intrat pe net. Blogul asta la care muncesc de aproape 7 ani, in care am pus atat de mult suflet si am investit atat de multa munca si bani! Muncesc 10-14 ore pe zi la acest blog, de cand ma trezesc, pana noaptea tarziu. Nu am zi libera, muncesc non stop. Si am investit mii de euro pana acum…Pentru ca totul costa, am spus aici.

Bullyingul online in Romania – si eu sunt o victima

Da, bullyingul online in Romania este extrem de agresiv si de grav!

De curand, o alta mare bloggerita culinara a fost atacata agresiv, a fost insultata extrem de grav. Da, tot de catre aceleasi persoane. Acestea sunt lucruri cu care ne confruntam…

Pana acum am tacut, am ignorat, rareori am luat atitudine. Si parca mai rau am facut, au devenit si mai agresive atacurile impotriva mea.

Pana acum va rugam sa nu-mi spuneti ce mizerii se discuta despre mine. Nu voiam sa stiu. Voiam doar sa-mi vad de treburile mele, sa stau decent in patratica mea. Dar bunul simt, din pacate, este considerat adesea lasitate. Nu sunt genul de om scandalagiu sau bataus, ci mai degraba doamna cu bun simt. Prefer o gluma si o ironie fina in locul unui scandal. Sau ignor, ma intorc si plec fara sa raspund.

Asa ca va rog din tot sufletul, de cate ori vedeti o discutie referitoare la mine, sa ma anuntati. Faceti printscreen, captura de ecran si mi le trimiteti. Le voi aduna. Am deja multe adunate si incepand de acum refuz sa mai tac!

Voi lua masuri pe masura atacului!

Pentru ca numele meu si activitatea mea au avut enorm de suferit, iar amenintarile primite de mine si familia mea nu sunt deloc de trecut cu vederea!

Bullyingul trebuie sa se opreasca, indiferent cine este agresorul si cine este victima!

60 COMENTARII

 1. Draga mea, am raportat ambele pagini false. Nu am cuvinte…stiu prin ce treci, am strecut prin bullying 3 ani la locul de munca si nu am rezolvat absolut nimic. Sper din tot sufletul sa vina vremea cand platesc toti cu varf si indesat. Avea tatal meu o vorba: cand au probleme de rezolvat, barbatii isi trag cate un pumn si apoi beau o bere. Dar femeile pana nu isi scot ficatii una-alteia 🙂 nu se lasa. Aluzii se fac peste tot despre toti si toate, sper sa se rezolve problemele tale fara sa mai ai pierderi. Pup

  • Multumesc frumos.
   Tu stii bine despre ce vorbesc. Din pacate nu se opresc si ataca din ce in ce mai jegos. Si aduna adepti, care la randul lor, fac acelasi lucru.
   M-am saturat de mizerii, am ajuns la limita.

 2. Stimata doamna ! E plina lumea de nebuni si jigodii si impotriva lor ne putem apara din ce in ce mai greu pentru ca acum se observa o mare grija pentru agresor, ca nu care cumva sa-i fie lezat vreun drept iar victimeleor ce poti sa le spui decat ca au avut ghinionul sa fie in locul si timpul gresit ! Ce vreau sa va spun e ca dumneavoastra faceti un lucru bun si frumos iar efortul este vazut si apreciat de multi ( ce sa-i faci suntem si multi si din astia mai putin emancipati dar cel putin in ceea ce ma priveste, asa ne-emancipat cum sunt imi platesc toate obigatiile financiare fata de stat ,respect legea si incerc sa nu deranjez prea mult pe cei din jur deci sunt compatibil cu societatea in care traiesc ) Pe mine ca barbat si care nu am facut un hobby din gatit dar atunci cand am vrut sa o fac am gasit in munca dumneavoastra un real sprijin nu poate decat sa ma incante pasiunea cu care lucrati si mai ales faptul ca explicati si pe intelesul neprofesionistilor si nu cadeti in pacatul de a face prea multa naratiune pe tema retetelor prezentate iar asta ma face sa va apreciez si sa va felicit . Stiu ca nici pe departe nu compenseaza asta cu raul la care trebuie sa faceti fata insa trebuie sa stiti ca noi care va apreciem suntem mult mai multi iar din partea noastra nu puteti avea decat respect iar cand deznadejdea e pe cale sa va copleseasca gandit-va la noi si la dragostea cu care va inconjuram dar din pacate nu va putem si ocroti dar cum ati spus suntem multi si … „ Greu de ucis ” 😉

