Alba ca zapada prajitura cu lamaie
Alba ca zapada prajitura cu lamaie, reteta cu foi fragede coapte pe dosul tavii, numita si Lamaita, este una dintre cele mai indragite prajituri. As putea spune chiar ca este o prajitura de patrimoniu.
Este o reteta simpla, ieftina, nu necesita mare indemanare, iar rezultatul este absolut spectaculos. Reteta scrisa si video.
Foi fine, moi si crema vanilata, acrisoara, prajitura Alba ca zapada, o reteta veche, este una dintre cele mai iubite prajituri de casa. Vedeti aici mai multe retete de dulciuri, torturi, inghetata, prajituri de casa (retete vechi de familie sau de cofetarie, asa cum se faceau pe vremuri).
Am multe retete de prajituri, unele sunt si video – aici. Veti gasi retetele scrise amanuntit la Tavalita, Boema, Bibescu, Amandine, Savarine, Rulada, Rafaello, Greta Garbo, Negresa, Prajitura cu aluat razuit, tot felul de prajituri cu foi, blat, cu fructe, creme, ciocolata…
Mare bucurie mai era cand ne facea mama Alba ca zapada. Imediat se manca. Din pacate, rar o facea cu unt, in general se facea cu margarina, dar tot buna era. Acum, recomand sa fie facuta cu unt. 🙂
Imi amintesc ce suparata am fost cand am facut prima data prajitura: mi s-au rupt foile, m-am chinuit cu ele, le-am ars prea tare, apoi era prajitura beton. Eu am taiat-o imediat, n-am asteptat, asa ca a fost tare. Eram copil, la generala, asa ca am de ce rade. Cred ca eram in clasa a VII-a sau a VII-a cand am facut-o, impreuna cu prietena mea, Dana. Aventuri din Evul mediu… Nu va spun cati ani sunt de-atunci, ca sa nu ma faceti baba. 😛
Ce ne trebuie pentru reteta de prajitura Alba ca zapada?
Rating
Durata Preg.:
Durata gatit:
Total:
- Pentru foi, 4 bucati- totul cantarit:
- -3 oua mari
- -70 g ulei (8 linguri)
- -200 g zahar (8 linguri)
- -50 g lapte (8 linguri)
- -faina 550 g
- -1 lingurita praf de copt sau amoniac stins cu zeama de lamaie
- -1 praf de sare, cate iei cu 3 degete
- Crema
- -1 l lapte
- -200 g zahar
- -200 g gris
- -250-300 g unt gras (cu minim 80 % grasime)
- -2 lamai
- -1 pastaie de vanilie
- Zahar pudra pentru decor
Am vazut ca multe gospodine au crema cu faina. Nu este gresit, iese foarte buna prajitura, dar eu am reteta de crema cu gris si asa o fac.
Mi se pare ca are mai multa crema intre foi asa cum o fac eu. Dar fiecare lauda ceea ce are, nu-i asa? 🙂
Cum se face prajitura Alba ca zapada?
Puteti citi reteta scrisa, dedesubt, sau sa treceti direct la reteta video, aici:
Am cantarit totul, deci inclusiv lichidele, ca sa va fie mai usor. Eu „vad” aluatul la ochi, dar am cantarit, ca sa vedeti si voi cum este exact.
Sfaturi de la Gina Bradea
Invatati sa va folositi simturile, sa „simtiti” si sa „vedeti” aluaturile. Degeaba cantaresti totul la gram. Niciodata nu va fi la fel faina, sarea, zaharul, oul. Mereu vor fi diferente.
Asa ca va spun si voua ceea ce m-au invatat femeile din familia mea (moldovence si dobrogence), dar si maistrele de la scoala, bucatarii si cofetarii batrani de la care am invatat meserie: „Inchide ochii, fata, si simte, vezi totul asa cum este, cantarul te minte, ochiul si mana, niciodata! Gusta, potriveste «dupa gust», nu la cantar, condimentele si sarea, ca nu-s toate la fel!”.
