Galuste de gris pufoase

Cum se fac cele mai pufoase galuste din gris? Am fost intrebata de multe ori, am spus reteta de multe ori si acum am reusit sa fac niste poze decente si sa scriu si reteta.

Nu sunt deloc greu de facut, este o reteta simpla, se fac usor, fara praf de copt sau alte adaosuri gen Vegeta, Delikat si altele de genul acesta.

Am mai multe retete de galuste de gris si va veni momentul sa vi le impartasesc pe toate, pas cu pas, fiecare reteta cu trucurile si secretele ei. Vedeti aici si reteta la taietei de casa.

Prima data o sa va dau o reteta simpla, un ABC al galustelor pufoase: 1-2-3. Adica: 1 ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de gris. 🙂 Simplu, nu-i asa?

Acum sa va spun ce folosim pentru reteta de galuste de gris:

galuste-pufoase-de-gris-pofta-buna-gina-bradea (2)
Galuste de gris super-pufoase
Galuste de gris

Rating 

Durata Preg.: 

Durata gatit: 

Total: 

Portii: 3

galuste pufoase de gris pofta buna gina bradea 2 500x375 - Galuste de gris pufoase
Cele mai pufoase galuste din gris, reteta simpla.
Ingrediente
  • -1 ou
  • -2 linguri ulei sau untura de pasare
  • -3 linguri cu varf de gris
  • -putina sare
Instructiuni
  1. Se separa albusul de galbenus, apoi galbenusul se bate cu putina sare si se lasa deoparte, sa se intensifice culoarea. Albusul se bate spuma tare. Galbenusul se amesteca acum cu uleiul si albusul, apoi se adauga grisul in ploaie, amestecandu-se usor, ca la pandispan.
  2. Atentie!!! Nu se amesteca brutal si nu se sfarama aluatul, se lasa sa fie pufos. Va iesi un aluat moale, dar nu va speriati. Se da deoparte si se lasa sa se odhneasca 15 minute, timp in care grisul se umfla.

Cum se face reteta de galuste de gris?

Galustele se pun in supa care clocoteste la foc mic.

Se folosesc 2 linguri sau lingurite si se taie galuste rotunde, mai mici sau mai mari, dupa preferinta.

Se ia aluat cu o lingura si cu cealalta se da in oala. Dupa fiecare galusca, lingurile se inmoaie in apa rece, este bine sa aveti la indemana o cana cu apa rece.

Aveti grija ca la fiert galustile isi maresc volumul cam de 3 ori.

Se lasa sa fiarba la foc mic si se probeaza dupa 10 minute de fierbere. Ar trebui sa fie fierte si pufoase. 🙂

Vedeti cateva idei cu galuste din gris:

Tocana cu ceapa si galuste de gris
Tocana cu ceapa si galuste de gris
SUPA DE ROSII CU GALUSTE "SPERIATE"
SUPA DE ROSII CU GALUSTE “SPERIATE”

 

Trucuri

  • Pentru ca galustele sa fie pufoase, este bine sa fie „speriate”: dupa ce au fost puse toate in oala, se adauga o cana cu apa rece si se pune capacul. Focul se lasa in continuare mic. In felul acesta, galustele vor fierbe incet si se vor umfla.
  • Inlocuiti 1 lingura de gris cu 1 lingura de malai. Galustele vor avea o culoare aurie absolut superba si un gust aparte 🙂

 

Cum se calculeaza necesarul de galuste pentru o oala cu supa?

La o oala de 3 litri de supa este bine sa se faca galuste din 2 oua, la 5-6 litri din 4 oua, iar la o oala de 10 litri se pot face galuste din 6 oua.

Puteti sa vedeti si reteta video de galuste de gris:

Atentie mare la tipul de gris pe care-l folositi. Sunt mai multe feluri de gris si este ideal ca grisul sa nu fie foarte fin, pentru ca galustele sa aiba granulatia specifica. Se mai poate intampla sa gasiti gris care nu e foarte curat si sa aveti impresia ca galustele au nisip. Cel mai bine este sa folositi acelasi tip de gris pe care l-ati folosit si v-a placut cum au iesit galustele.

Galustile sunt minunate in supe sau tocane, se pot folosi in foarte multe preparate. Voi mai reveni cu retete de galuste si preparate in care folosesc galustele.

Voi cum faceti galustele?

