Pilaf de orez cu carne de pui si legume, reteta clasica
Pilaf de orez cu carne de pui si legume, reteta clasica, un pilaf bob cu bob, foarte gustos si aromat. O reteta simpla, usor de facut, care place tuturor. Reteta video pas cu pas.
Pilaful este o mancare iubita de unii si complet displacuta de altii. Este o mancare ieftina si foarte gustoasa daca este bine gatita. Pe vremea lui Ceausescu nu era din cale de apreciat orezul, era numit balast. Era peste tot, in toate cantinele, in toate restaurantele, era pur si simplu peste tot, alaturi de pestele oceanic. Se gasea acel orez urat, murdar, plin de pietricele micute si pleava, care trebuia ales foarte atent si spalat in multe ape ca sa ramana curat. De aici pleaca aversiunea multor oameni fata de pilaf 🙂
Cum se face pilaful perfect, am explicat deja. Nu mai repet, ca sa nu va plictisesc.
Sunt mai multe retete de pilaf, de post, cu bucatele fragede de carne, peste sau fructe de mare si toate sunt foarte gustoase.
La fel de gustos este si un Pilaf cu dovlecei si ardei, dar si un Pilaf bulgaresc sau un Pilaf cu nestemate – ceva mai exotic, facut cu stafide si alte fructe uscate.
Pilaf cu carne de pui si legume, dupa acea reteta clasica face orice gospodina, se face imediat si tare mai e gustos. Iar daca mai e facut si cu pasare de tara, pilaful este auriu si fantastic de bun.
Ingrediente pentru reteta de pilaf de orez cu carne de pui si legume
Cantitati pentru 5 portii de pilaf
Rating
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
Portii: 5
- 1 kg carne de pui, ideal cu os
- 300 g orez cu bobul lung
- 1 ceapa
- 1 morcov
- jumatate de ardei gras galben sau rosu
- 2 linguri de ulei
- piper proaspat macinat
- 1-2 felii de ardei iute
- 2 lingurite de sare
- patrunjel verde
- apa de 3 ori cantitatea de orez
Mod de preparare pentru pilaful de orez cu carne de pui si legume
Mai departe puteti citi reteta scrisa sau treceti direct la reteta video, dedesubt.
- Carnea de pui se parleste bine, sa nu aiba tuleie, se portioneaza si se spala foarte bine.
- Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
- Intr-o cratita sau tigaie, se pune uleiul, se adauga bucatile de pui si se lasa cateva minunte, doar cat sa se albeasca. Nu prajim carnea, doar sigilam putin, cat isi schimba culoarea.
- Se scoate carnea si se adauga legumele (ceapa, ardei, morcov). Se adauga putina apa, se pune capacul si se lasa pana cand legumele se inmoaie.
- Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga carnea, se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa, ca sa obtinem cel mai bun pilaf de orez.
- Se pune si orezul bine spalat si se completeaza cu apa, sa fie de 3-4 ori cantitatea de orez. Acum se pun sarea, piperul proaspat macinat si feliile de ardei iute (daca va place sa fie usor picant). Se amesteca usor si se pune capacul. Se lasa sa fiarba.
- Dupa ce da in clocot, se reduce focul la minim si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute.
- Se stinge focul, fara sa se amestece deloc in pilaf. Se lasa acoperit cu un capac, sa se odihneasca timp de 20 de minute. In acest timp, orezul se umfla foarte frumos.
- Se poate presara cu verdeata tocata marunt, marar sau patrunjel si gata. Se serveste la masa.
Vom avea un pilaf bob cu bob, foarte gustos si cu un aspect extrem de placut.
Secretul Ginei Bradea
Nu uitati ingredientul secret: presarati din belsug cu dragoste si cu 2-3 zambete <3
Acum sa va vad: va provoc sa probati reteta si sa reveniti cu poze si comentarii. Sunt mereu aici, la doar un click distanta si raspund cu mare bucurie la intrebari. Gatim impreuna bunatati simple si gustoase.
Sa facem cunoscuta peste tot bucataria simpla romaneasca, asa cum gateau mamele si bunicile noastre!
Lasati-mi dedesubt comentarii, laudati-ma sau criticati-ma, cum considerati ca merit. Sa stiu ca ati trecut pe la mine, prin aceasta casuta virtuala. Raspund la intrebari si-mi place sa stau de vorba cu prietenii mei <3
Iar daca va place ceea ce fac, ma puteti rasplati si sa distribuiti retetele si pentru prietenii vostri 🙂 Va imbratisez cu mult drag <3
Pofta buna
28 COMENTARII
LA FEL FAC SI EU PILAFUL ESTE EXECELENT CHIAR MAINE FAC DIN NOU. VA URMARESC CU MARE DRAG.