Asa ca eu va dau si la cantar, dar observati si invatati sa „vedeti”. 🙂
1. Prima data facem aluatul pentru foi.
Se pun intr-un vas ouale, sarea, uleiul, zaharul si se bat cu mixerul pana cand se topeste zaharul complet.
In cateva minute e gata. Se adauga faina, laptele si praful de copt sau amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta aluatul. Iese un aluat lipicios, dar nu foarte moale.
Daca mai e nevoie, se mai adauga o lingura de lapte sau de faina. Asta depinde de gradul de umiditate si de puterea de absobtie a lichidului pe care le are faina.
Se lasa aluatul sa se odihneasca minim 2 ore, invelit in folie, ca sa nu se usuce. Ideal este sa lasati aluatul la rece peste noapte. In timpul acesta, aluatul devine mai maleabil, mai usor de intins, este ca si cum ar fi lasat la dospit. 🙂
Este necesara aceasta perioada de odihna, pentru ca foile vor fi mai pufoase. 🙂
Rabdare, nu graba ca fata mare la maritat – cum spune bunicuta mea. 🙂
′Mniezàu sa-i dea sanatate, cat mai traieste. Are aproape 90 de ani. 🙂
2. Cum se fac foile pentru prajitura Alba ca zapada
Se imparte aluatul in 4 bucati egale. Eu am avut 1 kg de aluat (si inca 1o g 🙂 ) asa ca am cantarit bucati de 250 g.
Se presara masa, planseta, cu faina din abundenta, se pune bucata de aluat, se mai presara faina si deasupra si se intinde foaia.
Este bine sa faceti un desen cu creionul pe planseta sau pe o foaie de copt, ca sa faceti foile cat mai egale, exact cat tava de copt. In felul acesta evitati pierderile.
Este nevoie de putina rabdare, sa intindeti foile cat mai subtiri, exact cat tava normala de aragaz.
Se inteapa foile cu o furculita ici-colo, ca sa nu se umfle inestetic la copt. Se coc pe dosul tavii presarate cu faina sau pe hartie de copt.
Sfat de la Gina Bradea
Ca sa fie mai usor, decupati foi de copt exact cat tava de aragaz si intindeti foaia de prajitura direct pe hartie. E mai usor de pus pe tava si stiti exact dimensiunea 🙂
Aceste foi fragede se pot folosi si la alte prejituri cu diferite creme sau cu fructe.
3. Cum coacem foile de prajitura Alba ca Zapada
Se coc la foc de 200 de grade Celsius, timp de 4 , maximum 5 minute. Verificati dupa 3 minute. Aceste foi nu trebuie sa fie rumenite, trebuie sa fie usor coapte si se ard foarte repede. Cand sunt usor rumene pe margini, le dati deoparte.
Sfaturi de la Gina Bradea
Ideal este sa faceti toate foile si abia apoi sa le coaceti. Le puneti pe hartie de copt, pe masa si in felul acesta nu veti gresi, sa le ardeti. Se coc extrem de rapid.
Se pot suprapune foile fara probleme, eu le las cu hartie intre ele, ca sa le pot lua mai usor.
Atentie ca sunt foarte fragile!
4. Crema de lamaie
Se pun la fiert laptele cu zaharul, se adauga pastaile de vanilie (sau esenta) taiate in 2 si semintele, care se pun tot in lapte. Se adauga acum si coaja rasa de lamaie.
Cand laptele clocoteste, se adauga grisul in ploaie si se amesteca repede cu un tel, sa nu aiba cocoloase. Se lasa sa dea in clocot 2-3 minute, apoi se stinge focul si se lasa la racit. Este bine sa acoperiti cu o bucata de folie, ca sa nu prinda crusta deasupra.
Daca nu va place crema de lamaie cu lapte si gris, puteti umple foile de Alba ca zapada si cu alte creme – vedeti retetele. Va sugerez si aceste creme, foarte fine:
Daca vreti sa folositi crema mai repede, puneti vasul cu gris cu lapte intr-un vas mai mare, cu apa rece.