Pofta Buna!

galuste-pufoase-de-gris-pofta-buna-gina-bradea. (4)galuste-pufoase-de-gris-pofta-buna-gina-bradea. (2)galuste-pufoase-de-gris-pofta-buna-gina-bradea.

Noile cărți Gina Bradea

Rețete cu Gina Bradea » Retete » Galuste de gris pufoase
Daca v-a placut, spuneti-va parerea si distribuiti in retelele sociale:
Gina Bradea

Gina Bradea

Mama, sotie, bucatar, blogger, economist, manager, autor de carti culinare si mai ales, OM.
Gatesc simplu, curat, gustos, cu ingrediente naturale, condimente si verdeturi pe care le usuc si le macin eu, cu multe legume proaspete. Fac acasa paine, preparate din carne, umplu bors, fac tot felul de conserve pentru iarna.
Mancarurile mele au „acel gust” al mancarurilor facute de mame sau bunici, dar cu mai putine grasimi si prajeli.

Articole: 3380

172 comentarii

      • Mi-au iesit foarte bine
        Cred ca secretul pentru gospodinele care nu au reușit este sa nu dea cu lingura prin ele pana nu sunt gata altfel le sfărâmă .si as pun in farfurie cu o paleta dupa se Adaugă supa

        • Cea mai buna reteta,nu ai cum sa gresesti (conditia sa ai un gris mai grosier – un gris unguresc e bun ),toate retetele D-NEI GINA BRADEA sunt reusite, incomparabile cu multe altele.(nu dau nume)

          • Sincer, nu am folosit niciodata gris unguresc. Am luat mereu ce gris am gasit. Ai incredere in tine si in manutele tale, ele creeaza magia.
            Pup tare 🙂

    • Mie mi-ai iesit .cred ca secretul pentru cine a zis ca s-au sfarmat este sa nu dea cu lingura prin ele in timpul fierberii .se pun in oala se speri si se lasa sa fiarbă la foc mic.se pun in farfurie cu paleta si dupa aceia se Adaugă supa pentru ca sunt foarte pufoase si se rup .multumesc ptr reteta

  1. Tot la fel de pufoase le fac si eu dar nu pun nici ulei,nici nu separ oul;
    1ou batut cu un praf de sare,amestec bine cu 3linguri cu gris,apoi imediat le pun cu lingurita in supa care clocoteste,dupa ce le termin de pus in oala,dau focul mic,pun capacul si dupa 3-4min.opresc; daca oul este mare si compozitia este putin moale,in nici un caz nu mai adaug gris;amestec cu furculita cateva secunde,continuu apoi le pun in supa
    Am auzit si la alte persoane varianta cu apa rece dar la mine nu a functionat;
    Pup Gina si sa vii cu bine acasa!

    • Bate albusul spuma tare si amesteca usor, este imposibil sa nu-ti iasa. Ai pasii explicati. Si nu ezita sa-mi pui intrebari, gatim impreuna 🙂

  2. La gatit ma pricep destul de bine!!! Dar cu galustele aste am o problema, ori ami ies prea tari ori se sfarama!! Idea este ca ami plac foarte mult, sper sa ami iese de data asta!

  3. Multumesc pentru reteta, nu imi ies intotdeauna galustele de gris asa cum as vrea, asa ca voi pune in practica si ideile tale! Doamne ajuta!

  4. Eu trebuie să recunosc că pun și un vârf de cuțit de praf de copt.Asta pentru că mi-a vândut pontul soacra mea. Nu pun deloc ulei. Doar ou, sare, praf de copt și griș.Cred că toată chestia e să lași tot maglavaisul să se odihnească. Să nu fie nici prea tare nici prea moale. Și nu am dat greș niciodată! Mi-au ieșit pufoase și bune!

    • Poate ca bicarbonat de sodiu, in loc de praf de copt, nu? In tinerete puneam si eu un varf de cutit de bicarbonat, dar odata cu inaintarea in varsta, imi ies bune, fara sa mai pun si nici nu separ oul. Doar ultima data cand ii explicam fetei mele, care locuieste in alta tara, cat de usor este sa le faca, pentru ca veniae vorba, mi- am zis sa fac si eu o supa cu galusti. De bine ce-i povestisem ce si cum, mie mi-au iesit veritabile mingi de ping- pong! 🙂 🙂

  5. Bună! Am o mică întrebare: rețeta inițială consta în pașii 1,2,3…Dacă vreau să pun două ouă, cantitățile se vor dubla (2 ouă, 4 linguri de ulei și 6 de griș) ? Merci ☺

  6. Buna ziua. Stimata doamna, am facut reteta dvs. cu galuste de gris. Au iesit o minunatie de galuste ,
    cum nu am reusit niciodata in 39 de ani. Multumesc din suflet ptr. toate retelele dvs!

