Kaizer de casa fiert sau copt si condimentat

Kaizer de casa, fiert sau copt si condimentat, reteta simpla, ieftina, usor de facut si de catre cei care stau la bloc. Reteta video pas cu pas. Nu e nevoie de afumatoare, de termometre si ustensile speciale. E doar simplu si bun.

Kaizer de casa, fiert sau copt si condimentat, reteta simpla, ieftina
Kaizer de casa, fiert sau copt si condimentat, reteta simpla, ieftina

Preparatele si salamurile din comert sunt pline de apa, sare, au tot felul de aditivi mai mult sau mai putin daunatori organismului. Dar stim cu totii asta, asa ca nu e nevoie sa va mai spun si eu, nu-i asa?

Foarte rar cumpar salam din comert, doar de cine stie ce pofta sau curiozitate. Le facem acasa.

Da, este ceva de munca, dar stim ce carne punem, ce condimente, in ce conditii le preparam si le pastram.

Da, cumparam carnea din comert acum, in Romania cumparam mereu porc, vitel si oaie de la tarani. Inca putin si anul viitor o sa avem iar carne buna, de tara 🙂

Va invit sa rasfoiti retetele noastre de afumaturi, mezeluri si preparate din carne, sunt aproape 100 de retete si tutoriale video-AICI.

Facem de toate, de la carnati de toate felurile, salam copt sau crud-uscat, toba, leber, caltabos, cighir, pastrama de vita, oaie, pasare, sunca presata, slanina afumata, kaizer de casa, cotlet si ceafa afumate, muschi tiganesc, bacon-pancetta, rulada din burta de porc, sunca din pulpa intreaga de porc sau prosciutto crudo, sunculita taraneasca, parizer si crenvursti, carne la garnita, jumari si untura…. si muulte altele.

Veti gasi totul cu ingredientele cantarite, bine explicate, plus videoclipuri explicite despre cum se face o afumatoare sau cum se transeaza o carcasa de porc. Totul pas cu pas, asa cum facem noi in gospodari.

Va las cateva poze, totul e facut de noi:

Retete de afumaturi
Retete de afumaturi
Rulada din burta de porc, pancetta
Rulada din burta de porc
Cotlet sau ceafa afumata, reteta traditionala
Cotlet sau ceafa afumata
Toba de casa ca-n Moldova
Toba de casa ca-n Moldova

Dar aceste retete sunt mai elaborate si de aceea, o sa va dau astazi o reteta mult mai simpla, care se poate face si la bloc, sau de catre persoanele care nu au posibilitatea sa afume.

Ce ingrediente folosim pentru reteta de kaizer de casa?

Kaizer de casa, fiert sau copt si condimentat, reteta simpla, ieftina

Rating 

Durata Preg.: 

Total: 

Kaizer de casa fiert si condimentat reteta simpla ieftina - Kaizer de casa fiert sau copt si condimentat
Kaizer de casa, fiert sau copt si condimentat, reteta simpla, ieftina, usor de facut si de catre cei care stau la bloc. Reteta video pas cu pas. Nu e nevoie de afumatoare, de termometre si ustensile speciale. E doar simplu si bun 🙂
Ingrediente
  • Ingrediente Pofta buna, retete cu Gina Bradea
  • -1 kg burta de porc
  • -1 lingura rasa de sare
  • -3-4 catei de usturoi
  • -jumatate de lingurita rasa de piper proaspat macinat
  • -1 lingurita de cimbru uscat
  • -optional 1 lingura de boia de ardei iute

Mod de preparare pentru reteta de kaizer de casa (fiert sau copt si condimentat)

Puteti citi cum se face sau treceti la reteta video, dedesubt, dupa cum doriti.

Kaizerul se taie in 2 bucati, sa nu fie foarte mari, sau se lasa 1 singura bucata, dupa dorinta. Se unge cu usturoiul pisat, apoi se condimenteaza bine cu sare, piper si ciumbru.

Fiecare bucata se impacheteaza bine in hartie de copt si se asaza intro tava.

Tava merge acum la cuptor, la o temperatura de 90-100 de grade. Va recomand sa cititi care sunt masuratorile practice in bucatarie.

Se verifica dupa 1 ora, daca furculita intra usor.

Se mai lasa atat cat este nevoie, in functie de cat de mare este bucata de carne.

Cand furculita intra usor, kaizerul de casa este gata. Se scoate din hartia de copt si se lasa la racit.

Se poate atarna in debara, sau se pastreaza in frigider. Eu videz kaizerul de casa, carnatii si salamurile si le pot pastra in frigider 1 luna sau mai mult timp la congelator.

Asa le videz, vedeti AICI.

Asta este tot. V-am promis ca va dau o reteta simpla, rapida si gustoasa.

De fapt, fiti sinceri, toate retetele de pe blogul Pofta buna cu Gina Bradea sunt gustoase si explicate pe intelesul tuturor, nu-i asa?

Probati reteta si reveniti sa-mi spuneti cum v-a iesit. Si va mai astept pe la mine, sa gatim impreuna gustos.