Amestecati in gris, schimbati apa cand se incalzeste, pana cand crema devine foarte usor calduta.
Acum se adauga untul moale si zeama de la 1 lamaie. Se amesteca bine, iar daca mai doriti, mai adaugati zeama si de la cealalta lamaie. Eu am folosit ambele lamai-coaja si zeama.
5. Asamblarea prajiturii Alba ca zapada
Se verifica foile si cea mai frumoasa se lasa pentru deasupra. 🙂
Daca este una mai „bronzata”, o puneti jos. Se imparte crema in 3 parti, care se intinde pe fiecare foaie. Se pune ultima foaie si se da prajitura deoparte.
Se aseaza pe loc drept, se pune deasupra un fund de lemn sau ceva drept, cat prajitura de mare, se aseaza deasupra greutati, care sa tina prajitura dreapta.
Se lasa minim 12 ore. In timpul acesta prajitura se va inmuia. 🙂
6. Decorare si portionare.
Se presara deasupra zahar pudra, se taie marginile inegale, ca sa aiba aspect placut, apoi se taie dupa dorinta: patrate, dreptunghiuri, romburi. 🙂
Mi-au iesit cam 2,8 kilograme de prajitura. Am aproximat, pentru ca taiasem colturile cand mi-am amintit s-o cantaresc si sotul deja le degustase. 🙂
Este o prajitura grozava, simpla, moale, parfumata si aspectuoasa. 🙂
Se pot face mai multe foi, care se pot umple cu crema de lapte fiarta, crema ganache, sau orice alta crema – vedeti aici retetele.
Pofta Buna!
Va recomand sa rasfoiti si albumul meu cu retete de Prajituri de cofetarie. Veti gasi multe retete celebre gen Amadina, Savarina, Krantz, Boema, Bibescu, Caraiman sau cabana….
Reteta de prajitura Alba ca Zapada a fost incercata si de catre cititorii blogului:
100 COMENTARII
Interesanta reteta, nu foarte diferita de cea pe care o fac si eu , doar ca nu am facut niciodata cu praf de copt ( sau bicarbonat de sodiu ) . Reteta mea este cu bicarbonat de amoniu . Este diferenta intre ele si foaia de prajitura iese diferita . Chiar foarte ! Si ca textura imediat dupa coacere si felul in care se prezinta a doua zi. Probat la alte foi de prajituri cu praf de copt ! 🙂
😉
Ce dimensiuni are tava?
E tava normala, de cuptor. 🙂 O voi masura.
Bună!
Merci pentru rețetă, am să o încerc de sărbători. Nu ați răspuns cu privire la dimensiunile tăvii ????
Este tava normala de cuptor 🙂
Bună!
Merci pentru rețetă, am să o încerc de sărbători. Nu ați răspuns cu privire la dimensiunile tăvii ????
Multumim pentru reteta
Cu drag 🙂
De unt nu ati zis nimic cand il bagam in crema
Ba da,a spus. Se adauga dupa ce crema obtinuta din gris ,lapte, zahar si lamaie se raceste. 🙂 :*
O prajitura foarte gustoasa, cu iz de copilarie
Buna ziua
as vrea sa incerc reteta dvs pt o masa festiva …as avea nevoie de vreo 60 de bucati, patrate micute. Imi ajung cantitatile date de dvs mai sus?
Da, ajung, daca le taiati micute. Mai intai decupati marginile, apoi taiati in 6 straifuri(felii) pe lung si pe lat, in 10. Veti avea 6×10=60 de portii 🙂
buna ziua.prajitura este foarte buna.eu cunosc reteta cu bicarbonat de amoniu.foile ies mult mai albe si pufoase.nu contest absolut deloc reteta dumneavoastra din contra.am o dilema cu grisul insa.pe timpuri da grisul se fiebea foarte mult pana se ingrosa.grisul de azi e diferit in sensul ca se ingroasa foarte repede.cu cat ar trebui redusa cantitatea de gris ca sa iasa bine?va multumesc pentru tot efortulpe care il depuneti pentru noi si ne incantati de fiecare data.