 3. Draga Ginuta, imi pare rau pentru tine, si imi este rusine pentru toti (toate) care se baga in asemenea murdarii. Stiu ca doare, si e greu sa pui mana pe ei si le tragi o mama de bataie, de aia sanatoasa, sa nu mai stea pe fund o saptamana. Daca ma gandesc bine, asta este un semn de apreciere la cel mai inalt grad: esti profesionala, esti desteapta , talentata, muncitoare si ai succes printre profesionali ca tine! Iar noi care beneficiem de amabilitatea ta, folosind cu drag retetele pe care ni le dai, te adoram. Draga mea prietena, in tara noastra asta nu se accepta asa de usor. Ce se fac cei (cele) care nu-ti ajung nici pana la glezna? Arunca noroi si laturi, imbracate in minciuni penibile. Invidia este lucru mare! Opa, dar asta inseamna ca sunt serioase motive sa fi invidiata , Asta inseamna ca esti in varful piramidei. Acum ai sa zici ca sunt tacnita, dar eu cred ca trebuie sa te bucuri.”Profesionalii” de doi bani nu sunt invidiati, atacati, scuipati, in presa, la TV sau pe web; de ce ar fi? Cui ii pasa de ei? Imi dau seama ca revolta te macina. . Justitia este oarba si partinitoare, iar adevarul umbla cu capul spart. Cum zicea Mihail Sebastian:” Tu esti o stea care orice ar fi, nu se abate din drumul ei!”

  Zambeste draga me si nu mai suferi. Ti-am spus: noi te apreciem si te iubim.

  • Multumesc din tot sufletul, draga mea.
   Din pacate, s-a mers mult prea departe ca sa mai ignor si sa tac demn. Mult prea departe.
   Iar cine ma ataca nu se opreste. Trebuie sa iau masuri!
   Pup.

 4. Imi pare rau ca treci prin asa ceva dar aici in Olanda am mai auzit . nu este prima si nici ultima dar asta sti si d-ta aici se merge pe calea detectivului particular Nu stiu care sint posibilitatile acolo dar daca gasesti o persoana foarte priceputa in IT si care in mod oficial poate sa te ajute esate cea mai sigura solutie. Politia la cit este ea de corupta nu va face nimic zonder „ghiseft”pentru un particular

 5. Oamenii cu pricina pun „suflet”,nu jucarie.Mult consum de energie pe principiul daca mie nu-mi pot face bine,macar sa-i fac altuia rau.
  Acest gen de persoane trebuie lasate in plata Domnului,numai el poate avea grija cat mai eficient de fiecare oita din turma.Sau actionate in instanta(cand hartuirea continua cu perseverenta ,nu te mai aperi prin ignoranta).

  Un indemn sanatos pentru toti cei care batjocoresc,balacaresc :”daca ai ceva bun de spus despre cineva,spune,daca nu,taci.” Tacerea nu vizeaza nicidecum critica constructiva,ci adevaratele rautati.

 6. Doamna Gina Bradea, cu prostul să nu te pui c-are mintea hodinită. Eu personal vă stimez și vă iubesc pentru ceea ce ne arătați și învățați. Mai mult, blogul dvs este o arhivă a bucătăriei românești. Sunteți un Radu Anton Roman feminin. Nu mai puneți la suflet, știu că este greu să nu. Noi care apreciem omul și munca dvs vă suntem alături. Sărut mâinile.

  • Multumesc frumos, Lucian. Te rog sa-mi spui Gina 🙂
   Nu ai cum sa nu pui la suflet, nu e felul meu sa fiu nesimtita. Iar muierile alea, efectiv sunt de-o rautate si de-un machiavelism iesit din comun!