    • Ma bucur tare mult 🙂 . Multumesc din tot sufletul pentru cuvintele frumoase si va mai astept cu placere 🙂

    • De ce nu ti-au reusit galustele, Claudia? Hai sa le facem impreuna. Pana acum, toti cei care au probat reteta au fost multumiti 🙂 . Ai gresit undeva, dar eu am rabdare sa reluam totul pas cu pas. Vrei? Impreuna vom gasi greseala, sunt sigura 🙂

    • Am facut exact pasii pe care i-ai spus, cantitate, prepare, timp…nici pomeneala de galuste pufoase…asa de pufoase au iesit incat pe toate le-am pierdut…s-au spart… trebuia sa o ascult pe Claudia

      • Care Claudia?
        Daca s-au imprastiat, sigur ai gresit ceva. Eu am rabdare si putem vedea, pas cu pas, ce ai facut si unde ai gresit. Sunt atatea persoane care au probat reteta asta si le-au iesit perfect. Ia vezi cate comentarii sunt mai jos. Mii de persoane au probat reteta asta si la foarte putine nu au iesit. Cand am verificat impreuna, am gasit greseala si a doua oara au iesit foarte bine 🙂

  7. Mie nu mi-au iesit deloc.s-au imprastiat in supa….si mi-am pus tot sufletu si am urmat toti pasii…nici nu mai incerc ca mi-e frica sa nu patesc asa si data viitoare :((

  8. Am incercat si eu reteta si au iesit perfecte,felicitari,dar as avea o intrebare,oare fara asa mult ulei nu ar iesi la fel!?!

  9. Dragilor, daca nu va iese reteta asta sau oricare alta din prima, nu disperati si nu dati cu pietre mai ales! E vorba si de experienta, in sensul ca nici cei mai mari inventatori nu au reusit din prima ci dupa mii de esecuri sau cum zicea Edison, nu am avut o mie si ceva de experimente esuate ci unul reusit intr-o mie si ceva de pasi! Rabdare si consecventa va doresc! Din ce exersati din aia va vor iesi din ce in ce mai bine! 🙂

    • Eu fac ca si mami, le fiert separat in apa cu putina sare. Cand sunt fierte le iau pe cele mai frumoase si le pun in supa. Astfel galustele nu se mai imbiba inutil cu supa.

        • Draga Gina,nu sunt romanca..dar soarta a fct sa ma casatoresc de curand cu roman..un om minunat..problema cu galustele le am avut imediat pentru ca nu am mancat niciodata astfel de supa..deci nici nu stiam de ea..am incercat tot felul de idei de galuste de pe net..si din reteta mamei soacre…dar nu m-i s-au primit niciodata…ceia ce vreau sa spun..ca chiar akm am luat de pe foc supa..cu niste galuste extraordinare(le am gustat..de fapt vreo doua ca imi placeau mult☺l)…reteta ta era ultima care o incercam…daca nu iesea renuntam sa mai fac supa de galuste…simplu..si gustos..si pufos..
          Multumesc..

          • Anya, ma bucur tare mult ca ai reusit sa faci galustele. De-acum le poti face de cate ori doresti. Orice mancare romaneasca vrei sa faci, ma poti intreba si te sfatuiesc cu mare drag. Si mi-ar face mare placere sa-mi spui si care sunt mancarurile si prajiturile tale preferate, din tara ta. Facem schimb de retete si sfaturi 🙂

  10. Eu fac ca si mami, le fiert separat in apa cu putina sare. Cand sunt fierte le iau pe cele mai frumoase si le pun in supa. Astfel galustele nu se mai imbiba inutil cu supa.

  11. Mi-au reusit galustele pentru prima oara in viata! Inainte cumparam un amestec special (suntem in Germania) la care se adauga unt, dar galustele ramaneau nefacute inauntru. Aveam si Sanda Marin, dar acolo reteta era cu bicarbonat si nu aveam aici. Acum galustile sunt perfecte. Multumesc! Mi-am notat reteta.

