Chiftele umplute cu afumatura si cascaval, un antreu delicios
Chiftele umplute cu afumatura si cascaval, fragede, suculente, pufoase, bine condimentate, o reteta aparte. E un antreu delicios care nu va lasa indiferent niciun musafir sau membru al familiei.
Familia mea adora chiftelele, asa ca le fac cel putin 1 data pe luna. Fac chiftele din legume, peste, carne de pasare sau porc, prajite in ulei sau la cuptor, simple sau cu sos…Am multe retete delicioase 🙂
Retete de chiftele gasiti aici, unele retete sunt video si am spus si ce trucuri am ca sa iasa atat de gustoase. Va arat si cateva exemple, sa va faceti o idee.
Va recomand sa probati retetele mele de chiftelute, sunt o bunatate si nu sunt deloc subiectiva cand spun asta. E foarte importanta si carnea folosita, verdeturile, cantitatea de usturoi si condimente. Gustul final trebuie sa fie echilibrat, usor picant, sa se simta toate aromele. Da, cam multe pretentii pentru niste amarate de chiftele, nu-i asa? 😀
Chiftele umplute cu afumatura si cascaval, un antreu delicios
Sa va povestesc putin despre Chiftelele umplute cu afumatura si cascaval. Chifteaua e pufoasa si suculenta, iar cascavalul si afumatura ii dau un plus de savoare, care le transforma in ceva cu totul aparte.
Ingrediente pentru reteta de Chiftele umplute cu afumatura si cascaval
Rating
- -1 kg carne tocata
- -1 dovlecel
- -sare
- -piper
- -cimbru
- -2-4 catei de usturoi
- -1 ceapa mare
- -1 adrei gras
- -1 ou
- -marar si patrunjel cate 1 legaturaingura din fiecare
Mod de preparare pentru reteta de Chiftele umplute cu afumatura si cascaval
Mai departe va las reteta video, unde veti vedea pas cu pas tot ce fac eu. Nu va pot spune cat sunt de gustoase aceste chiftele!
Sa fiti sanatosi si fericiti in fiecare zi! 🙂
7 COMENTARII
Uite ca am gasit ce fel de chiftele sa fac de sarbatori ! Cred ca o sa scap mai repede, pentru ca se fac mai mari, ca sa incapa bine umplutura. Pana acum, cand le coceam, trebuia sa le intorc pentru a se rumeni la fel. O sa le tin la focul de jos, apoi sting si aprind focul sus; sper sa iasa ca ale tale!
Si o sa folosesc tot chisoiul…
Multumesc pentru idee si pentru reteta!
Te imbratisez
Au fost excelente! Si rulada din carne tocata la fel de buna si gustoasa! Asa ca, vom da Cezarului ce-i al Cezarului… Multumesc pentru retete, Gina; Si pentru aperitivele obtinute, dar si pentru economia de timp pe care am facut-o, retetele nu mi-au luat timp mult de preparare. Iar impreuna cu celelalte produse – toba, lebar, caltabosi – au creat o diversitate placuta estetic si cu gust deosebit!
Sarbatori frumoase ca-n colindele noastre si toate cele bune!
Ma bucur, sa va fie de bine, va imbratisez cu drag 🙂
Super reteta,am sa fac si eu de sarbatori ,chiar nu stiam cum sa mai fac chiftelele si altfel ,vroiam ceva cu afumatura .Voi face si eu cu siguranta si revin cu pozele.Multumesc mult
Chifteluțe cu vinete coapte congelate. Dragă Gina, urmăresc cu mare placere și încerc și eu sa imit toate bunătățile tale. Am și eu o rețetă mai speciala de chifteluțe cu vinete pe care ți-o recomanda din toată inima sa o încerci. Noi românii avem în permanenta vinete la congelator. De salata de vinete cu sau fără maioneza ne mai cam saturat câteodată. Tot căutând rețeta ideala ce se mai poate face din vinetele coapte, tocate și congelate, după multe încercări, am descoperit această rețetă de chifteluțe delicioase! Cantitățile sunt mai cam la ochiometru 😁. Un kg de dovlecel (doi zucchini mari) și o ceapă se rad pe razatoarea mare. După jumătate de ora se storc extrem de bine printr-un tifon (eu iau un ciorap de dama nou fiindcă tifon nu mai găsesc de mult în comerț). Se amesteca cu 500 grame de vinete coapte și forte bine stoarse (decongelate dacă se dorește ). Se adaugă două ouă întregi, o legătură mica de pătrunjel tocat super fin, doua linguri de făină și doua linguri de gris. Sare și piper după gust. Se lasă 10 minute și se formează din toată tocatura chifteluțe mai late. Se coc pe rand în ulei în tigaie la foc mic spre mediu. Timpul de coacere este cam de 10 minute la o tura, asa ca să fie bine pătrunse. Se servesc calde cu cartofi Püree și sos alb cu mărar sau reci ca și aperitiv. Sunt deosebit de delicioase și rezolva problema kilogramelor de vinete congelate. Îți doresc succes și mare pofta. PS. Dacă trebuie sa fie de post, atunci în locul celor două ouă se pun două linguri cu vârf de amidon de cartofi sa de porumb. Pupici.
Grozava reteta, multumesc mult! Am si eu ceva asemanator si tare-s bune 🙂