 7. Doamne Gina,ce oameni rai si invidiosi!pana acum nu am auzit de acest lucru infect pe care l fac unii !Stii cine este?Vreun sau vreo concurenta???Am auzit ca FB intervine si blocheaza pe cei care scriu urat si fac astfel de lucruri?!Trebuie sa fie f.versati in a manevra ,ca nu e usor,cel putin eu,nu stiu cum se face?!si nici nu ma intereseaza!E penibil,josnic felul cum se comporta,in loc sa munceasca si sa faca lucruri folositoare!Biata de tine,care esti ca o paine calda de buna si muncitoare,ce surprize sa poti avea.Nu te lasa si sa fie pedepsiti,ca trebuie sa fie ac de cojocul lor!Cine te stie,si te stiu multi cum lucrezi de frumos, nu vor da atentie acestor oameni mici si fara caracter!FII SIGURA ca noi toti care te urmam,suntem alaturi de tine,te apreciem si iubim pe tine si retetele tale,si nu aplecam urechea la lichele!Pupicei!

 8. Bună ziua, îmi pare tare rău sa aflu aceste lucruri. Chiar mă gândeam ca ce bine de dumneavoastră, sa nu aveți treabă cu jigniri, mizeriii, prostii si acum de fapt sa citesc aceste randuri. Doamna Gina, urmăresc diferite grupuri, dar dumneavoastră sunteți un om și bun, si corect si talentat . Nu trebuie sa va împiedicați de un „ciot” Sa rămâneți la fel, un OM, si aveți credință în Dumnezeu ca v-a fi bine. Vă doresc multa sanatate si puterea sa depășiți rautatile. Va ador!

 9. Vorbele pe care le spunem despre alţii sunt doar un alt mod de a vorbi despre noi înşine. Nu poţi spune lucruri frumoase despre cineva atâta timp cât tu eşti sufocat de răutate şi invidie – caracteristici pe care le cauţi şi le regăseşti în tine, iar mai apoi în ceilalţi.
  Cel care îl ajută pe aproapele său primeşte ajutor de la Dumnezeu. Iar cel care îl judecă pe aproapele său cu invidie şi răutate îl are ca judecător pe Dumnezeu.

  Constatăm acum în viaţă
  Faptul trist, dar şi profund:
  Pleava stă la suprafaţă,
  Perlele se duc la fund.

  Doamna Gina,este regretabil ca trebuie sa suportati asemenea mizerii.Pentru linistea dumneavoastra ,luati masuri.

 10. Foarte bine ca ai luat aceasta decizie corecta, sunt alături de tine. Îți doresc mult succes mai departe în tot ceea ce faci.

 11. D-na Gina,e plina lumea de rautati.Nu va bateti capul cu ei si nu le dati satisfactie.Eu una am facut nenumarate retete ale dumneavoastra si toate au fost de 10+.Multumesc mult si nu uitati:”nu mor caii cand vor cainii”

 12. Interventia celorlalti nu inseamna lipsa de bun simt,tocmai asta e de inteles in povestea asta.Lipsa de bun simt fata de cine,fata de agresor? Si nu inseamna nici folosirea de injurii.Pur si simplu e necesar ca ceilalti sa nu taca.Daca s-ar intampla asa,ma indoiesc ca agresorul ar mai avea chef sa continue.Deci,haideti sa luam atitudine.Altfel tacerea celor din jur nu face decat sa incurajeze hartuirea.

  • Asa este!
   Oamenii tac si nu se baga pentru ca nu le place cearta. Dar uite ca tocmai asta ajuta agresorii de orice fel si exact pe asta se bazeaza.

 13. Haideti ca m-am pornit acum.:))
  Imi cer iertare,dar sa stiti ca aici va contrazic,nu pot,nu am cum altfel.Pentru mine oamenii buni nu tac.Stiti cate ar putea fi evitate daca oamenii buni ar grai? Al naibii de multe.Numai ca de cele mai multe ori oamenii se uita,sub pretextul ca na,ce sa fac,cum sa fac,nu pot sa ma bag,nu ma amestec,ca nu stiu ce-i acolo,imi e frica,nu pot sa ma pun cu aia,mananc bataie….Ce e ,ce nu e,nu privesti cum x il face KO pe y.Real,virtual,nu mai conteaza.Daca ai temeri,simti ca situatia te depaseste, suni la 112,numai faci ceva,nu stai de lemn Tanase.E lasitate,nu bunatate,confundam.Incurajarile ,numai ele,nu sunt suficiente,din pacate.Multe,foarte multe se petrec tocmai datorita dezinteresului celor din jur,ori a lasitatii.Ultima e totusi scuzabila,da,dar cum spuneam,daca iti pasa,probabil ca gasesti o modalitate sa impiedici implinirea unui lucru rau.

