Cornuri de casa cu unt si branza
Cornuri de casa cu unt si branza – o reteta tare interesanta este asta, un adevarat corn al abundentei. Sunt fantastic de moi si gustoase si se pot face dulci sau sarate, dupa preferinta. Reteta scrisa si video.
Am vazut modelul acestor cornuri pe pagina lui Meryem Sunar, o doamna care este efectiv regina placintelor si tot salivam la postarile ei. Am folosit metoda la cornuri, dar am schimbat reteta aluatului.
Mai bine sa va spun ce-am facut 🙂
Pe blog puteti gasi si alte retete de cornuri si bunatati de patiserie, va las mai jos doar cateva exemple:
Ce ingrediente folosim la cornurile de casa cu unt si branza?
Ingrediente pentru 12 cornuri mari sau 20 mici.
Rating
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
Portii: 12
- -500 g branza proaspata sau urda (eu am folosit ricotta-urda)
- -100 ml lapte
- -1 pliculet de drojdie uscata (7 g) sau 25 g de drojdie proaspata
- -100 g de parmezan ras sau alta branza uscata
- -1 ou
- -2 lingurite de sare fina
- -500 g de faina
- -3 linguri de ulei (eu am folosit de masline)
- -50 g unt topit, pentru uns aluatul
- -1 ou pentru uns deasupra
- -seminte
Cum preparam reteta de cornuri de casa cu unt si branza?
Puteti citi reteta scrisa sau treceti dedesubt la reteta video. Veti vedea tot ce fac eu.
Faina se cerne intr-un vas si se amesteca impreuna cu drojdia uscata.
Se adauga laptele, branza proaspata, parmezanul, oul, laptele si sarea si se framanta usor.
Se adauga treptat uleiul si se framanta. Aluatul va fi potrivit de moale si usor lipicios de la branza. Se lasa la dospit, la cald, timp de o ora.
Daca doriti sa faceti cornurile dulci, adaugati in aluat 50 g de zahar, vanilie, lamaie, ce arome doriti.
Se rupe aluatul in 12-20 de bucati si se fac bile. Fiecare bila se intinde pe masa, se unge cu unt topit.
Se face o taietura intr-o parte (raza cercului sau jumatate de diametru, cum vreti sa-i spuneti), apoi se ruleaza ca un boboc de trandafir.
Se asaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit 20 de minute.
Se ung cu ou si se presara cu seminte.
Aici, cornurile isi asteapta cuminti randul sa intre in cuptor, alaturi de paine din faina integrala, iar pizza deja e gata. Simtiti ce miros au? Vedeti aici retetele.
Se coc la foc potrivit de 170-180 de grade Celsius.
Ce cuminti se rumenesc in cuptorul meu cu lemne:
Asa arata cand sunt gata. N-am rezistat sa nu mancam asa, fierbinti.
Nu va pot spune ce miros fantastic de unt au. Fiind aluatul uns cu unt, cornul va avea aspectul unui boboc de trandafir, aluatul va parea foietaj.
Poate se vede mai bine aici:
Si din profil:
Sau dintr-o parte 🙂
Am ascuns un corn si l-am verificat dupa 3 zile: era la fel de moale si de parfumat, de parca era abia facut.
Multumesc din tot sufletul, Meryem, voi repeta experienta. Grozave cornuri!
Pofta Buna 🙂
Reteta video de cornuri este aici:
Reteta de cornuri cu unt si branza a fost probata si de catre cititorii blogului Pofta Buna, iar rezultatele sunt mai jos:
75 COMENTARII
deci cum arata cornurile astea…..m-au terminat. iti dai seama ca am luat nishte branza gen aia dulce de la noi, un pic mai tzapana decat ricotta, si ma pun sa le fac la ai mei maine. adio supa de varza, aiurea….m-o tinut o zi; zero ambitz, mon cher (ie), zero ambitz!! :). Las’ ca poate slabesc de la cornurile astea.
Sigur slabesti, grantez 😛
bunicu’ unei prietene a fost patiser smecher de tot in turnu severin pe vremurile vremuri…si prietena mea madi, a mostenit „caietu'” cu secretele meseriei….fac de multi ani ceva similar, adica aluatu’ facut cu lapte, faina,ulei si topesc niste unt si amestec cu galbenusuri de oua, ca o pasta. intind foaia si o ung cu crema aia de unt si oua, presar cascaval, rulez, si tai asa ca niste triunghiuri, le ung cu ou, criminale….din cauza ca le ung cu untu’ ala amestecat cu galbenusuri iasa ca si foietaj. Este un fursec facut din aluat tot cu branza din asta dulce, cred ca de la rusi sau ucrainieni, atata de bune si dulci, stii de care zic?
Da, le stiu 🙂 . Si o sa le fac. Stiu sa fac tare multe. Am gatit multe, am poze la retete pe care inca nu le-am scris..s-au adunat enorm. Mi-ar face mare placere sa o cunosc si pe Madi 🙂
Dora poate ne dai si noua reteta bunicului prietenei tale Madi.
Stiu cornurile acelea, o sa le fac 🙂
Abia asteptam 🙂
Nu te-ai gandit sa-ti deschizi ceva in Italia? patiserie, cafenea? sau si acolo legile-s disperante?
Nu vreau sa deschid nimic aici. Nu am nici bani si apoi, vrem sa ne intoarcem acasa cam in 3-4 ani 🙂 . O sa facem ceva in tara 🙂
Si aici trebuie o tona de bani sa poti deschide ceva pe linia asta. Mai ales legile is groaznice, departamentu’ de sanatate e calare pe tine lunar, plus altele si altele. Aici macedonii, sarbii, polonezii si italienii, astia ce-si mai deschid una alta, da’ nici un roman nu s-o incumetat inca. In Canada, in Toronto, este un magazin romanesc ca acasa, cu paine pe vatra, zacusca facuta in casa, eugenii comuniste, table de glucoza…..nu-mi vine sa cred ca se mai produce asa ceva, da’ mai ales nu pot sa cred ca ne placea glucoza, pai daca atata aveam ?:). Aia, napolitane danut, pufuleti, si eugenii…..foarte rar cate-o ciocolata smechera de kandia, nu? Eu sper sa-ti deschizi ceva in Romania, am sa vin in vizita sigurat!!!! Sa mananc din aluaturi:). Ar fi pacat sa nu deschizi.
nu mai pot sa citesc din scrierile tale….nu stiu de ce nu le pot vedea, numa’ retetele….tare-mi placeau scrierile :(:(. ma delectam cand luam o pauza din lucru sa mai comentez sa ma mai sfatuiesc, una alta
Dora, mai am putin de lucru la asezat, abia m-am mutat in casa noua si am totul in mijlocul casei acum…Le voi aseza pe toate, asta nu e forma finala a blogului, scuze 🙂
si eu la fel!!!!! e un dezastru total, da’ na daca ne-o trebuit mai mare, mai bun, mai nou….:). Spor la lucru, gina
Sarumana pe obraz 🙂
Multumim pentru toate retelele, de care ne-am indragostit dar si imbolnavit, am si eu o rugaminte , dati-ne reteta si la cuptor, cum este facut, aveti o schema.un proiect.
Cu stima,
Alex
Eu locuiesc acum in Italia, intr-o ferma veche, in afara orasului, la tara( campagna) . Casa in care locuim are cuptor, noi il folosim cu mare drag. Nu va pot spune cum este construit, v-as minti 🙁 . O sa spun insa, cum il verific la temperatura si cum coc. Stati pe-aproape 🙂
Draga Gina,
Acuma m-am apucat de facut cornurile cu branza. Sper ca o sa iasa la fel de bune ca si celelate retete de la tine,pe care le-am pregatit si au fost ….WOW. Te pup si mai astept si alte postari „delicioase”.
O sa iasa foarte bune, sunt convinsa 🙂 . Abia astept sa vad poze 🙂 . Vezi ca am si concursuri, poti participa.
Bună ziua. Va sfătuiesc sa faceți aluatul de pizza cu apă răcită la congelator dacă doriți cel mai pufos si crocant.
1kg faină
1 plic drojdie uscată
O jum linguriță zahăr
o lingură mare ștearsă de sare
La cuptor de aragaz nu se pune ulei.
Se frământă bile de 180 gr si se dospesc la rece o zi. Căutați pagina mea de pizza……Facebook – Pizza Samuel Neagu. Va voi ajuta cu rețete italiene secrete la pizza. Nu există pizza făcută cu apă călduță. doar pâinea se face așa.
Asa este 🙂 . Am o reteta cu gheata pisata, dar nu am cum sa fac asta acasa 🙂 . Mi-ar face mare placere sa discutam. 🙂
Sunt delicioase. Le-am si facut. Nu mi-au iesit asa chipese ca ale tale dar la gust … mama mamaaaaa!
🙂 Cred ca au fost grozave, tu ai mana buna si pui mult suflet in ceea ce faci 🙂
Foarte interesanta reteta… multumescs… o sa o fac si eu
Foarte interesanta reteta… multumesc… o sa le fac si eu
Super bine arata .
Arata prea bine,trebuie incercate.Multumesc.
