Salata de radicchio cu seminte de rodie si crema de otet balsamic

0
374

Reteta aceasta de salata  este extrem de simpla, rapida, dar de o savoare extraordinara. In 10 minute este gata, este exotica, are un gust aparte, e colorata si da pe spate orice musafir simandicos. 🙂 Am mancat aceasta salata intr-un restaurant italian, dupa gratar de vita amestec: argentiniana, americana, australiana. Italienii nu servesc alaturi de felul de baza salata, ci la finalul mesei, pentru a favoriza digestia. Sincera sa fiu, eu am mancat salata din aceasta si alaturi de friptura mea bine facuta (nu-mi place carnea in sange, chiar daca e faimoasa vita argentiniana) si a fost fantastic de buna. Radicchio are un gust usor amarui si ajuta digestia. Nu se spala cu multa apa, ci se clateste rapid, nu se lasa in apa, altfel devine si mai amara, la fel ca andivele.

INGREDIENTE:

-1 radicchio

– semintele de la o rodie

-crema de otet balsamic, poate fi si otet balsamic simplu

-sare si piper optional, eu nu am pus

Radicchio se taie fasii fine (joulienne), se adauga semintele de rodie si otetul balsamic si se amesteca. Atat! E dificila tare reteta asta nu-i asa? 😀 Mai mult dureaza s-o scriu decat prepararea.

Se serveste ca aperitiv sau alaturi de … ce va doreste inimioara. Fac mereu salata asta, am mai aruncat si cateva frunzulite de rucola, asa, de impresie si culoare, sa ma dau mare. 😛

Va invit in grupul Carte de bucate online, sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Alatura-te comunitatii

Bun tare. 🙂

Pofta Buna! pofta-buna-gina-bradea-salata-de-radicchio-cu-rodie-otet-balsamic.jpeg

pofta-buna-gina-bradea-salata-de-radicchio-cu-rodie-otet-balsamic.jpeg (2) pofta-buna-gina-bradea-salata-de-radicchio-cu-rodie-otet-balsamic.jpeg (4) pofta-buna-gina-bradea-salata-de-radicchio-cu-rodie-otet-balsamic.jpeg (6) pofta-buna-gina-bradea-salata-de-radicchio-cu-rodie-otet-balsamic.jpeg (5)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here