Cititi reteta exact cum am scris-o, asa se face. Exact atata gris se pune 🙂
Imi place reteta,dar n-am inteles ceva:in reteta de crema,laptele se fierbe cu pastaie de vanilie,dar la necesar ,nu scrie nicaieri de vanilie!
Am corectat 🙂 , multumesc de atentionare 🙂
Iata ca mi-am adus aminte ca in urma cu multi ani faceam copiilor aceasta prajitura. Nu mai stiu cum era reteta dar daca ma straduiesc sa caut o gasesc scrisa pe undeva si crema o faceam cu gris si ca sa nu fie mereu aceeasi uneori o coloram cu cacao, alteori cu putin suc de sfecla rosie sau cu suc de rosii. Multumesc Ginutza si ca de obicei nelipsitii pupici pupsciosi si-au luat zborul catre tine ! :* :* :*
Da, e prajitura aceea. Eu sunt din Galati, stau la intrarea dinspre Braila, deci te privesc de sus 🙂 . Fac 15 min de la mine, pe dig 🙂
Buna ziua. Multumesc pt reteta
. sap viitoare intentionez sa fac minunata reteta. Eu am reteta fara gris..voi incerca si reteta dvs. 🙂
Am înțeles, însă eu nu sunt în România de ani buni și nu cunosc dimensiunile tăvii de cuptor 🙂
Si eu sunt in Italia si am alt tip de cuptor 🙂 . Din ce vad pe net, dimensiunile sunt aproximativ 40×37 cm . Daca difera cu 2 cm nu-i bai 🙂
pot face foile 1.2 zile inainte si dupa sa le umplu cu crema ?
Da. Dar nu uita ca are nevoie de minim 24 de ore sa se inmoaie, dupa ce umpli cu crema!! 🙂
Puneti un prosop ud si stors foarte bine pe prajitura si se inmoaie repede.
Se inmoaie si fara prosop ud 🙂
Nuca de cocos pentru decor????, e mai aromata asa.
va multumesc pentru retetele minunate si apetisante! Craciun fericit la toti <3
Mie îmi crapă aluatul când îl intindeam! De ce?am urmat pașii. .unde e greșeală?
Ai pus cumva mai multa faina fata de cat am spus in reteta?
Incearca sa intinzi pe foaie de hartie de copt, direct. E prima data cand mi se spune asta si reteta asta a fost probata de mii de oameni 🙂
Hai sa vedem ce ai gresit.
Laptele ( 8 linguri ) in compozitia foilor de prajitura , nu este „prezent” in descriere. Nu se mai adauga laptele? Sau se adauga doar la nevoie?
Am corectat, multumesc frumos 🙂
Am facut si eu alba ca zapada dupa aceasta reteta(pt. prima data). Nu am cuvinte cat de buna a iesit de aspect nici nu mai spun. Sincer m-am speriat putin cand am citit comentariile de aici, ba ca nu o sa iasa crema, ba ca o sa crape foile. Totul a iesit ca la carte. Multumim frumos pentru retetele deosebite. UN AN NOU FERICIT va urez si numai bine.
La multi ani pe 2016! Vreau sa o fac astazi , vroiam sa va intreb,pot inlocui grisul cu amidon de cartofi? Urmeaza sa o tai miine ,nui asa? Va multumesc
Se poate, sigur ca da 🙂
Am gresit daca am pus crema calda peste untul amestecat cu zahar?
Se va topi untul si risti sa se taie. Amesteci bine si dai totul la rece 10-15 minute.
Buna,imi puteti spune cat timp si cum pot pastra foile neumplute? As vrea sa le fac aprox cu 5-6 zile inainte de sarbatori. Multumesc frumos
E bine. Se pot pastra lejer 1 saptamana. Dar nu uita ca e nevoie de minim 24 de ore dupa umplere ca sa se inmoaie.
Buna seara!
V-as ruga sa imi raspundeti la 2 intrebari:
Pot inlocui praful de copt cu amoniu pentru prajituri ?
