Piure de mazare reteta simpla
Piure de mazare reteta simpla si rapida, facut din mazare proaspata sau congelata, mazare verde sau galbena. Cum se face piureul de mazare? Reteta scrisa si video pas cu pas.
Garniturile sunt foarte importante, ele pun in valoare preparatele. Oricat de fina si de savuroasa ar fi o friptura, daca nu are alaturi si o garnitura potrivita, parca e un preparat doar pe jumatate facut.
Am multe retete de garnituri si va recomand sa le rasfoiti. Sunt delicioase si nu se fac deloc greu. Sigur ca am si reteta de cartofi prajiti si de piure de cartofi, dar poate incercati si alte garnituri gen cartofi cu rozmarin, crochete din cartofi cu cascaval sau ratatouille, un ghiveci mai fite frantuzite, dar delicios si care arata super bine.
Nu-i asa ca-s superbe?
Ingrediente pentru reteta de piure de mazare
- 240 gr de mazare
- sare
- 40 g de smantana
- 20 g de unt
- apa
Cum preparam reteta de piure de mazare?
Nu o sa stau sa va povestesc despre beneficiile consumului de mazare, pentru ca toata lumea le stie. Si mai e si tare gustoasa.
Prima data punem mazarea la fiert, peste care adaugam apa, cat sa acopere mazarea.
Daca folositi mazare la borcan, trebuie doar data intr-un clocot. Daca este mazare proaspata sau congelata, va trebui fiarta mai mult timp, pana cand se inmoaie foarte bine.
Dupa ce s-a fiert, scoatem mazarea, o scurgem bine de apa.
Peste mazare adaugam untul si pasam totul, folosind un blender vertical. Trebuie sa obtinem un piure fin, de o consistenta uniforma.
Sfaturi de la Gina Bradea
Daca doriti ca piureul de mazare sa fie si mai fin, sa nu aiba deloc coji de mazare, il puteti trece prin sita. Apasati cu rabdare, prin sita de ceai. Da, e ceva mai multa munca, dar rezultatul va fi de o finete rara. Eu rareori il trec prin sita, cand am musafiri mai aparte. Cojile de mazare sunt fine si reprezinta niste fibre excelente, bune pentru sanatatea colonului.
Recomand sa cumparati o mazare extrafina, e mult mai frageda si fierbe foarte repede.
In piureul obtinut adaugam putina sare si smantana, dupa care amestecam totul foarte bine cu un tel sau cu mixerul. Recomand sa amestecati cateva minute, in acest fel piureul va fi spumos si fin ca un puf.
La final decoram piureul cu cateva boabe de mazare fierte. Nu e obligatoriu, dar arata tare bine.
Mod de prezentare si servire
Eu pun piureul intr-un bol si il asez pe masa. Fiecare se serveste cu ce si cat vrea. In general pregatesc cate 2-3 garnituri, pentru ca fiecare sa-si aleaga ce doreste.
Am facut azi un pui la cuptor si am pus alaturi piureul de mazare. Mmmm ce bun a fost! 🙂
Va recomand si reteta de mancare de mazare. Eu ii pun rondele de morcov, care ii dau nu doar aspect vesel ci si un gust delicios, dulce. Parca ma duce cu gandul la pomul de Craciun 🙂
Pofta buna si spor la gatit mancaruri delicioase.
Reteta este si video si o puteti urmari aici:
4 COMENTARII
Genial piureul !!! Azi l-am si gatit ca garnitura la o pulpita dezosata de pui !!! Multumesc, Gina Bradea 🙂
Multumesc frumos si eu 🙂
Ce fel de smântână ?
Smantana de gatit cu minim 25 % grasime.