Ciorba de dovlecei a la grec
Ciorba de dovlecei a la grec – este o ciorba de origine greceasca delicioasa si hranitoare. Se face rapid cu ingrediente la indemana oricui si are un gust deosebit. Se poate servi atat calda, cat si rece. O reteta explicata pas cu pas, pentru o reusita garantata si delicioasa.
Pe blogul Retete cu Gina Bradea puteti sa gasiti si alte retete de ciorba a la grec, cel putin la fel de delicioase si usor de facut precum aceasta.
Puteti sa incercati reteta de ciorba de pui a la grec, o reteta clasica si tare buna:
Ciorba aceasta poate fi facut si in alte variante, in primavara puteti sa incercati reteta de ciorba de urzici a la grec, un deliciu:
Ce ingrediente folosim pentru reteta de ciorba de dovlecei a la grec?
Rating

- -2 dovlecei
- -o ceapa
- -2 morcovi
- -1 cartof
- -200 ml de smantana
- -zeama de la o jumatate de lamaie
- -2 galbenusuri
- -marar si patrunjel
- -3 linguri de ulei
- -sare si piper
- -2 litri de apa
- -2 linguri de orez sau 2 linguri de paste mici (optional)
Cum se face reteta de ciorba de dovlecei a la grec?
In oala in care se prepara ciorba se pun uleiul, ceapa taiata cubulete, morcovii taiati rondele si cartofii taiati cubulete mai mari.
Se calesc pentru cateva minute pana se inmoaie putin, apoi se adauga dovleceii taiati cubulete si apa si se fierb la foc mic pana ce legumele sunt fierte.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-un bol se amesteca smantana cu galbenusurile si zeama de lamaie si se pune in ciorba, tot in acest moment se adauga si orezul sau pastele ce preferati (orezul sau pastele sunt optionale).
Se mai fierbe ciorba cateva minute, apoi se stinge focul si se pune patrunjelul si mararul.
Asta este totul, ciorba noastra este gata. Va invit cu drag si pe voi sa incercati aceasta reteta de ciorba si de abia astept sa reveniti, sa ne spuneti si noua cum a iesit.
Pana atunci nu va pot spune decat: spor la gatit si Pofta buna!
Reteta si fotografiile ii apartin lui Gigi Vulturu, colaboratoare a blogului Pofta buna, retete cu Gina Bradea.
4 COMENTARII
d e l i c i o a s ă !!!!
Eu nu mai fierb ciorba după ce am dres-o cu ou și smântână . De frică , orezul sau pastele , le pun înainte la fiert și apoi cu focul stins pun dresul , sigur amestecat cu ciorba fierbinte . Deci , nu știu cum fierb toate cu orezul fără să se taie ouăle . Mai spunea un Shef că se pun ouăle întregi, dar mie mi-au ieșit fluturași pe care nu-i suport . În veci nu mai pun oul întreg . In rest ok , azi fac !
Nu se intampla nimic, eu dau in clocot, nu fierb mult. Mai degraba este risc de fermentare daca nu se da in clocot!
f bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa