Dovleac de Hokkaido picant
Dovleac de Hokkaido picant, reteta simpla, rapida si gustoasa. Se poate pregati cu orice fel de dovleac comestibil.
Reteta, se gaseste tot in aceeasi revista culinara austriaca, ma rog , reteta germanica. Austriecii folosesc toamna acest sortiment de dovleac la supe creme si la multe alte preparate, iar mie imi place dovleacul in general.
Avem nevoie de doar cateva felii de dovleac. Restul sta foarte bine in frigider, infasurat in folia alimentara, pana la o noua folosire a lui, nu se strica, nu-si pierde din proprietati.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de dovleac de Hokkaido picant?
Avem nevoie de aproximativ 5-6 felii de dovleac de Hokkaido, cu coaja cu tot, cateva felii de rosii uscate conservate, cateva rosii mici cherry, un pic de branza telemea de oaie. Branza se sfarma asa cu mana, nu se taie bucati regulate.
Cum preparam reteta de dovleac de Hokkaido picant?
Intr-o forma de yena, in care in prealabil am pus 2-3 linguri ulei de masline, cat sa nu se prinda de fundul vasului in timpul coacerii, se asaza frumos felile de dovleac, se stropesc cu putin ulei, o idee, dar extrem de putina sare (atentie pentru ca telemeaua este destul de sarata iar rosiile uscate la fel).
Se pune deasupra putin piper proaspat macinat, se asaza cate o felie de rosie pe fiecare felie de dovleac.
Cum se coace dovleacul?
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cutorul preancalzit la 200 grade, foc sus jospentru circa 20 minute. Dovleacul meu a fost gata mult mai rapid, pt ca am taiat felii subtiri, eu l-am folosit ca garnitura la dovleacul umplut.
Dupa cele 20 minute, se da folia deoparte, se adauga rosiile, taiate in jumatati( eu le-am lasat intregi pentru aspect). Optional, scrie in reteta ca se pot adauga alune intregi (eu am avut alune si fistic cu miere in borcan si ma bucur de alegerea facuta).
Se da din nou la cuptor pana se inmoaie putin rosiile.
Dupa ce se scot din cuptor se adauga branza telemea de oaie. Pentru cca 5 minute le-am bagat din nou in cuptor, pentru intrepatrunderea gusturilor.
Mod de prezentare si servire
Iar la final am asezonat felul principal cu acest nou deliciu. Mie mi-a starnit papilele gustative, a fost ceva pe masura asteptarilor si am fost pe deplin satisfacuta de rezultat.
E simplu, rapid, delicios.
Reteta si pozele ii apartin Inei Otilia si participa in competitia „Marele concurs al toamnei , cu premii garantate, fara tragere la sorti”. Puteti gasi mai multe retete publicate de ea aici.
Celelalte retete participante la concurs pot fi vazute aici.
Media notelor date de juriu pentru acest preparat este 7,25.
6 COMENTARII
Arată delicios!Felicitări!
Mănânci cu ochii. De gust nu mă-ndoiesc. Mult succes, Otilia!
Super preparat. Succes
Interesant.
Felicitari!
Multumesc și doresc baftă tuturor!