Cu mare drag si abia astept sa vad ce faci 🙂
Buna, imi ploua in gura,si eu care vroiam sa fac o praji greceasca acum,dar ma incumet sa incerc reteta. Am citit com voastre,despre ce blog este vorba? Vreau si eu adresa. Draga mea Gina cu retete din astea, devin o femeie cu forme ca pe vremea bunicii. Pupici
Asta este blogul, ai nimerit bine 🙂 . Nu e nevoie sa te ingrasi, daca mananci cu masura. Un corn dimineata la micul dejun, maxim 2, langa cafea, sunt minunate. Reprezinta un mic dejun grozav de gustos, ar face sa paleasca de invidie frantuzoaicele. Parol 🙂
pfoai…ce minune…. mor dupa aluaturi….as da toata ciocolata din lume pt un corn de-al tau!!!
Te ajut sa-ti faci singura. O sa fac o reteta dietetica, promit 🙂
As dori sa va intreb daca pot face aluatul, sa il tin la congelator?
Este aluat dospit, nu merge tinut la congelator 🙁 . Puteti coace cornurile si dupa racire, pastrati cornurile la congelator 🙂
Arata grozav de bine!
Te pup Gina si vreau sa zic ca iubesc retetele tale te-am descoperit recent si deocamdata nu am incercat multe retete dar voi incerca.
Ma bucur tare mult si abia astept sa discutam, sa vad ce probezi, sa-mi spui impresiile 🙂
arata bestiaaaaal
Arata f bine toate retetele postate eu m-a inspir mult din ele ,fapt pt care va multumesc ,sinteti grozava .Felicitari !
Ce bine arata, i-as face asa ceva micutei mele de 2 ani decat sa-i dau porcarii cumparate in care nu am incredere. Oare se coc cat de cat acceptabil si in cuptorul de la aragaz sau sa cumpar un cuptor electric?
Sunt grozave cornurile, raman moi dupa cateva zile si se coc foarte bine in orice fel de cuptor 🙁
Sunt foarte bune cornurile,retetele tale sunt extraordinare,retete vechi,adaptate zilelor noastre si le scri,pentru noi,atat de frumos si cu atata drag. Multumim Gina.:)
Azi voi fi harnica si voi face si eu cornurile….de cand ai postat reteta asta ma simt „amenintata” si trebuie sa o fac….. Maine pleaca baiatul meu in excursie asa ca…..trebuie! Revin cu rezultatul, cel putin descris in cazul in care nu reusesc sa „prind” o poza…. Multumesc!
Buna alegere 🙂 . Sfatul meu este sa faci mai multe, vor fi o gustare minunata in excursie si nu se strica, nu se intaresc, raman tare moi si parfumate 🙂
Buna ziua,
Felicitari pt impartasirea acestor minunate si delicioase retete! Abia astept sa incerc si aceste cornuri. As dori daca se poate sa-mi spuneti reteta si pentru cornuletele in forma de semiluna de langa painea din cuptor (nu am reusit sa le gasesc).
Multumesc mult!
O sa scriu si reteta aceea, sunt cornulete cu unt si nuca 🙂 . Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri. Sun Gina si atat si te mai astept cu mare drag 🙂
Abia astept! Cu siguranta va mai vizitez. Succes in tot ce va propuneti!
Multumesc din tot sufletul, la fel 🙂
Acum am făcut aluatul. Brânză era cambuscata și aluatul era cam firmituro,așa ca am mai pus vreo 50 gr lapte și încă vreo două linguri de ulei…sper să iasa bine.
La mâna se simțea bine,puțintel cam tare…
Nu crește…
Pune apa calda intrun castro si pune vasul cu aluat deasupra, acopera cu un servet. Lasa-l asa 🙂 Vezi peste 1 ora.
Daca branza e tare, da, mai adaugi lapte, sa iasa un aluat ca de paine 🙂
Super bune si simplu de facut! Multumesc, Gina!
Buna,Gina.Pot face cornurile cu branza de burduf in loc de branza proaspata? Sau are branza proaspata vreun rol in aluat ? Le vreau mai saratele 🙂 . Multumesc,o zi buna.
Sigur ca poti folosi orice alta branza 🙂
Buna,
Daca le vreau dulci, ai zis ca se poate pune zahar, dar nu se scot branza si parmezanul?
Multumesc pentru toate retetele si sfaturile. Numai bine!
Branza ramane, e farmecul aluatului, scoti doar zaharul, atat 🙂
Multumesc pentru raspuns.. credeam ca scap de branza (care ne place foarte mult dealtfel). Ideea era de fapt ca nu sunt in Romania si nu gasesc end echivalent al acele branze proaspete decat cream cheese. Este buna branza asta cremoasa? Si pe post de branza mai tare / parmezan merge telemeaua?