    • Ma bucur din tot sufletul, draga mea. Si eu sunt afara, in Italia. Te rog frumos sa mai vii la mine, in vizita 🙂 . Te voi ajuta cu mare drag sa gatesti mancaruri gustoase, simple. 🙂

  12. Dna Gina,vreau sa va spun ca sunteti o bucatareasa foarte buna!!!Am urmat aceasta reteta si galustele mi-au iesit foarte pufoase!!!!Intotdeauna cand faceam galuste imi ieseau foarte tari ,bune de aruncat.Dar acum au fost apreciate de toti membrii familiei! Am incercat toate variantele,dar tot timpul imi ieseau galustele tari!!!! Va multumesc din suflet!!!

  13. Buna ziua!

    E a doua oara cand incerc sa fac galuste si au fost incredibil de gustoase!
    Prima incercare a fost cu alta reteta si un esec total, am fost foarte dezamagita si mi-am spus ca nu mai incerc.
    Reteta dumneavoastra ma incurajat, si a meritat!
    Va multumesc! Mi-au amintit de cele facute de strabunica mea 🙂

      • am facut si eu galustele dupa reteta 🙂 initial mi s-a parut ca e prea moale totusi aluatul si am mai adaugat vreo 2 linguri de gris .nu stiu ce am gresit pt ca tot mi s-au imprastiat un pic galustele ,totusi in mare mi-au iesit foarte bune si pufoase ,asta dupa cateva incercari in trecut in care mi-au iesit pietre nu galuste :)))) multumesc !!! dupa ce am citit comentariul Verei ,rad pur si simplu singura in casa :)))))))))))))))) 😛 😛 😛

  14. Te tzuc tare si apasat draga mea ..urmarind tot felul de retete de facut galuste pot sa spun ca e singura cu care NU am dat gres . Mersik !

    • Nu le-ai fiert suficient. Trebuia sa le mai lasi pe foc. Cel mai bine e sa scoti o galusca si sa probezi, o tai si vezi daca e fiarta bine 🙂 . Nu-i nimic, vor iesi mai bine data viitoare 🙂

  15. Sunt foarte bune, am incercat multe retete dar nu au iesit pana la asta, eram ori prea tari ori se imprastiau, mama si soacra le fac dupa ochi dar metoda aia nu functioneaza la mine.
    Cu reteta asta nu am avut probleme , e a treia oara cand le fac .
    Eu nu respect cantitatea de ulei , nu imi place mult ulei in mancare, pun doar o lingura si ies bune.
    Multumesc mult!

  16. multumesc de retete am sa o probez stiu ca mama le facea fara ulei sau praf de crescut si ieseau pufoase dar pt ca nu-mi placeau pe atunci nu am vrut sa invat reteta iar acum e prea tarziu. sigur ca ea le fierbea in supa altfel nu au gustul specific

  17. cred ca o sa va mai deranjez doamna GINA si cu alte intrebari dar galustele au iesit super si chiar daca leam facut prima data

  18. Este cea mai credibila pagina de gatit. am incercat 2 retete si mi.au iesit extraordinar si sa stiti ca e prima data cand gatesc . Trebuie respectata reteta intr.u totul .Va multumesc mult , mult !!!

    • Bravo!!! Sa mai gatesti, ca ai mana buna! Degeaba e reteta grozava, daca ai 2 maini stangi, asa ca meritul e in cea mai mare parte, al tau!! 🙂

  19. Pentru cele carora li s-au imprastiat galustele. Cred ca am elucidat misterul. Eu am avut un vas cu circumferinta mica si imediat ce am terminat de pus o parte din galuste galuste in oala mi-am dat seama ca nu pot pune toata compozitia asa ca am pus-o in doua reprize. Primele s-au imprastiat, urmatoarele (la interval de 5 minute) au iesit perfecte. Poate va ajuta comentariul meu.

