Spuma de capsuni cu frisca
Spuma de capsuni cu frisca: o reteta clasica fara fierbere, din doar 4 ingrediente – capsune, frisca, zahar, vanilie. In loc de zahar poate fi folosita miere de albine sau indulcitor.
Fiecare gospodina are o reteta de spuma de capsuni cu frisca sau cu albus de ou si pentru ca acum sezonul capsunelor este in toi, va scriu si eu cum fac aceasta spuma.Vanilia nu este obligatorie, dar mie imi place enorm combinatia. Pentru un plus de savoare, puteti adauga ca topping putin gem de capsuni sau dulceata de capsuni, va fi ceva cu totul special. 🙂
Pe blogul meu puteti gasi si alte retete cu capsuni, cel putin la fel de delicioase precum aceasta:
Ce ingrediente folosim pentru reteta de spuma de capsuni cu frisca?
Durata Preg.:
Total:
Portii: 10
- -1 kg capsuni bine coapte
- -1 kg frisca naturala
- -250-300 g zahar sau miere de albine (indulcitor in functie de indulcitor)
- -semintele de la 1 pastaie de vanilie sau 3 pliculete de zahar vanilat Bourbon
Cum se prepara reteta de spuma de capsuni cu frisca sau inghetata de capsuni?
Capsunele se aleg de codite, se spala bine la jet de apa rece, apoi se paseaza cu blenderul, dar nu foarte fin, lasati sa mai fie si bucatele mai maricele.
Smantana pentru frisca, rece, de la frigider, se bate foarte bine, cu zaharul si vanilia. Vedeti cateva sfaturi de baza, despre cum se face frisca perfecta (dati click pe cuvintele cu rosu).
Se amesteca frisca batuta cu piureul de capsuni, apoi se aseaza in cupe, sau se pune in cutii si se da la congelator, pentru inghetata.
Daca folositi miere de albine, se amesteca in piureul de capsune.
Aceasta crema se poate folosi si pentru umplerea unei prajituri sau tort, dar e bine sa mai adaugati gelatina(la aceasta cantitate trebuie 1 lingura de gelatina granule).
Cantitatea aceasta de crema ajunge pentru un tort cu blat de tort pufos facut din 6 oua, in tava cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti sa faceti crema in cupe, opriti putina frisca batuta, pentru decor si cateva capsune mai frumoase.
Avand in vedere faptul ca nu e fiert piureul de capsune, este recomandat consumul in 24 de ore. Daca doriti sa pastrati mai mult timp sau mergeti undeva si duceti prajitura sau tort, va recomand sa puneti pe foc piureul de capsune si sa-l dati in cateva clocote, cam 10 minute.
Exact la fel se poate face spuma aceasta si cu cirese, zmeura, prune, piersici, caise, mere copate, piure de castane etc.
Iese o spuma de capsuni sau inghetata de capsuni aerata, spumoasa, un regal pentru care veti primi numeroase laude.
Totul natural si extrem de simplu. Cine spune ca trebuie sa stai zile in sir in bucatarie, ca sa pregatesti ceva bun si cu adevarat spectaculos?
Hmm, dar ne putem alinta putin si sa spunem ca am muncit mult, nu? 😀
Vedeti aici mai multe retete pe baza de capsuni (cuvantul cu rosu).
Pofta Buna!
2 COMENTARII
Draga mea Ginuta,in primul rand multumesc pentru aceasta reteta postata,ai facut-o tare fericita pe fetita mea,care este o mare amatoare de inghetata!In al doilea rand,vreau sa-ti spun,ca nu stiu ce s-a intamplat,dar nu mai primesc retetele tale pe mail,desi,m-am reabonat la blogul tau.Poate ma poti ajuta,ca-mi lipseste tare mult muza ta de inspiratie.Iti multumesc!Sanatate si numai bine!
Multumesc mult pentru vizite si aprecieri 🙂 . Verific, bine ca mi-ai spus 🙂