  • Pur si simplu te iubesc!
   Asa gandesc si eu! Eram singura, ma atacau din toate partile. Acum nu mai sunt singura 🙂 Si nu ma mai las atacata!

 14. Nu ar fi cearta,daca unul,doi,trei spun ceva el dispare.L-ar intimida atitudinea celorlalti.Pentru ca indivizii cu asemenea indeletniciri sunt ,de fapt,marunti,lipsiti de curaj.Ii incurajeaza taman tacerea oamenilor.Speculeaza slabiciunile oamenilor,mai exact lasitatea.

 15. Gina, bine faci ca vorbesti despre asta. Tine-ne la curent cu paginile false care mai apar. Pasii pe care i-am facut au fost:

  GIVE FEEDBACK / REPORT PAGE
  Am setat ca FAKE / SCAM cu explicatia selectata: IMPERSONATES ANOTHER BUSINESS

  Acolo pui poftabunacom si se gaseste pagina oficiala a Ginei.

  Daca doar blocam, nu e atat de eficient ca si un raport.

  Mi se pare de maxim rahat ce se intampla in nisa voastra, dar, cainele latra, caravana trece. Tu stii ce ai de facut, o faci bine, ai locul tau in industria asta si esti apreciata peste tot. Ieri ii ziceam vecinei ca lucrez pe situl Ginei Bradea si a facut ochii cat melcul. Esti cunoscuta si aici, peste Ocean 🙂

 16. Uite ca ma simt nevoita sa va cer scuze,draga doamna Gina!Sunt vreo trei ani de cand va urmaresc,incerc retete fara numar de la dv.,ma amuz copios la povestile dv si va admir de nu se poate!Felul direct,lipsit de ifose,in care explicati retetele,disponibilitatea de a ajuta pe cei ce au nevoie de un sfat,imi merg la inima.Nu am postat insa niciodata!Nici un multumesc din suflet pentru dumneavoastra,pentru efortul depus,dar nici un „du-te dreacu” din toti rarunchii unora care se trezeau sa va critice sau sa va jigneasca doar pentru ca le-a fost lor perna plina de scaieti in dimineata aia!Imi cer scuze din tot sufletul si va spun acum ca va iubesc!
  Parerea mea e ca ar trebui sa faceti publice si numele celor care va jignesc si ameninta.Asa cum ele nu au nici o retinere in a va lovi,ar trebui sa ripostati!Eu cam banuiesc macar vreo doo nume,dar mi-ar pplacea sa stim cu adevarat cine sunt mironositele,sa le spovedim si noi un picut!
  Dar mai incolo de toate,sunteti iubita si apreciata! de mult prea multi oameni ca sa va lasati invinsa!

  • Multumesc din tot sufletul.
   Da, imi este de mare ajutor sa vad ca oamenii imi lasa comentarii. Nu musai de lauda. Conteaza orice cuvant.
   Nu pot spune public numele lor, inca nu. Momentan mai strang dovezi.
   Dar poti spune numele pe care le banuiesti. Daca vei ghici, voi spune da. Nu voi publica acel comentariu, cu numele lor 🙂

 17. Buna dimineata fetele!
  Noi o iubim de ani de zile pe Gina si stim cine sunt persoanele, le ‘auzim’. Dar surpriza este ca nici ele intre ele nu se suporta. parca traim intr-o lume preistorica, unde animalele se lupta pentru supravietuire. Se fura cu nerusinare idei, retete, poze. Daca se publica pe un blog – de ex – o reteta de gem cu zahar mai putin, mai apare acelasi gem, cu zahar mai putin sau si mai putin oe inca 2 bloguri. Sau 3. Nu de mult s-au intreut in dragalasenii si trimiteri la origine pe unul din grupuri cateva care erau unite impotriva altora. Concluzia, animale cu 2 picioare. Mai au putin pana sa isi marcheze precum cainii copacii, nu cumva sa se trezeasca si altii sa puna reteta de frunze de corcodus pe acolo. Civilizatia pierde teren si oamenii pierd credibilitate. Nu stiu ce vedeti voi, dar eu vad o turma de maimute care gesticuleaza si dau din maini. Lumea virtuala are loc pentru toti. Bucataria este loc pentru profesionisti, amatori, incepatori, pasionati. Nu si din punctul lor de vedere. Viata devine din ce in ce mai complicate iar fiintele gingase si calde la suflet se transforma in monstrii cu un sloi de gheata in locul inimii.
  Noi sa fim sanatosi, si sa privim inainte. Pup, Gina