  20. […] Se lasa la fiert pana cand sunt bine patrunse( se verifica usor, cu o furculita). Se scot legumele si se lasa pana cand se racesc bine, de obicei le las pana a doua zi. Cand sunt bine racite, se taie mult mai usor si isi pastreaza forma. Supa ramasa de la fierberea legumelor si a carnii se foloseste la un sos sau ca sa fac o supa cu taietei de casa-vedeti reteta aici, sau o supa cu galuste pufoase de gris-vedeti reteta aici. […]

  21. Buna ziua.
    E a doua oara cand fac reteta ta, dar am patit acelasi lucru: ies mult prea fragede, inca am pus inca o lingura de gris. Nu se imprastie in oala, dar sunt mult prea moi si nu imi ies rotunde, ci se aplatizeaza, ies ca niste discuri. Data viitoare cred ca mai pun o lingura de gris, poate dau cu reteta buna pana in final. Am urmat pasii pe care i-ai scris mai sus, dar… nu stiu ce se intampla. Ai idee ce se intampla? Mersi.

    • Of, din pacate depinde ce gris folosesti. Untura e topita sau e tare si pui lingura cu varf? Trebuie sa fie untura sau ulei lichid. Grisul mai mare, nu fin de tot. Am patit-o si eu cu grisul 🙁

      • Nu, nu pun untura, pun ulei. Despre gris… nu stiu ce sa-ti spun, am luat de la unul din putinele magazine romanesti de pe aici, asa ca nu prea am de unde alege. Au si aici semola de trigo, uite ca cu asta nu am incercat…data viitoare. In cazul meu ce imi recomanzi? Sa pun mai mult gris? Sau mai putin ulei? Am uitat sa-ti spun, sunt in Spania 🙂

        • Schimba grisul. Am patit-o in Italia, cu un gris tampit, extrem de fin. Nu stiu ce gris e in Spania, eu sunt in Italia. Data viitoare cand faci galuste, le facem impreuna, ok? Hai ca-i dam de capat 🙂

          • ok, mersi mult. in principiu, trebuie sa urmaresc sa iau un gris mai mare, daca gasesc. o zi buna. pa

    • Va ajut pas cu pas, le facem impreuna si o sa-i iasa grozave, va promit 🙂 .
      Sunt aici, la un click distanta si raspund prompt 🙂

  22. […] Vedeti aici reteta de galuste speriate Alte trucuri : -la galuste puteti adauga o lingura de branza fina de vaci ,sau o lingurita de grasime de pasare- gaina,gasca,rata(se amesteca bine cu galbenusul ,cu grisul si la urma albusul). Galustile vor avea alta savoare ,iar familia sau musafirii vor fi incantati . Galuste din ficat…alta data… Pofta buna […]

  23. Pt prima oara am facut galuste dupa reteya ta si au iesit super.tot timpul m-am ferit sa pun in supa galuste dun prispa faptului ca o sa le fac prea tari.azi mi-am luat inima in dinti si am cautat pe internet iar reteta ta a fost prima dar si cea mai buna.sunteti exceptionala doamna draga?

    • Ma bucur din tot sufletul!
      Stii de ce au iesit bine? Pentru ca le-ai facut cu drag si pentru ca ai vrut sa-ti reuseasca 🙂
      O sa mai gatim impreuna si altele, ce spui? Totul e sa gatesti cu bucurie si va iesi minunat, sunt convinsa. Tu esti cea care face totul, eu doar dau niste simple indicatii 🙂

  24. Am facut si eu dupa reteta…. si mi-au iesit! Cred ca greseala este in lista ingredientelor, trebuie specificat exact gramajul, fiindca lingurile nu sunt toate la fel si nici ouale nu sunt toate la fel de mari. Mie mi-au intrat 4 linguri bune de gris la 1 ou. Mersi pentru reteta!

    • Mai depinde si tipul de gris, din pacate. Da, o sa cantaresc foarte atent si dau gramajele 🙂

  25. O-la-la!!! Doamne feri, ce galuste mi-au iesit! Mereu le-am facut tari ca piatra, dara amu or iesit ca niste norisori! Numa ca parca-s prea prea…. nu trebuiau sa se scufunde in oala cand le punem? Ca zici ca-s antigravitationale! Acum s-o lasam cu gluma, mii de multumiri – in sfarsit, mi-au iesit. Numa sa nimeresc textura care trebuie.

    • Hai, ca nu e greu deloc. Ai grija mare cu grisul, sa folosesti mereu acelasi tip de gris pana inveti textura si ti se da mana. Apoi, nu vei mai avea probleme cu galustele. 🙂
      Bravo! Sunt tare mandra de tine!