Pofta buna! cu Gina Bradea, desigur! 🙂

Va las aici si reteta video de kaizer:

Noile cărți Gina Bradea

Rețete cu Gina Bradea » Retete de afumaturi » Kaizer de casa fiert sau copt si condimentat
Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3380

44 comentarii

  1. Buna ziua doamna Gina. As avea si eu o intrebare. Burta de porc este acelasi lucru cu capul de piept de porc? Am cautat pe net o imagine cu carnea cruda si asa parea. La Kaufland, in Romania, nu gasesc decat ceafa, spata, cotlet, cap de piept si rasol. Oare ce sa aleg?

  2. Cu piept de porc nu merge? Care să fie diferența? Cred că și dacă-l cumpăr de la carmangerie tot o să fie preferabil caizerului cumpărat, cel puțin un conservant în minus tot o să obțin… Mulțumiri.

    • Merge foarte bine si piept de porc, dar sa-i scoti oasele. Si eu tot de la macelarie cumpar carnea, dar macar stiu ca are mai putine chimicale si rezultatul e foarte gustos.

  3. Ei,da, am trecut pe aici si azi ca de fiecare data cand deschid calculatorul.Am sa fac reteta cat de curand,arata bine si este explicata la fel de bine.Spune-mi ai o reteta de rulada din piept de porc la fel de simpla?Cu stima, Violeta

    • Am de toate, cum sa n-am? Te invat cum sa cauti singura, ca poate madam Bradea e plecata si tu ai nevoie urgenta de o reteta: intri pe google si scrii ce cauti, de exemplu rulada gina bradea. Si gasesti 🙂

  4. Buna seara. Acuma am citit reteta. Imi place tare mult si o s-o fac si eu precis. Oare nu pot sa bag carnea, tot asa invelita in hartie de copt in Slow cooker pe Low probabil pentru 3-4 ore ?

  5. Retetele dumneavoastra sunt bine prezentate atat pentru incepatori cat si pentru expermentati. Faceti un lucru minunat! Felicitari!

  6. Damna,
    Vad ca toate retetele d-vs contin usturoi. Dupa parerea mea, acesta se altereaza cu timpul si da un miros de usturoi stricat. Inteleg ca traiti in Italia. Am vazut la tv niste italience din partea de nord care au strambat rau din nas cand au fost intrebate daca nu pun si usturoi lasosul pentru pizza.
    Oricum reteta de carne in suc propriu o voi incerca cat de curand.
    Numai bine si tot respectul meu pentru ce incercati sa faceti

    • Momentan locuiesc in Italia, dar sunt romanca. Unii italieni mananca usturoi, altii nu, aici depinde de om.
      Noi nu folosim mult usturoi, punem putin, doar cat sa dea acel ceva. Daca nu va place, nu folositi. Aici intervine gustul personal. Cea mai buna reteta si cea mai buna mancare este cea care va place dvstra 🙂
      Am avut multe reprosuri ca folosesc prea putin usturoi 🙂 Depinde de gusturi 🙂

  7. stimata doamna,
    acum am ajuns sa citesc si sa vad din retetele dumneavoastra
    si eu fac in casa cam tot ceea ce mincam in generaal preparatele de carne
    retetele ma ajuta mult pentru ca multe nu le-am stiut si multe nici nu am avut de unde sa le aflu pentru ca nici mama n-a facut tot
    in orice caz va multumesc ca aveti ATITA rabdare sa le scrieti si pentru noi
    ca produsele sint extra bune , gustoase si sanatoase asta stiti dar faptul ca sint “moderne”este un mare lucru.
    multumesc inca o data si mai dati-ne retete pentru ca eu cel putin fac tot nu o data ci in timp si se maninca si farmiturile.

  8. Am făcut și eu prima mea bucată de mezel preparat în casă. Mulțumesc, Gina Bradea! Multe dintre rețetele dvs. le-am incercat si au reușit perfect. Eu am folosit o bucată de pulpăde porc cu șorici de până în 500 de grame, am lăast-o la cuptorul electric la 90-100 grade. După o oră, carnea era încă rosie. Cred că a fost nevoie de prox. 3 ore de gătire dar a ieșit DELICIOASĂ. Mă întrebam, dacă aș programa cuptorul la 150-160 de grade ca să se coacă mai repede, ar ieși la fel de bine? Mulțumesc pentru toate sfaturile și rețetele, Elena

  9. Buna seara . PIEPT de PORC
    -Am tinut carnea la macerat 2 ore(apa,sare,piper boia..dulce,iute..boabe piper ,dafin.etc).am pus-o la fiert si intentionez sa o tin cel putin o ora si ceva…(15..20 min).dupa care am sa o scot sa o pun la racit …Multumesc si o seara placuta in continuare.( O sa va scriu cum a iesit )

    • In vas inalt, oala, pui apa de 3-4 degete si pui carnea deasupra, pe un gratar sau agatata pe niste sipci. Acoperi bine si lasi sa fiarba asa, la abur.

  10. Buna ziua

    Este vreo problema daca dupa ce il scot de la cuptor il afum? As vrea sa tina cat mai mult.

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.