Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti

Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti, o reteta ieftina, simpla si delicioasa. Reteta video pas cu pas o gasiti mai jos, descoperiti aici cum se face cea mai simpla prajitura cu mere.

Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti

Ce usor se fac prajiturile din biscuiti, si ce gustoase sunt!

Cu totii stim vestitul salam de biscuiti sau tortul din biscuiti, Prajitura cartof si altele. La fel de gustoasa este si Prajitura fara coacere cu mere si budinca de vanilie.

Salam de biscuiti, reteta veche pas cu pas
Salam de biscuiti, reteta veche pas cu pas
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca
Prajitura frageda cu mere si nuci, reteta veche
Prajitura frageda cu mere si nuci
Compot natural de mere pentru iarna, reteta fara conservanti
Compot natural de mere pentru iarna

 

 

 

 

 

 

 

Cand va este pofta de ceva bun, ieftin si rapid, prajiturile din biscuiti sunt o alegere foarte buna.

Ingrediente pentru reteta de prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti

Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti

Rating 

Durata Preg.: 

Total: 

Prajitura de post cu mere nuci si biscuiti reteta video - Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti
Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti, o reteta ieftina, simpla si delicioasa. Reteta video pas cu pas. Cum se face cea mai simpla prajitura cu mere.
Ingrediente
  • -500 g biscuiti simpli, de post
  • -1 kg mere rase
  • -100 g zahar
  • 100-200 g miez de nuca
  • -1 varf de cutit scortisoara
  • -vanilie

 

Mod de preparare pentru reteta de prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti

Puteti citi reteta sau daca doriti, treceti direct la reteta video, dedesubt.

Prima data se face umplutura de mere

Se rad merele si se pun pe foc, intr-o cratita, cu zaharul, miezul de nuca taiat sau sfaramat nu foarte fin, vanilia si scortisoara. Se lasa pe foc, amestecand des, pana cand scade tot lichidul. Se lasa la racit.

Se asaza intro tava o bucata de folie de plastic sau punga. Se pun un strat de biscuiti, un strat de mere, iar un strat de biscuiti, iar mere, la urma sa fie biscuiti.

Avem nevoie de o tava cam de 25×25 cm.

Se acopera cu folia alimentara, se pune o greutate deasupra (un blat de lemn) si se lasa la rece cateva ore. Trebuie sa stea minim 2 ore.

In acest timp biscuitii absorb umezeala de la mere si se inmoaie.

Recomand ca umplutura de mere sa fie foarte bine scazuta, sa nu aiba deloc sirop.

Se taie bucati, se pot pudra cu zahar farin.

Daca nu tineti post, puteti servi alaturi un glob de inghetata de vanilie su cu un mot de frisca vanilata.

Totul este extrem de simplu, ieftin si bun! 🙂

Pai, ce mai asteptati? Hai, fuguta la bucatarie sa faceti bunatatea asta de prajiturica 🙂

Pofta buna!

Va las aici si reteta video de prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti:

Va recomand sa incercati si o alta reteta de tort de post cu nuca, facut cu blat de negresa, il puteti vedea mai jos, iar reteta o gasiti aici (click).

Tort de post, cu blat de negresa si nuca
Tort de post, cu blat de negresa si nuca

Reteta de prajitura cu mere si biscuiti (fara coacere) a fost incercata si de catre cititorii nostri:

Prajitura cu biscuiti si mere de post Larisa Zamfir 150x150 - Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti Prajitura cu mere fara coacere de post Larisa Zamfir 150x150 - Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuitiPrajitura cu mere si biscuiti 150x150 - Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti Prajitura cu mere si biscuiti Pojar Andreea 150x150 - Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti

Noile cărți Gina Bradea

Rețete cu Gina Bradea » Retete » Prajitura de post fara coacere, cu mere si biscuiti
Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3380

42 comentarii

  1. Aș vrea să știu dacă biscuiții se înmoaie, că altfel există riscul de a ieși umplutura de mere la orice mușcătură. Mulțumesc în orice caz.

      • În basmele celor 1001 nopți, djinul era un fel de spiriduș atoateștiutor și atoatefăcător. Cum soția mea a avut o șefă de birou financiar atotștiutoare, atotocrotitoare, bună și sfătoasă numită Gina, tot biroul îi spuneau Mami Gini. așa că io n-o să te mai iau cu dvs. o să combin cele două variante și o să-ți zic Mami Ginu. Deci încă o dată mulțumiri, Mami Ginu, acum îmi dau seama de ce sunt dobrogenii printre cei mai îndrăgiți și apreciați oameni ai țării, deși nu-s singurii, evident! Nu numai marea face pe români să iubească Dobrogea ci și oamenii ei sunt apreciabili. Garantat o să încerc și rețeta asta, ceva îmi spune că merg la sigur cu rețetele lu Mami Ginu! Sănătate și spor la toate minunile!
        P.S. – Poate ți-am dat o sugestie, botează-te Mami Ginu, ți s-ar potrivi!