Rapund intotdeauna 🙂 . Da, merge cream cheese, iar in loc de parmezan merge o branza mai uscata, orice fel de branza. Atentie, in functie de cat de uscata-apoasa e branza, vei mai avea nevoie de putina faina. Cand faci aluatul, il facem impreuna. Sunt aici, la un click distanta si te ghidez pas cu pas 🙂
Aha, ok, multumesc mult, dar ieri ma apucat marea pofta de cornurile astea grozave si nu am putut trece la treaba ca le voiam dulci si cum intre noi doua e diferenta de fus orar… m am gandit ca nu ai cum sa raspunzi repede. Sunt prietena Manuelei 🙂
Depinde la ce ora 🙂 .
O iubesc pe Mona, e un om tare bun si destept.
Hai ca le facem 🙂
Da, chiar este… si eu o iubesc 🙂 Multumesc, numai bine!
Mmmm, multumesc de reteta, de cateva zile tot va citesc si imi ploua in gura….azi am reusit sa adun tot ce trebuie si am facut cornurile astea cu branza de vaci si telemea sarata de oi…n-am mai avut ce poza ca era cineva la noi cand le-am scos din cuptor si …abia a mai ramas cate unul pt maine dimineata la baieti. Super reteta! Abia astept sa probez si torturile si checul cu portocale dar dca o fac se duce dieta mea….Iar sotul meu, galatean de origine vrea Siretul dar mi s-a parut un pic complicat cu fondantul…dar tot imi fac eu curaj intr-o za cand oi vrea sai fac o surpriza…
Felicitari! Sa va fie de bine 🙂
Nu e asa greu sa faci Siretul, o sa te descurci, iar eu sunt aici, la un click distanta, si te ajut. Iar daca gresesti si nu iese din prima, nu-i bai, noi nu trebuie sa mai si radem? 😀 Stii cate greseli fac si eu si cat rad ai mei? :))
Va multumesc de sustinere, m-ati bagat in priza la bucatarie de cateva zile de cand v-am descoperit si va citesc. 🙂
🙂 <3
Draga Gina, iti multumesc pentru minunatele retete pe care ni le impartasesti cu drag.
In legatura cu aceste cornuri am vazut ca trebuiesc coapte la 170-180 de grade insa nu este specificat timpul de coacere. Ma poti ajuta cu un sfat, te rog!
Multumesc.
Timpul e in functie de cuptor, cam 30-40 min 🙂
Multumesc.
Am atasat si rezultatul. Gustul este incantator sunt foarte pufoase insa sunt putin dezamagita deoarece mie nu mi-a iesit in straturi ca si cum ar fi un foietaj asa cum ne-ai aratat tu mai sus in prima poza. 🙂
Data viitoare te ajut eu, le facem impreuna 🙂
Buna seara Gina! Te-am descoperit acum…cautand pe net niste cornuri mai deosebite. M-am oprit la tine. 🙂 Insipratia a fost buna, pentru ca am descoperit o multime de retete.
Acum am pus la dospit aluatul…folosind un mixt de ricotta, feta e parmigiano. Voi vedea ce iasa! 😉 …iti voi arata si tie.
Locuiesti tot in Italia sau te-ai intors deja in Ro?!
O seara placuta iti doresc!
Buna dimineata,
Ma bucur ca m-ai gasit. Va iesi ceva foarte bun, combinatia e gustoasa.
Sunt in Romania acum, dar pe vineri-sambata voi fi in Italia. 🙂
Gina esti o persoana deosebita! Ma bucur ca ai mentionat ca te-a inspirat Meryem Sunar mai ales ca de ani buni nu mai sunt vesti de la ea.
Toate cele bune!
Nultumesc tare mult. Mi’e dor de Meryem. Cum sa nu spun sursa? Mereu o spun, cu tot respectul pe care-l merita…
Stimata doamna Gina, va multumesc din suflet pentru toate retetele dumneavoastra minunate 🤗 Aveti un talent si o iscusinta iesita din comun. Va admir enorm si va iubesc. Puteti sa mi spuneti daca in loc de ricotta pot folosi feta zdrobita foarte marunt?
Va mumtumesc din suflet 🤗
Se poate folosi orice fel de branza dar sa nu fie foarte sarata. Eu am folosit ricotta pentru ca atunci locuiam in Italia si asta gaseam cel mai usor.
Te imbratisez si multumesc mult pentru cuvintele frumoase.