Foile sunt usor de intins sau dau batai de cap ?
Se poate folosi amoniu, da 🙂
Foile se intind bine, fara probleme.
Multumesc frumos pentru raspunsuri si promptitudine. Ma pun pe treaba in curand 🙂 Am citit foarte multe retete postate de dvs. si le-am copiat in caiet. Sunteti geniala in explicatii si executie 🙂 Cel mai bun blog culinar !!
Sarbatori fericite!
Multumesc din tot sufletul, Patricia 🙂
Sunt aici, la un click distanta, oricand. Te ajut cu sfaturi si cicaleli, pana iese totul bine 🙂 Le facem impreuna! <3
Buna , daca pun ”rama” margarina pt creme oare schimba gustul la crema
Da, se schimba gustul, dar de ce sa nu folosesti unt?
Multumesc de raspuns , am gasit rama la oferta pachet mare de 500gr si am luat , acum imi pare rau , voi lua unt nu vreau sa stric nimic am facut-o de pasti si ai mei au fost super incantati . Dar daca folosesc rama la crema cea de patiserie (crema postata de tine)o stric si pe aceea
Foloeste Rama acum, daca tot ai luat-o, dar alta data sa iei unt, e mult mai bine 🙂
Multe multumiri pentru aceasta reteta! Am incercat de cateva ori in trecut, insa prajitura iesea prea tare, crema prea moale, se prelingea din foi si asa mai departe 🙂
Reteta doamnei Gina este absolut perfecta. Am facut aceasta prajitura azi, pentru Craciun.
Ideea cu coacerea pe hartie este geniala. Am decupat mai intai hartiile, de dimensiunile tavii, am rulat aluatul direct pe hartie, iar apoi am asezat hartia cu aluat pe dosul tavii. Astfel nu am mai avut probleme cu potrivirea exacta pe tava, cu rularea (mereu se rupeau foile cand le transferam!)
Mii de multumiri si Sarbatori Fericite!
Ma bucur din tot sufletul!
Sarbatori cu multa bucurie tuturor 🙂
Fara sa-mi dau seama nu am luat amoniu ptr.prajituri si am doar praf de copt.Ies diferite ,afecteaza fragezimea foilor pe parcurs?Multumesc .Spor la prajiturit si Un an Nou minunat va doresc!
Stai linistita, foloseste fara teama praf de copt, va fi foarte bine. Sa le lasi sa se inmoaie bine dupa umplere.
Buna seara !
Vreau sa fac si eu prajitura aceasta dar am o nelamurire.Nu am timp sa cantaresc acum dar nu prea imi vine sa cred ca 8 linguri de zahar cantaresc 200 de grame.
Nu imi plac prajiturile foarte dulci si vreau sa stiu cum fac ?
Ce spune-ti pun 8 linguri sau 200 de grame?
Am dat si in linguri si in grame, e foarte bine asa cum am dat. Se calculeaza lingura cu varf, nu rasa 🙂
Nici eu nu ma omor dupa dulciuri. Respecta reteta asa cum e, e foarte bine 🙂
Buna ziua stimata doamna,as dorii sa fac aceste foi ,dar as vrea crema sa fie cu cacao nu cu lamaie.Un sfat pt crema de la dvs?Cu multumiri.
Daca vei face crema de cacao, nu se va mai numi Alba ca zapada 🙂 Poti umple foile cu orice fel de crema, fara probleme, sunt delicioase.
Multumesc frumos va doresc numai bine.
Buna ziua,am oua de tara dar mai mici,cate folosesc pentru o tava normala de cuptor?multumesc anticipat
Untul se adauga in gris nu trebuie frecat spuma apoi adaugat grisul?
Citeste atent 🙂
In sfarsit o reteta explicata pas cu pas.Asa ca si eu incepatoare pot sa fac fara sa dau gres.Sunt toate ingredientele si e explicat tot.Sper sa imi iasa prajitur dar o intrebare am chiar pot folosi praf de copt?in loc de amoniac.Aici sunt in Germania si avem un fel de amoniac dar nu stiu sigur daca iese ii zice Hirschornsalz si dupa continutul de pe plic are amoniu destul.De aia nu eram sigura daca se poate folosi si praf de copt.Dar daca ziceti dvs. , aveti experienta ma bazez.Va multumsec D.na Gina.
