Dulceata de struguri
Dulceata de struguri, reteta simpla, fara conservanti, doar cu struguri si zahar. Cea mai simpla si mai rapida reteta, cu o aroma fantastica, boabe de strugure perfect confiate, ca niste stafide insiropate.
Dulceata de struguri se face din struguri albi, roz sau negri, daca se poate fara seminte, din struguri cu boabele mari. Daca au seminte si va deranjeaza, le scoateti cu un ac sau scobitoare. E ceva de munca. Dar puteti sa le lasati cu tot cu samburi, samburii de struguri contin antioxidanti si sunt foarte buni pentru organism.
Cu aceasta reteta delicioasa particip alaturi de cateva bloggerite inimoase la o provocare superba, numita Traditie si gastronomie romaneasca. Gazda aceste luni este frumoasa Lili si ne-a propus sa gatim retete cu struguri.
Frumoasa provocare de toamna, nu-i asa?
Abia astept sa vad ce va fi provocarea lunii viitoare. Stati cu ochii pe noie 🙂
Dulceata se face intotdeauna cu zahar, nu se poate face dulceata fara zahar sau cu indulcitor. Doar gem se poate face fara zahar 🙂
Alte retete cu struguri si alte retete de dulceturi puteti vedea dedesubt:
Ce ne trebuie pentru reteta de dulceata de struguri?
Ingrediente pentru 3 borcanele de cate 300 g
Rating
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
- -1 kg boabe de struguri (cantarite curatate de pe ciorchine)
- -1 kg zahar
- -150 ml apa
- -1 cm pastaie de vanilie sau alta aroma dorita: scortisoara, anason, cuisoare
Cum se face reteta de dulceata de struguri? O reteta simpla, fara conservanti
Acum, vedeti in reteta video exact cum fac dulceata.
Pentru inceput vom face siropul. Intr-o cratita punem zaharul sis apa.
Fierbem totul pana siropul se ingroasa si formeaza un fir de aproximativ 1 cm cand il intindem intre degete, vedeti in reteta video.
Dupa ce siropul s-a ingrosat, adaugam strugurii si pastaia de vanilie.
Stergem marginile cratitei de cate ori este nevoie, folosind un burete curat si umezit, pentru ca zaharul de pe margini sa nu se caramelizeze, in final dulceata de struguri va avea o culoare frumoasa.
Mai amestecam din cand in cand.
Turnam dulceata in borcanele sterilizate. Pentru a atenua socul termic, sub borcane punem o tava din metal.
Sigilam borcanele si asta este tot, dulceata noastra de struguri este gata. Mai verificam borcanele, uneori capacele pot avea probleme. 🙂
Pe blogul meu mai puteti gasi multe alte retete de dulceata si gem:
Se pastreaza excelent in camara, chiar si cativa ani. Este minunat de gustoasa si fina, cu o aroma aparte. Va recomand sa incercati si reteta de dulceata de capsuni, precum și reteta de compot de struguri, unul dintre cele mai delicioase si parfumate compoturi. 🙂
Nu uitati sa va abonati la canalul nostru de youtube, lasati-ne comentarii dedesubt si poate va face placere sa vedeti si celelalte retete video. Orice comentariu ne este de mare folos si ne incurajeaza sa mergem mai departe. 🙂
Urmariti-ne, vom mai pregati si alte retete video.
Pofta Buna!
14 COMENTARII
Macar cu retetele naturale de retete stii ce mananci. Respect pentru efortul depus pentru a promova asftel de „bunatati”.
Multumim frumos 🙂
se poate înlocui zahărul cu green sugar (cam scump) sau – mai rentabil – cu 200 gr. zahăr de mesteacăn și eventual o linguriță de agar – agar mai rentabil (probat personal).
Green sugar e artificial, are gust de medicament, nu-mi place deloc, am probat. Zaharul de mesteacan nu stiu cum e, nu am folosit.
Agar-agar nu e zahar, e gelatina. E o gelatina naturala, din alge, e foarte bine s-o folositi la dulceturi, da.
De ce nu putem trimite pe facebook rețrtele d-voastră ? nu avem voie, nu de alta dar chiar sunt deosebite ! 👏👏👏👏👏 și e păcat să nu putem împărtăși experiența d-voastă în ale gastronomiei cu toți prietenii și cunoscuții mei, așa vă puteți face mai bine cunoscută și d/voadtră !!! Rețete chiar savuroase si perfecte. Incepand de la dulceturi, carnea prajită la gatnită, afumături si atâtea altele tradiționale și cel mai important de casă ! Mulțumim frumos ! 👍
E o mica problema tehnica, dar o rezolvam imediat 🙂
este minunata reteta, simplu si la obiect, a iesit o bunatate, multumesc pentru tot
Multumesc frumos si eu <3
In zona Galatiului preparatele din struguri sunt la ele acasa! Am sot de acolo si am cules multe idei de la neamurile lui. Gemul din struguri preparat ca si sucul de rosii, adica boabele zdrobite in maini, fierte pana de inmoaie totul ca o pasta, strecurate ca si rosiile si lichidul obtinut refiert pana se ingroasa ca un sos. Atunci se pune zahar dupa gust. Soacra mea spune ca era gemul cel mai raspandit in perioada interbelica si in perioada de foamete de dupa razboi. Dulceata, asa cum ati prezentat-o DVs. o fac de multa vreme dar o stiam ca si „compot”. Acest preparat se servea( de bastina sunt dintr-o zona unde erau candva multi etnici germani!) cu budinca din orez sau cu gris fiert si copt apoi in tava ca un chec. Am hotarat sa fac pastaile marinate ca tot imi spune sotul de asemenea muratura. Eu nu am intalnit-o si nici soacra mea nu o face. Multumesc de reteta! Ancuta
Te pup, multumesc frumos si eu.
Dar vezi ca reteta de compot e diferita, are foarte putin zahar.
Avand in vedere ca nu necesita sterilizare (care nu stiu de ce ma sperie asa) cred ca o sa fac si eu!
Pacat ca de pe la jumatatea video-ului nu se mai aude deloc.
Spor! Dulceata nu se sterilizeaza 🙂
[…] recomand sa incercati si reteta de dulceata de struguri, un alt deliciu nelipsit din camara […]
Nu stiam ca pot face o asemenea bunatate din struguri, cred ca e cel mai bun compot pe care l.am gustat vreodata ! Multumesc pt reteta !