        • Mersi tare mult 🙂
          Sa stii ca de fapt sunt o corcitura de moldovean-dobrogean-oltean si rus 🙂
          Sunt economista 🙂
          Si da, mi se spune mama Gina de catre multi 🙂
          Si nu, nu le stiu pe toate si nici nu mi-ar placea asa ceva, ar fi prea multa plictiseala. Pai, mai Adi, daca n-as face si atatea boacane, de cine as mai rade? Eu sunt prima care rade de mine 😀

          • Nu mi se pare recomandbilă formula “corcitură” aplictă oamenilor…Nici metis nu mi se pare tocmai potrivit, fiind vorba de oameni din aceeași țară chiar dacă lipovenii au fost la origine ruși, acum pot fi considerați români cu ceva vechime, chiar dacă își păstrează tradițiile în mod lăudabil.

          • Era o gluma 🙂
            Sunt o corcitura in sensul ca am bunicii materni moldoveni, bunicii paterni unul oltean si bunica rusoaica lipoveanca, stabiliti in Dobrogea 🙂
            E doar o gluma.

          • Totuși am o nelămurire, că tocmai vreau să pun rețeta în practică. Merele trebuiesc curățate mai întâi și apoi rase, sau cum? mulțumesc din nou.

          • Nici muică-mea nu le curăța de coajă și-mi amintesc ce bune ieșeau, dar controversa cu nevăstuică-mea mă puse în dilemă. Aseară le făcui după sfatul ei (adică le-am curățat, data viitoare n-o să mă mai conformez, că și-așa am reușit să-mi ciupesc un deget). În orice caz, țin să-ți re-mulțumesc, ieșiră o bunătate (deși mă cheamă Adrian, sărbătoresc ziua de naștere pe 30 noiembrie, precum naș-miu Andrei – deci e un obicei stră-nășesc). Am zis dintotdeauna că nu poate fi bucurie culinară mai mare decât un preparat simplu, mai ales făcut cu propria mână! Sănătate maximă să ai și să ne mai dădăcești în continuare!…

          • La multi, multi ani fericiti, prieten drag! Te pup de nu te vezi si te imbratisez si mai tare 🙂
            Lasa, printesa, ca degetul trece, nu mai plange 🙂
            Legat de coaja merelor: prajitura iese mult mai fina, da. Dar e o goana teribila dupa fibrele alimentare, se cauta suplimente etc…De ce sa se arunce coaja merelor, care au fibre si ajuta digestia? Ce alegi: finete si fonfleuri sau sanatate? 🙂
            Gustul e acelasi 🙂
            Multumesc frumos si eu. Mereu ma faci sa rad, ai un ceva al tau. Te-am indragit mult 🙂

          • Cu merele necurățate pare a fi o problemă. De multe ori au coaja lucioasă și lipicioasă, semn că foarte probabil s-au uns cu ceva conservant…Mărul meu de la țară deși are coroana mare, nu face suficiente ca să pun la păstrare, așa că trebuie să cumpăr, și să le rad.

  2. Ati ramas tot Ion Creanga care a scris foarte placut ,nastrusnic ,distractiv ca sa nu mai zic ce minunatii de bucate ne pregatiti si ne incantati ;multumim mult ,mult ; santeti cea mai tare prezentatoare , bucatareasa de pe facebok ;toata lumea va urmareste si este foarte multumita de ceea ce prezentati ; va dorim mult ,foarte mult succes in continuarie

    • Multumesc, Doina!
      Te mai astept cu drag pe blog, sa incerci si alte retete. Nu uita sa revii si sa ne spui si noua cum ti-au iesit.
      Spor la gatit si Pofta Buna!

  3. Am făcut minunea de plăcințică asistat de nevastă-mea, desigur, și ieșiră ca deobicei conform rețetei, de nota 15. Am folosit generos de Voinești, dar auzii că cele mai indicate sunt merele crețești. Așa să fie?

  4. Multumesc mult pentru retete! Dincolo de meticulozitate se ascunde multa daruire si mult mult talent! Sarbatori frumoase si linistite cu bucate gustoase va urez din Germania!

  5. Cum am dat de aceasta reteta de prajitura fara coacere cu biscuiti si mere rase am si facut-o. Dupa o noapte de stat la rece este moale si foarte racoritoare. Si parfumata de la scortisoara si vanilie. Multumesc Gina Bradea, tot ce scrii tu este foarte clar si usor de preparat. Cred ca meriti titlul de ambasadoare a bucatariei.

    • Multumesc din tot sufletul. Cred ca fiecare gospodina e o ambasadoare, fiecare in felul ei 🙂
      Te imbratisez 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.