Fasole verde cu usturoi – reteta de pastai aite
Fasole verde cu usturoi – reteta de pastai aite, teci, pastai galbene, verzi, fideluta sau late, de orice fel. Cum se fac pastaile cu usturoi? Reteta de post scrisa si video.
Impropriu spus fasole verde, fasolea pastai poate fi verde, galbena, mov, neagra, dar toate sunt ,,fasole verde”, ca sa o diferentiem de fasolea uscata sau boabe.
Doamne si ce buna e, indiferent de culoare! Iar gatita asa, inabusit, cu muuult usturoi, e o mancare delicioasa. Fac mereu, nu-mi lipsesc pastaile din congelator. Imediat fac o garnitura delicioasa sau le mancam asa, simle, cu mamaliguta si atat.
Bun!
Am multe retete cu fasole pastai aici.
Va recomand si ciorba cu smantana si afumatura reteta aici.
Nici ghiveciul nu e rau deloc – reteta aici.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de fasole verde cu usturoi?
Ingrediente pentru 2 portii
Rating
Portii: 2
- 500 g de fasole pastai (proaspete sau congelate)
- 30 ml de ulei
- sare
- piper
- 1 capatana de usturoi
Cum preparam reteta de fasole verde cu usturoi?
Folosim o tigaie, o cratita sau un ceaunel, in care punem uleiul, putin usturoi, puteti adauga si niste ardei iute, daca doriti.
Usturoiul nu trebuie prajit, il amestecam la foc iute, cat sa dea gust uleiului.
Punem apoi pastaile, o lingurita rasa de sare. Daca aveti pastai proaspete, adaugati putin cate putin apa calda, ca sa se inabuse totul. Eu am folosit pastai congelate, acestea se vor gati mult mai repede.
Punem capacul si lasam sa se inabuse totul, la foc mic. Verificam, iar daca este nevoie, mai adaugam cate putina apa. Este foarte important sa folositi apa fierbinte, nu rece.
Cand pastaile s-au inmuiat, adaugam putin piper, dupa gust.
Adaugam si usturoiul, apoi oprim focul, punem capacul si miscam cratita, cat sa se amestece totul.
Lasam asa, sa se abureasca timp de 10 minute, inainte sa le servim. Daca doriti, puteti pune deasupra si niste marar proaspat.
Mod de prezentare si servire
Se poate servi ca garnitura alaturi de carne sau peste sau ca fel de baza, de post, impreuna cu mamaliguta sau paine.
Cand am musafiri eu fac mai multe garnituri, pe care le asez in boluri, pe masa si fiecare se serveste cu ce si cat doreste. In felul acesta, am masa plina cu tot felul de preparate delicioase, masa mea arata frumos, e bogata, fiecare poate alege ce-si doreste.
Va recomand sa urmariti si reteta video, dedesubt.
Spor la gatit gustos si sanatos!
8 COMENTARII
Multumesc pentru reteta! Am facut acum si este un deliciu (in loc de apa am pus supa de oase de vita). Voi mai face felul acesta cu siguranta!
Multumesc frumos si eu, va imbratisez 🙂
Va multumesc pentru munca d-stra si pentru toate retetele gustoase! Doresc sa va pun o intrebare. Imi place salata de vinete , dar o fac intotdeauna cu maioneza, dar de catva timp, cea pe care o pun in frigider se intareste, se face ca o pasta, nu mai este gustoasa, parca nu mai seamana cu salata de vinete. Este din cauza maionezei, a uleiului, a oulelor? Care este cauza? Vi s-a intamplat si d-stra? Daca aveti vreo idee va rog sa-mi raspundeti! Cu respect, Roznovat Didina.
Sincer, nu stiu, nu am patit asa ceva.
Buna ziua, am o rugaminte sa-mi spuneti ce fel de plita aveti?Doresc sa-mi iau o plita (am plita pe gase si cuptor electric Electrolu), sa o pun pe blat de lucru si sa gatesc mai repede.Gazul cred ca este f prost si dureaza mult sa gatesc.Este cu plita pe inductie?Ca firma ce-mi recomandati ?Multumesc frumos.Cu stima, Violeta
Este plita cu inductie de la Electrolux.
Multumesc pt raspuns.Nu am vazut la Electrolux decat plite incorporabile.A dvs mi se pare ca este din cea care se pune pe blat.Multumesc anticipat daca puteti sa ma indrumati,Cu stima, Violeta
Nu stiu ce sa spun, o am de vreo 4-5 ani. Intreaba intr-un magazin de electrocasnice.