Sirop de ridiche neagra cu miere
Sirop de ridiche neagra cu miere pentru tuse, reteta naturista, leacurile bunicii din camara. Reteta simpla, la rece, pas cu pas. Cum se face siropul de ridiche neagra pentru tuse productiva?
Remediile naturiste, leacurile bunicii din camara sau leacurile babesti au si ele importanta lor. O tuse care nu cedeaza se poate trata mai usor daca se ia si niste sirop din ridiche neagra cu miere.
Remedii – leacuri naturiste
Tot pentru raceala, gripa, dar si pentru lauzie, slabiciune, anemie, postoperator, e recomandata supa de pui sau penicilina evreiasca. Reteta de supa de pui este aici.
Preferatul meu, dintre toate leacurile bunicii, este sodoul. Bautura aia fierbinte cu lapte si miere, poate si cu un strop de vanilie sau scortisoara. O bunatate! Reteta este aici.
O cana cu vin fiert, cu mirodenii din belsug, este un remediu minunat pentru zilele reci, atunci cand simti ca frigul ti-a intrat in oase. Merge si de pofta, desigur. Reteta este aici.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de sirop de ridiche neagra cu miere?
Rating
- 2 ridichi negre
- miere de albine (puteti inlocui cu sirop de artar sau sirop de agave)
Cum se face reteta de sirop de ridiche neagra cu miere?
Avem si video aici, daca vreti:
Reteta video
Alegem ridichi tari, nepalite, fara lovituri, mucegai, urme de alterare. Le spalam bine la jet de apa, cu o perie moale.
Taiem codita ridichii, apoi decupam un capacel.
Scobim interiorul ridichii, sa ajungem cat mai aproape de varful acesteia, dar fara sa gaurim la fund.
Umplem interiorul ridichii cu miere de albine, nu trebuie sa fie plin, pentru ca si ridichea mai lasa lichid, cam 3/4. Se asaza ridichile pe un borcan sau pahar – siropul se va scurge in acest vas.
Lasam ridichea pana a doua zi, ideal este sa stea la temperatura camerei, dar sa nu fie foarte cald.
Peste noapte se formeaza mult sirop, toata cavitatea din ridiche va fi plina, ba chiar se va scurge si dedesubt.
Rasturnam siropul obtinut intr-un borcan. Trebuie tinut la rece, sa nu fermenteze.
Sfat de la Gina Bradea
Se iau 3-4 linguri pe zi, timp de minim 5 zile. Este un adjuvant, nu un medicament si nu inlocuieste sfatul medicului.
Si pentru adulti, sa stiti ca o tuica fiarta e remediul tuturor bolilor, te scoala din morti, soacra pare fata mare si dupa 2-3 guri/cescute, deja te simti mai ceva decat Bill Gates. Parol 😀
Sa-mi fiti sanatosi, ca-n rest le-om face noi pe toate, cu zambetul pe buze!
Pofta buna, retete cu Gina Bradea
1 COMENTARIU
Mi-ați trezit amintiri vechi, Doamna Bradea, cu leacurile de răceală….de la de la mama și bunica…. toate foarte bune, pentru cei mici și cei mari 🙂 …. Bună treabă ridichea neagră cu miere, am folosit-o de multe ori. Funcționează, chiar dacă nu e chiar cea mai gustoasă „licoare” …. Am o problemă cu mirosul ridichii negre, care e pătrunzător, se răspândește în casă și uimește pe cei care intră și nu știu ce se simte 🙂 … Apoi se mai și întoarce din stomac 🙂 Pentru acest motiv eu, de la moartea mamei nu am mai consumat…. ea îmi prepara și îmi „livra” (ca multe alte leacuri precum și bunătăți – am fost o răsfățată) Iarna asta am avut o tuse rebelă și am recurs inclusiv la leacuri pe care le-am evitat : ceaiul de ceapă și ridichea neagră cu miere. Nu am pus miere până sus, am lăsat așa în jur de 5mm să se colecteze zeama și tot a dat pe afară … e mai bine cum ziceți Dv., să fie pe 3/4…