  26. Dna Gina, am facut aseara galuste dupa reteta dvs 1-2-3, dar chiar si daca le-am lasat la “odihnit” ca sa se umfle grisul, 15 min, mi-au iesit extrem de moi adica s-au imprastiat in oala imediat. Asta la prima galusca, fiindca am adaugat rapid inca 2 linguri per ou si au iesit minuante 🙂 Recunosc ca lingura cu gris a fost mai rasa. Dar de-acum stiu ca cu 5 linguri de gris pt un ou ies perfecte. Multumiri.

  27. Cu grisl unguresc de pe piata romaneasca ies perfecte,le-am facut de mai multe ori.Grisul acesta are o textura asemeni malaiului grisat .Am sa caut 2-3 poze ca sigur am, sa pun mai jos.

  28. Cu grisul unguresc de pe piata romaneasca ies perfecte,le-am facut de mai multe ori.Grisul acesta are o textura asemeni malaiului grisat .Am sa caut 2-3 poze ca sigur am, sa pun mai jos.

  29. Pentru prima data am facut supa de pau cu galuste de gris a esit foarte pufoase si nu sau sfaramat carnea am facuto cu sos garnitura la pireu multumesc de reteta ?

    • Ai gresit ceva. Hai sa le facem impreuna, te ajut eu pas cu pas.
      Cand vrei sa faci, ma cauti si o sa-ti iasa foarte bine, promit 🙂

  30. Vai ce tare faza cu speriatul galustilor !!! :)))) Stiu de la mama, dumnezeu sa o odihneasca, trucul cu apa rece, dar nu stiam ca le “sperie” ! Asa punea mereu la sfarsit o cescuta cu apa rece si asa fac si eu de vreo 20 de ani. 🙂

  31. Am facut reteta de galuste, exact dupa indicatiile din video. Au iesit putin prea pufoase si s-au cam imprastiat in oala, culmea doar cateva, nu toate. Cred ca mai trebuia o lingura de gris, sau nu trebuia sa le las la fiert inca 3 minute ci mai putin? Data viitoare mai adaug o lingura de gris si incerc sa le fierb mai putin, poate asa vor iesi bine. Va multumesc pentru reteta!

    • Bravo, sunt mandra de tine! 🙂
      Difera mult si marimea oualor si tipurile de gris. Invata sa ,,vezi” la ochi totul.
      Sunt sigura ca o sa te descurci foarte bine 🙂

  32. Am respectat reteta intocmai si nu a iesit nimic. In alte rete vad ca se adauga si un varf de praf de copt. Observ ca pe masura ce primesti comentarii vi cu noi sfaturi . De ce nu ai scris din prima ca galustele trebuie ‘SPERIATE’ ? Eu te invit sa-ti bagi reteta undeva si sa ne lasi in pace .

    • Domnule-doamna MASTER CHEF, doar o gospodina nepriceputa adauga praf de copt in galustele din gris. Faptul ca nu sunteti in stare sa bateti un albus, e problema dvstra. Reteta este scrisa foarte clar, este si video si se vede exact ce si cum fac. Daca ati fi folosit un limbaj decent, v-as fi ajutat sa descoperim impreuna unde ati gresit. Dar la adapostul anonimatului si vorbind in felul acesta, nu are rost.
      Concluzie: vulpea care nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri. Adica, in traducere: nu numai ca nu stiti sa gatiti, sa cititi in limba romana, dar mai sunteti si plina de rautate, lipsita de cei 7 ani de-acasa si multe altele….

  33. Pare simplu de facut dar nici mie nu-mi ies! Dar nu ma las si mai incerc panacapat experiewnta!

  34. Perfecte! E mult mai buna tehnica asta cu separarea si baterea spuma a albusului. Probabil de asta sunt si galustele asa aerate si bune,fata de reteta clasica pe care o stie toata lumea.

  35. 100 % perfecte, alegerea mea, 2 linguri gris+1 lingura faina porumb Beatrice, made in R. Moldova! 10+++ pentru reteta, multumesc Gina!

  36. De ce nu spui toate SECRETELE și lași să ne aruncam produsele. Pe tine te apreciază bărbații!! Ori spui corect ori lasa-te de bucătărie,nu toți suntem deștepți că tine,suntem și mai afoni la bucătărie.

