Rasol din carne de pasare cu mamaliga si mujdei, reteta traditionala
Cand auzim de rasol, imediat ne vin in minte si mujdei, mamaliguta, supa cu galuste sau taietei. Supa se poate face din orice fel de carne, dar parca din carne de pasare e mai gustos. Poate fi orice fel de pasare, mai ales daca e de tara: rata, gasca, gaina, curcan, bibilica.
Sa va arat si alte retete delicioase:
Noua, surprinzator, ne place rasolul facut din spate de gaina si pulpe 🙂 Din piept prefer sa fac snitele sau o salata cu telina si iaurt, iar aripioarele picante sunt prea bune ca sa uit de ele.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de rasol din carne de pasare?
- 3 kg de carne de pasare cu os
- 1,5 kg de cartofi
- 3-4 morcovi
- sare
- piper
- o capatana de usturoi
- un varf de ardei iute
Cum preparam reteta de rasol din carne de pasare?
Puteti citi mai departe reteta scrisa sau sa treceti direct la reteta video.
RETETA VIDEO
Pregatim o oala cu apa rece, in care punem carnea de pasare, pe care am spalat-o bine inainte. Carnea trebuie sa fie bine acoperita de apa, cam cu doua degete deasupra.
In apa adaugam o lingura de sare si apoi aprindem focul.
Cand spuma se ridica la suprafata o adunam, folosind o spumiera. Faptul ca am pus sarea de la inceput, va ajuta sa iasa mai repede spuma din carne.
Reducem focul apoi, trebuie sa fiarba la foc mic. Vom adauga usturoiul si ardeiul iute, punem si cateva boabe de piper, jumatate de lingurita este suficienta.
Lasam totul sa fiarba la foc mic si verificam, e posibil sa mai fie nevoie sa adaugam apa, carnea trebuie sa fie bine acoperita.
Timpul de fiebere nu este fix, depinde de carne, trebuie ca aceasta sa fie bine patrunsa la final.
Cat de bine miroase la mine in bucatarie! Nu ma pot opri sa ridic mereu capacul, sa admir zeama limpede si aurie. Bine, o si gust, ca prea e buna 🙂
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam legumele peste carne: morcovul taiat bucati mari si cartofii taiati in doua. Miscam oala, ca legumele sa ajunga la fundul oalei.
Daca mai este nevoie de zeama, mai puteti completa cu apa fierbinte.
Vom lasa sa fiarba in jur de 15-20 de minute, la foc mic, pana cand si legumele se inmoaie, le vom incerca cu o furculita.
Sfatul Ginei
- Mai puteti folosi si alte legume: telina, ardei gras, broccoli, conopida, sparanghel, anghinare.
- Zeama ramasa dupa ce facem rasolul o putem folosi pentru a face supa sau mamaliga.
- Pieptul si aripioarele nu le adaug la rasol, le prepar in alte moduri, va las retetele mai jos:
Cat timp las rasolul sa respire putin, fac imediat o mamaliga, la care folosesc jumatate din zeama de la rasol. Cealalta jumatate va deveni o supa aurie cu galuste, ca e pacat sa nu o fac, nu-i asa? Si fac niste galuste moi si pufoase de ti-e mai mare dragul, chiar va invit sa cititi reteta.
Iar un mujdei sau niste hrean e numai bun langa rasolul nostru. Va las si aceste retete, stiti ca-s fata buna. De data asta am facut mujdeiul cu usturoi uscat si usturoi verde.
Mai are rost sa va mai spun cat de bun a fost? E tare frumos sa stai la tara si sa ai totul in curtea ta. Da, e multa munca, dar e atata liniste si bucurie, e atata pace!
Nu ne lipseste deloc orasul, nu ne lipseste Italia.
Aici avem un mic colt de Rai si e al nostru 🙂
Pofta buna!
4 COMENTARII
Minunat,o sa facem si noi ne-ati facut pofta.😍😍😘
De abia astept sa imi spui cum ti-a iesit, Carmen. 🙂
mancare de sarbatoare candva, „pe linia…”
Iarasi ai creat emotii! Pofta buna si o zi tihnita!
Te imbratisez,
Multumesc!