Casuta din turta dulce reteta pas cu pas
Casuta de turta dulce este cadoul ideal pentru Craciun. Un astfel de cadou daruit celor dragi va fi cu siguranta foarte apreciat. Realizarea unei casute de turta dulce necesita atat timp, cat si rabdare, dar rezultatul merita tot efortul.
Daca aveti copilasi, incercati sa faceti impreuna cu ei aceasta casuta, cred ca nu exista bucurie mai mare. Pentru reteta nu este nevoie de prea multe ingrediente, asa ca ar fi pacat sa nu aduceti o astfel de bucurie micutilor dumneavoastra.
Puteti sa incercati si reteta clasica de turta dulce, un alt feliciu:
Bineinteles, sarbatorile nu pot fi lipsite de un cozonac, va recomand reteta Gina Bradea de cozonac cu 10 galbenusuri, un cozonac perfect, pufos si tare bun:
Ce ingrediente folosim pentru reteta de casuta din turta dulce?
- Pentru aluat
- -100 g unt
- -200 g zahar brun
- -200 g miere
- -2 oua
- -14 g bicarbonat de sodiu
- -4 g scortisoara
- -un praf de sare
- -500 g faina
- Pentru decor
- -royal icing
- -zahar pudra
Cum preparam reteta de casuta din turta dulce?
Pentru inceput mixam untul (la temperatura camerei), impreuna cu zaharul si sarea, pana obtinem o crema fina.
In acest amestec adaugam mierea, ouale si continuam mixarea. Vom obtine un amestec spumos, in care punem pe rand: scortisoara, bicarbonatul si faina.
Renuntam la mixer si incepem sa framantam pana aluatul nostru nu se mai lipeste de maini.
Infoliem aluatul si il bagam pentru cateva ore la frigider, eu l-am lasat peste noapte si abia a doua zi am copt turta dulce.
Scoatem aluatul de la frigider si pe bucati de hartie de copt intidem foi nu foarte groase, din care vom decupa peretii si acoperisul casei.
Eu am mai facut si alte forme chiar si o coronita din turta dulce, o puteti vedea mai jos. Pentru mine a fost mai usor, pentru ca am avut decupatoare si nu a mai fost nevoie sa stau sa masor.
Dupa ce am decupat formele, inlaturam aluatul ramas si punem hartia de copt cu formele pe dosul unei tavi, pe care o bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cateva minute, turta dulce cand incepe sa se coaca se va inchide la culoare.
Nu trebuie lasata foarte mult la copt. Dupa ce am copt toate formele, le scoatem sa se raceasca pe un gratar.
Pentru decor si pentru montarea casutei vom avea nevoie de royal icing, reteta detaliata o gasiti in link-ul urmator: https://pofta-buna.com/royal-icing-pentru-decorat/
Dupa ce am obtinut si royal icingul, ne putem apuca de treaba, sa lipim si sa decoram casuta.
Cum asamblam casuta din turta dulce?
Eu am inceput cu partea de jos si la final am pus acoperisul. Este foarte important sa lasam sa se usuce bine icingul, sa nu ne grabim, altfel riscam sa ni se darame casuta.
Dupa ce lipim partea de jos, trebuie sa asteptam putin pana se lipesc bine peretii, dupa care vom pune si acoperisul.
Dupa ce am lipit totul si casa noastra se tine bine o putem decora, fiecare dupa propria imaginatie.
Eu am decorat-o simplu, am pus alaturi doi braduti si doi omuleti. Daca dumneavoastra vreti ceva mai animat puteti colora icingul cu diferite culori.
Am folosit si putin zahar pudra, am pudrat casuta ca totul sa fie alb.
Din cantitatile de mai sus eu am obtinut doua casute maricele si diferite forme pe care le-am decorat impreuna cu fetitele mele.
Va recomand si dumneavoastra sa faceti aceasta casuta din turta dulce pentru sarbatori impreuna cu cei mici, este o mare bucurie pentru ei.
Eu va doresc „Sarbatori fericite si binecuvantate alaturi de cei dragi” si nu uitati sa le daruiti cate o casuta!
Bineinteles, la fel ca intotdeauna, spor la gatit si Pofta buna!
Reteta si pozele ii apartin Oanei Branescu, colaboratoare a blogului Pofta buna, retete cu Gina Bradea.