    • Doamna, daca nu v-a reusit reteta, putem vorbi civilizat si fara insulte. Reteta este explicata pas cu pas, cu tot ce fac. Este si video si se vede foarte clar. Eu raspund fara teama, si sa stiti ca cei mai multi cititori ai mei sunt femei. Dupa reteta asta au invatat sa faca galuste foarte multe gospodine din toata lumea si le reusesc foarte bine 🙂
      Spuneti ce anume nu v-a reusit si cautam greseala impreuna.
      Va multumesc pentru ca spuneti ca sunt desteapta 🙂 Ca sa invat atat de multe, am facut foarte multe greseli, de aceea ma straduiesc sa spun totul cat mai clar posibil. Inclusiv greselile pe care le fac 🙂

  37. Mi au iesit perfecte, dupa mai multe tentative esuate din trecut, am incercat cu reteta dumneavoastra si rezultatul a fost un succes..Vroiam sa va intreb cat priveste grisul, nu mereu am in casa cel romanesc,si aici in Italia chiar nu stiu care sa aleg… am vazut ca folositi cel de la De Cecco grano duro e bun?

    • Multumesc si eu, Ely! Te mai astept pe blog, te invit sa incerci si alte retete si sa revii sa ne spui cum ti-au iesit.
      Spor la gatit si Pofta Buna!

  38. […] Se lasa la fiert pana cand sunt bine patrunse( se verifica usor, cu o furculita). Se scot legumele si se lasa pana cand se racesc bine, de obicei le las pana a doua zi. Cand sunt bine racite, se taie mult mai usor si isi pastreaza forma. Supa ramasa de la fierberea legumelor si a carnii se foloseste la un sos sau ca sa fac o supa cu taietei de casa – vedeti reteta aici, sau o supa cu galuste pufoase de gris – vedeti reteta aici. […]

  39. Mulțumesc pentru reteta de găluște, e prima oara când fac, am urmat exact rețeta și au ieșit ff bune și pufoase.

  40. ham incercat si eu sa fac……si galustile mele orcat le as fii fiert ramaneau tari si nefacute la mijloc…😔

    • Pun malai pentru ca asa vreau eu, pentru culoare aurie si un gust aparte. Incearca si vezi cum ies 🙂

  41. Am respectat rețeta dumneavoastră și este pentru prima dată când imi ies asa de bune galustele! Va multumesc,voi mai incerca si alte retete !

  42. Si mie mi-au iesit. Insa trebuie intr-adevar mentionat, ca nu este voie sa se amestece in supa dupa ce se pun, ca se sfarima. Asta trebuie mentionat in reteta dvs. In rest dupa ce le-am pus si le-am lasat la fiert, speriat, lasatiar la fiert la foc mic au iesit foarte bune. Multumesc

    • E logic faptul ca nu se amesteca 🙂 Nu pot sa spun chiar amanuntit totul, si-asa am scris si povestit foarte mult, deja in mod plictisitor 🙂

  43. Sunt incantat, le-am reusit din prima, si e prima data ca am incercat sa fac galuste ca sa-i fac placere mamei. Nici macar n-am clatit lingura cu apa rece, am clatit-o in supa:-)) eram speriat, parea ca totul se dizolva in supa, dar dupa 10 mins s-au legat frumos. Bunica ar fi fost fericita sa vada, mereu imi spunea ca sunt un demn urmas al ei <3, cred ca s-ar fi vexat ca am cautat reteta pe internet in loc de notitele ei de bucate, dar nu stiu unde e scrisa :-)) . Merci frumos ptr reteta aceasta.

  44. Am făcut găluște după mai multe retete, iar azi am încercat-o pe a dvs. Sunt pufoase e adevarat, însă, ar trebui sa menționați în rețetă ca lingurile cu gris sunt cu vârf, cantitatea de gris fiind considerabil diferita. Dacă urmezi rețeta exacta pas cu pas se vor imprastia, eu asa am făcut inițial, dar am fost prudenta și am pus doar 3. Văzând ce se întâmplă le-am scos și am mai adăugat gris în compoziția ramasa, iar în final au fost ok.

  45. Au iesit perfecte galustile, iar eu nu prea stiu sa gatesc, m-am si mirat. Super bune, nu s-au sfaramat, s-au fiert frumos si a iesit o supa delicioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.