Multumesc frumos.
Delicios! Mulțumesc mult pentru rețetele și trucurile împărtășite cu noi. ❤️
Well, well, well.. cum spune britanicul când este surprins… cam așa a reacționat mama-soacra, britanică atunci când a văzut și gustat pilaful după rețeta Dvs, Dna Gina.
Iar fiul meu a spus ca as putea sa îl gătesc in fiecare zi.. și așa complimente mai rar de la un adolescent ha ha!
Fac mai mereu pilaf când fierb mult pui pentru salata boeuf și fierb doar orezul in supa.. acum avem un nou favorit. Va mulțumim și va îmbrățișăm
Sa va fie de bine, ma bucur din tot sufletul 🙂
Daca legunele se pun la fiert primele, nu se inmoaie foarte tare pana la sfarsit? Nu raman fara elemente nutritive daca sunt prea mult fierte?
Orezul fierbe imediat, trebuie ca legumele sa fie bine patrunse inainte. In urma tratamentului termic mare parte din vitaminele hidro si lipo – solubile se distrug.
Daca vrei ca legumele sa-si pastreze vitaminele si mineralele intacte, le mananci crude.
Știu că gatiți bine
Multă sănătate !
Multumesc frumos, la fel si dvs.
Ar fi util sa mentionati timpii intermediari, deoarece expresia „legumele pe jumatate fierte” … este cam vaga 🙂
Multumesc
Buna seara! Imi puteti recomanda o cratiță pentru creme care sa nu lipeasca? Mulțumesc!
Sunt destule, cauta ceva cu fund dublu. Nu sunt ieftine.
Bună dimineața. Cum facem sa scăpăm de sângele care iese din carnea de pui in timpul prepararii….este absolut „disgratioasă”…taie orice poftă de mâncare. Va multumesc.
Poti pune carnea in apa rece cu sare si s-o lasi 1 ora, apoi o speli si o pui la gatit.
[…] Mai jos puteti vedea reteta video de pilaf de orez cu carne de pui […]
Exact asa facea si mamaia mea pilaful. Sunteti cea mai buna! Cu respect!
Super delicios pilaf!Multumim pentru sfaturile minunate!🥰🤗😋
In sfârșit am găsit și eu rețeta pilafului perfect .
Mulțumesc Gina Bradea, a ieșit foarte gustos , culoarea perfecta de gălbui natural , atât cât trebuie de gras si orezul nelipicios .
Ce sa mai comentez ? Absolut perfect !
Bravo 👏👏👏
Multumesc frumos si eu si bravo tie, pentru ca tu ai gatit asa bunatate! Sa mai faci 🙂
Cum procedezi când puiul e de tara? ( ca nu fierbe asa de ușor) L-aș pune puțin la oala de presiune dar nu voi mai putea să-l prăjesc.
Da, la oala sub presiune e foarte bine. Fara prajit.
Vă iubesc, doamna Gina!Mâncarea mea are gustul de acasă, de la mama, de când v-am descoperit. Sunt plecată din țară și de fiecare dată când voiam să gătesc ceva trebuia să o sun pe mama, asta până v-am descoperit de dumneavoastră. Vă urmăresc pe toate rețelele de socializare, și eu, și mama mea. Să știti că sunteți în bucătăria mea de cel puțin o dată pe săptămână și trebuie să vă mulțumesc din inimă pentru toate rețetele postate și pentru noi, cei mai tineri, care nu suntem împătimiți ai gătitului, însă încercăm, și, datorită dumneavoastră putem simți și noi gustul și dorul de casă, de părinți. 🌷❤️
Te imbratisez, draga mea!
Magia o creeaza manutele tale, eu doar te sustin si iti dau sfaturi. Ma bucur tare mult ca sunt mamica ta nr 2. Ai grija de tine!
Sunt aici, foarte aproape de tine, la doar un click distanta, oricand ai nevoie! Si raspund cu drag.
Am facut pilaf cu pui pentru prima oara dupa reteta dumneavoastra si a iesit minunat. Multumesc!
Sunteți un om minunat. Va urmez multe rețete. Însă am o întrebare: ca sa pun numai conopida, morcov și varză roșie în saramură, se vântura la fel ca și murăturile? Și câte zile! Va îmbrățișez cu drag și mii de mulțumiri.
Da, se vantura zilnic, pana se mureaza, tot ce este in saramura. Intorc imbratisarile cu drag 🙂
Mulțumim pentru rețetă. Înainte, mie și alor mei nu ne plăcea pilaful, dar de când am descoperit rețeta asta mâncam foarte des pilaf.
Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!