Sunt mândră ca sunt româncă !

5
1975

Am mai facut o categorie de articole pe blog, pe care o numesc ,, Sunt mândră ca sunt româncă !” .Puteţi arunca dupa mine cu pietre, ma puteţi huidui cat vreţi, dar mie nu-mi este ruşine cu ţara mea si nu-mi este ruşine ca sunt româncă! Voi scrie aici o serie de articole despre Romania si de ce m-a pocnit pe mine asa de tare mândria asta 🙂 .

Si revelaţia asta m-a palit aşa de tare ieri, la prânz: am avut oaspeţi, cam 20 de persoane, prieteni, colegi si vecini, italieni şi francezi. Am gătit romaneşte: sarmale, pâine de casa, covrigi, carnaţi si mici pe gratar şi au apreciat totul, au savurat fiecare imbucătură. Nu are rost să vă spun cât de mult m-au felicitat pentru tot şi cât de incântaţi au fost 🙂 .

Nu ne-a fost usor, fiind români in diaspora si cu reputaţia nedreaptă pe care o au românii, am luptat cu multe prejudecăţi. Acum suntem foarte respectaţi, am muncit cinstit si acum toţi ne respectă asa cum merităm, sunt mândri de faptul ca ne sunt prieteni.

Cu răbdare si muncă cinstită am demonstrat faptul ca românii sunt oameni buni, inteligenţi, cinstiţi, harnici si gospodari. Si suntem respectati de oameni din diferite pături sociale, nu doar de simpli muncitori. Au fost surprinşi sa constate ca suntem oameni educati si buni profesionişti, ca stăpânim mai multe meserii si nu suntem nicidecum monstrii zugraviţi de mass-media. Iar cand i-am adus in Romania pe unii dintre ei, au rămas profund impresionaţi de frumuseţea României si de bunătatea si ospitalitea oamenilor.

O să scriu mai multe articole in care sa prezint părtile favorabile ale românilor si ale României, pentru ca părţile negative sunt destui care le prezintă. Vreau doar sa amintesc tuturor faptul ca suntem români, oriunde ne-am afla :). . Vreau doar sa amintesc tuturor faptul ca suntem români, oriunde ne-am afla 🙂

Articolul precedentSalam de casa copt
Articolul următorConcurs: Perle de Martisor?
Sunt Gina, un sagetator complet (sagetator cu ascendent in sagetator) si am o buna parte din caracteristicile acestei zodii: sunt mereu vesela si pusa pe sotii, ca un titirez in continua miscare, nonconformista si rebela, sincera, altruista (...)

5 COMENTARII

  1. RESPECT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gina , stii ce tare m-ai emotionat ? F frumos din partea ta ptr ce-ai facut cu cei care nu prea stiu altceva decat paste , de francezi nu zic nik … si la cat esti de priceputa , cum sa nu-i lasi muti pe aia ? 🙂
    Si eu sunt mandra ca sunt romanca … ce bine ca-s in spatele monitorului si nu ma vor nimeri cand vor arunca piatra :d

    • Draga mea, stai pe-aproape, o sa mai scriu despre ceea ce sunt, despre ceea ce gandesc si despre ceea ce fac 🙂 . Vor fi multi cei care vor arunca dupa mine cu pietre, pentru ca spun lucruri sincere si de multe ori incomode, nu sunt aroganta si nu-mi asum munca altora 🙂 .De cand am blogul acesta si Grupul gurmanzilor pe FB am avut parte de foarte multa ura, insulte cumplite, picioare-n fund si lovituri sub centura. Am fost socata, dar m-am obisnuit, acum le las, nu le mai pun la suflet, pentru ca vor mai fi si altii 🙂 .Eu raman asa cum sunt 🙂 .

      • Stau , stau … de fiecare data citesc ce postezi si alte cateva doamne care-mi plac ; nu cred c-ai avut parte de-asa ceva pe blogul personal , cred ca doar pe FB unde-s toate uscaciunile . Uite , de aceea n-am cont acolo , ma enerveaza ca toate parasutele care apar pe sticla si spun de toate minunile pe care le fac , chiar daca nu stiu a scrie si scriu ,,mi-au” ca pisica :)) , dar chiar nu-i de ras 🙁 ……… pfff

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.