Prajiturele galeze, welsh cakes
Prajiturele galeze (welsh cakes): niste prajiturele foarte interesante si unice atat la gust, cat si in consistenta. Originare din Tara Galilor, acestea par a fi o combinatie intre clatite, prajiturele si traditionalele scones englezesti, dar gustul si textura nu sunt asemanatoare cu nici una din cele enumerate.
Au o textura foarte consistenta iar gustul acrisor al afinelor este foarte placut. Sunt ideale alaturi de un ceai cald si se fac foarte repede si usor, cu ingrediente pe care toata lumea le are la indemana.
Gasiti mai jos alte cateva retete de prajituri si gustari dulci:
Ingrediente pentru reteta de prajiturele galeze sau welsh cakes
Rating
- 230 g faina
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita nucsoara
- 100 g unt
- 80 g zahar pudra
- 50 g afine
- 1 ou
- 50 ml lapte
Cum preparam reteta de prajiturele galeze?
Prima data vom amesteca invredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu zaharul pudra, praful de copt, scortisoara si nucsoara. Se adauga untul topit si se amesteca bine cu mana pana are textura unor firimituri sau bulgarasi foarte mici. Se adauga si afinele si se amesteca usor sa nu le zdrobim.
In centru vom face un crater si vom adauga oul batut si laptele. Amestecam bine pana cand se formeaza un aluat moale dar omogen.
Punem aluatul pe planseta data cu putina faina si si intindem o foaie de aproximativ 5-7 mm grosime. Suficient cat sa vedem afinele prin aluat. Trebuie lucrat cu mare grija deoarece daca se zdrobesc mai ramane doar coaja si nu vor mai avea un gust.
Sfat: se pot folosi si alte fructe mici, precum coacazele.
Le vom taia cu forme de prajituri circulare, de aproximativ 7 cm diametru, avand grija sa taiem printre afine. Aluatul ramas il framantam usor si il intindem iar si repetam procesul pana nu mai ramane deloc.
Intr-o tigaie mai grea incingem o lingura de ulei si le prajim pe fiecare parte aproximativ 3 minute. Adaugam cate putin ulei la fiecare tura in functie de necesitati.
Le lasam sa se raceasca putin si le servim alaturi de un ceai cald sau un pahar cu lapte.
Daca le depozitam in cutii inchise ermetic, ele se pastreaza proaspete mai multe zile.
Reteta si pozele ii apartin Mariei Pintean, colaboratoare a blogului Pofta buna, retete cu Gina Bradea.
Maria este dovada vie a faptului ca o tanara poate fi nu doar frumoasa si desteapta foc, ci sa si gateasca foarte bine.
Mai multe retete de la Maria gasiti aici.
1 COMENTARIU
Am salvat rețeta.Mulţumesc frumos.