Legume sote, facute la tigaie, o garnitura simpla, rapida si gustoasa. Se poate face din orice fel de legume si se poate servi alaturi de orice fel de peste sau carne. Reteta video pas cu pas.

Legume sote
Legume sote

Ingrediente pentru reteta de legume sote

(mai jos aveti ingredientele pe care le-am folosit)
–  varza de Bruxelles
– ciuperci
-2-3 morcovi
-2-3 linguri ulei de masline

-unt
-sare
-ardei iute
-1-2 catei de usturoi
– se pot adauga ardei gras rosu, galben, verde, dovlecel, mazare, ciuperci, orice legume aveti in frigider – eu doar atat am avut.

 Cum se prepara reteta de legume sote?

Legumele spalate si sterse se taie bucati de o marime potrivita pentru o imbucatura. Varza de Bruxelles se curata de frunzele palite si se taie cotorul, daca e mai mare, se taie in doua – in acest fel nu va fi amara.
Se incalzeste tigaia, apoi se pune uleiul (se poate face acest sote si in unt plus ulei de masline, nu doar unt, pentru ca  untul se arde repede si da culoare maronie).
Se incinge uleiul si apoi se adauga usturoiul taiat felii, se prajeste rapid si se scoate – se arunca usturoiul, altfel da gust amarui. Se pune ardeiul iute taiat felii fine si legumele, se tin pe foc 5-6 minute la foc iute, miscand mereu tigaia, pentru ca legumele sa se faca bine. Se rastoarna pe farfurie si se presara cu verdeata proaspat tocata.
Mie imi plac legumele „al-dente”, mai crocante, nu foarte bine patrunse.

 Acest sote se serveste ca garnitura la orice va doriti: peste, carne de porc, pui, curcan… sau ca atare, ca fel de mancare principal. Eu ador aceste legume.
Merge de minune alaturi de o friptura 🙂
Va invit sa vizionati reteta video aici:
https://youtu.be/D4oTx2TG_1g

Noile cărți Gina Bradea

Rețete cu Gina Bradea » Retete mancare » Mancare de Post » Legume sote
Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3381

6 comentarii

  1. […] feliaza si se serveste, alaturi de o garnitura de legume. Eu fac de obicei un sote de legume la tigaie si folosesc ce legume am in […]

  2. […] fac in forma de guguluf, in mijloc pun piure de cartofi cu legume – vedeti reteta, si alaturi, sote de legume – vedeti reteta. Acum nu am mai facut piure, am lasat doar cu sote de legume si am facut si o salata alaturi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.