  • Te imbratisez, Lisa.
   E loc sub soare pentru toti, dar unii considera ca soarele le-a fost lasat mostenire de la ma-sa si bunica-sa, asa ca le apartine…

 18. Planeta ne accepta pe toti ,buni si rai deopotriva ,e loc pentru toti,ea nu respinge pe nimeni.Numai ca omul nu urmeaza exemplul asta.Omul este egoist (totul pentru mine,mai putin,poate chiar deloc la altul).Este si invidios(daca x are,nu se poate sa n-am si eu,iar daca x are,eu trebuie sa am mai mult,si mai mult,tot mai mult,infinit mai mult).
  P.S.
  Eu vreau sa va intreb de aluatul de placinta,dar vad ca aici nimeni nu mai discuta despre bucatareli.:))

  • Se discuta si despre bucatareli, stai linistita, ca nu renunt, nu le dau satisfactie. Trebuie doar sa iau atitudine, ca deja s-a mers prea departe.

 19. Revin la placintute,cand e necesar otetul in aluat,ca vad retete de aluat dospit care includ si otet.Otetul asta ,dupa mine,da elasticitate,si presupun ca e mai necesar la aluatul fara drojdie.Atat vreau sa stiu,are vreun sens otetul la aluatul dospit?

  • Eu nu pun otet la aluatul dospit, dar am vazut gospodine care fac asta. Otet pun doar la aluatul nedospit pentru foi de placinta, da elasticitate si foaia se intinde fara sa se rupa.

 20. Gina draga,sunt curioasa daca tot esti tracasata ,cand vad ca ai multi care iti iubesc progranul si pe tine ,explici f frumos,pedagogic,si eu pot spune asta ptr.ca sunt de profesie TEACHER,aici intr o tara straina!De fapt orice ti ar spune,diploma si experienta nu ti o poate lua nimeni,nici instrainatate nici in tara,clar!Nu stiu cum te putem ajuta???Sa facem o petitie si sa semnam,nu am auzit inca de ceea ce ti s a intamplat tie,si ma gandesc ca tr.sa existe sa facem si noi care te sustinem ceva?SPUNE ..ce si ne organizam,sincer!Ce semai poate face???Maiaua mai poate astepta ,nu i nicio graba ,draga mea,mai ales ca sotul imi spune razand ca s a saturat de incercarile mele de a face maia!Mai,si ce rai pe aici,nimeni nu vrea contra cost sa mi dea 200 gr sa incerc sa fac!Acum am vacanta si m asputea ocupa pe ndelete.Succes,sanatate si voie buna.Binele invinge raul ca n basmele copilariei!PUPICEI!

  • Binele invinge, uneori, da. Mai invinge si raul. Asa a fost mereu. Noi mergem mai departe.
   Ce poti face? Sa-mi lasati mesaje, comentarii la retete, sa ma recomandati la cat mai multe persoane.
   In felul acesta, vor sti depsre mine mai multi oameni, voi avea in jurul meu o colectivitate frumoasa, iar asta e suficient.
   Doar lasati-mi comentarii cat mai des 🙂

 21. Am raportat si eu ambele pagini .Si apoi am blocat bazdagania.:))
  Acum vom vedea ce se intampla pe mai departe,practic odata raportate paginile respective,ar trebui sa fie sterse de facebook,vedem.

 22. Trebuie să vă obișnuiți cu ideea că nu putem fi pe placul tuturor si să încercați să mergeți mai departe cu convingerea că sunt mulți oameni care vă admiră și vă apreciază munca asa cum o fac si eu. Stiu că vă este greu, dar suntem destui cei care vă urmăresc si care avem nevoie de sfaturile dumneavoastră. Fiți constientă că iarba rea nu piere si tratați cu indiferența mizeriile celor care si-au propus să vă supere!

  • Multumesc frumos. Tratezi cu indiferenta cand sunt mizerii obisnuite, nu atunci cand se merge mult prea departe si-ti este hartuita si familia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.