Snitele crocante cu lamaie si bere
Snitele crocante, preparate cu lamaie si bere: pentru ca m-au disperat copiii cu aripioarele si snitelele de la McDonalds si de la alti Mc, le-am facut eu acasa. Rezultatul ? Foarte bune, crocante, picante, cu un gust aparte.
O reteta pe care merita sa o-ncercati!
INGREDIENTE necesare pentru snitele crocante:
– 1 kg piept de pui (curcan) fara os si piele
-1 lamaie
-1 lingurita sare
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-1 lingurita cimbru macinat fin
– 1 lingurita boia de ardei dulce
-1 lingurita amestec piper si boia de ardei iute – proaspat macinate
-1 strop scortisoara
-1 cm de ghimbir proaspat ras
– 1/4 lingurita rozmarin
-1/4 lingurita ceapa uscata macinata fin
-2-3 catei de usturoi (optional)
-1 lingurita zahar sau miere
-200 g faina
-300 g fulgi de porumb (pentru micul dejun, simpli)
Ingrediente pentru sos:
-4 oua
-1 pahar bere
-200 g faina
-1 praf de sare
-2-3 linguri mustar (dulce sau iute, dupa preferinta)
-ulei pentru prajit
Cum se prepara reteta de snitele crocante?
Pieptul de pui se spala, se taie felii cam de 50-60 g bucata, subtiri cam de marimea palmei, apoi se pun in apa cu zeama de lamaie si bicarbonatul si se lasa 30 de minute (carnea se albeste si se fragezeste extraordinar de bine) .
TRUC pentru cele mai bune snitele:
Eu nu bat carnea pentru snitele, doar o tai, ii dau forma din cutit, dar nu exagerat de subtire. Mamele noastre faceau snitele rar si bateau carnea sa fie foarte subtire, sosul il faceau mai gros, din cauza ca era carne putina pe vremuri, era la cota. Acum avem carne din belsug, deci putem face snitele gustoase, fragede si suculente. Carnea nebatuta pastreaza sucurile in interior, iar snitelele putin mai grosute vor fi absolut savuroase!
Se scot feliile de carne, se usuca bine cu servete de hartie si apoi se condimenteaza cu un amestec facut din: miere, coaja de lamaie, sare si restul condimentelor macinate fin Se lasa iar la rece 30 de minute.In acest timp se pregateste sosul din oua, bere, mustar, sare si faina, se bate bine sa nu aiba cocoloase. Sosul trebuie sa fie ca la clatite. Fulgii de porum se sfarama usor, nu prea marunt.
Se dau snitelele prin faina, apoi prin sos si la urma prin fulgii de porumb si se pun la prajit, in baie de ulei. Focul trebuie sa fie potrivit, daca e prea mic – sug ulei, daca e prea mare – se ard. Cand s-au rumenit pe o parte se-ntorc si pe partea cealalta, apoi se scot intr-o strecuratoare sau pe servete de hartie. Se aduna resturile din ulei dupa fiecare tura de snitele prajite, altfel se ard si dau culoare urata snitelelor.
Se servesc alaturi de o garnitura – orice garnitura e binevenita (piure de cartofi sau/si alte legume, cartofi gatiti in orice fel, legume sote etc) .Iar salatele sau muraturile de orice fel sunt la fel de bune alaturi de un astfel de snitel dodoloi, nu-i asa ?
Sunt picante si crocante, iar daca le vreti mai putin picante, reduceti cantitatea de piper si boia de ardei. Facute in felul acesta sunt absolut savuroase 🙂 .
In seara asta le-am servit la cina, alaturi de cartofi noi la ceaun si salata de varza. Au mancat ai mei portii duble. 🙂
Va invit sa incercati si reteta de snitele vieneze pane (din carne de vitel), la fel de gustoase si savuroase. Spor la gatit si Pofta Buna!
15 COMENTARII
Deja zboara catre tine,cel mai mare si mai suculent 🙂
Doamna draga,abia ieri v-am descoperit retetele,va multumesc pentru tot!Sunt incantata de stilul dvs,de bunavointa cu care dezvaluiti secretele bucatariei.Am testat astazi o reteta de-a dvs,sunt mai mult decat multumita de ce-a iesit.Va doresc un weekend placut,multa sanatate si putere de munca!
Ma bucur mult de tot 🙂 , multumesc frumos si eu 🙂
Astazi fac si eu si va anunt cum au iesit. Multumesc oricum pentru reteta!
Sotul meu zice ca seman cu bunica :nu stiu sa fac mancare putina…Jumatate am dat-o mereu de pomana,acum e plecat copilul de acasa,ii mai trimitem lui,cred ca am facut aici snitele de vreo 3 feluri de carne dar toate au fost bune
Fasiute…si mai bune, berea face tot farmecul,zic ai mei,mari bautori de bere,cu conditia sa le mai pun o doza intreaga,langa,la masa :))
Buna seara!
Sunt o cititoare fidela a blogulului. Am apucat sa vorbesc o data cu dvs si sunteti o dna deosebita si muncitoare. Maine o sa testez reteta de snitele. Abia a.tept!
Un weekend placut in continuare! 🙂
Multumesc frumos 🙂 <3
Putem vorbi oricand, lasa intrebari, comentarii, eu raspund mereu, cu mare drag 🙂
Abia astept sa-mi spui cum au iesit snitelele 🙂
Sunt Gina si atat <3
Au iesit delicioase snitelele. Nu a mai ramas niciunul. Sotul a fost foarte incantat de ele.
Va pup! 🙂
Ma bucur tare mult, sa va fie de bine. Manutele tale au facut minuni, eu ti-am dat doar un mic imbold 🙂
Va pup tare <3
Nu am mai condimentat niciodata snitelele cu un amestec umed dar, trebuie sa recunosc…au iesit foarte bune! Am sa mai fac si am sa invit si pe altii la masa sa cream amintiri frumoase in jurul bucatelor delicioase! Sa va tina Dumnezeu cu sanatate doamna Gina. Multumim!!
Multumesc frumos si eu 🙂
[…] sau alta oratanie. E o carne fada, uscata si inecacioasa, asa ca folosesc pieptul de pasare doar la snitele (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); , tocaturi sau rulouri (rulade) in cea mai […]
Super gustos.
[…] se foloseasca spatele de la pasare, eu pulpele, pieptul si aripile le asez separat. Din piept fac snitele – vedeti reteta, din pulpe… sunt atatea de facut – vedeti Retete cu carne de pasare, iar aripile […]