Multumesc frumos si eu, draga mea.
Eu folosesc praf de copt, imi face rau amoniacul si se vede ce prajitura a iesit. Recomand sa vezi si reteta video, iti va fi si mai usor 🙂
Si sunt aici, la un click distanta daca mai ai nevoie de ajutor 🙂
ok multumesc din nou Dna Gina.o sa incerc sa fac prajitura si va spun cum a iesit.
Spor la gatit si Pofta Buna, Diana! 🙂
Te astept cu drag sa revii si sa ne spui.
Mi a iesit foarte buna prajitura:) Au mancat o rapid copiii:) dar si noi.Multumesc mult de reteta.
Bună dimineața și scuze pt deranj o intrebare aș avea,Pot face foile mai devreme cu trei-patru zile si pe urma sa le umplu.
Da, se pot face mai devreme, fara probleme. Asa fac si eu. Foile sunt minunate, le poti umple si cu alte creme 🙂
Multumesc frumos pt sfatul dvs va stimez si va apreciez scumpa doamnă.
Cu drag, Violeta!
Te invit sa mai incerci si alte retete. Nu uita sa revii, pentru a ne spune si noua cum ti-au iesit.
Spor la gatit si Pofta Buna!
Am inceput sa fac foile conform retetei și m-am enervat.Am făcut doar 3 foi, nu 4, deși am tava de cuptor de 30×40.Nu mai spun că foile sunt subțiri, ca o pasca evreiască….De curiozitate voi incerca și crema cu gris.Revin cu comentarii.Pana acum sunt dezamăgită.
Rabdare 🙂 Da, foile sunt foarte subtiri, ca pasca evreiasca. Vezi ca am si reteta video, se vede clar cum am facut eu totul. Foarte multe gospodine au probat reteta asta si o fac mereu.
Nu te descuraja cand ceva nu iese bine, mai sunt si esecuri. Doar cine nu munceste le face perfect pe toate 🙂
Crema o faci dupa ce ai copt foile, o pui calduta peste foi, nu o lasi sa se raceasca.
Maine e gata de taiat prajitura si o sa vezi ce buna va fi 🙂
Prima data cand reusesc sa fac foile si sa nu mai am frica sa le intind atat de subtiri. Multumesc mult Gina! Prajitura a iesit ca in copilarie si a fost foarte apreciata. Cu ajutorul tau am facut si cozonac traditional delicios, batoane cu lapte si sarmalute in frunza de podbal. Am mai facut sarmale de multe ori dar parca niciodata atat de delicioase. Le-am mancat ca pe bomboane. Ador trucurile tale si iti multumesc din suflet ca le impartasesti cu noi.
Multumesc frumos si eu, Ada. Pup tare.
Si te invit sa mai probezi si alte retete de la mine, sunt sigura ca vei mai gasi multe pe placul tau 🙂
Buna ziua. Am și eu o întrebare . Prăjitura o data umplută se păstrează la frigider sau la temperatura camerei ? Mulțumesc Pt răspuns
La rece, altfel se strica foarte repede crema.
Se poate inlocui grisul din crema cu altceva?
Arata grozav!
Multumesc frumos 🙂
Buna seara! Am facut aluatul si l-am pus la frigider. Problema e ca se lipeste foarte tare de mana. Am mai adaugat putina faina, dar tot asa e. Sper ca dupa ce va sta o noapte la frigider sa il pot lucra. Am masurat riguros cantitatile. Oare va iesi bine pana la urma? Multumesc din suflet pentru toata munca pe care o depui pentru noi!
Va iesi, ai rabdare, maine va fi mai tare aluatul 😛
Bună ziua. Îmi puteți spune dacă în loc de gris se poate folosi altceva.
Faina.
Multumesc frumos..reteta excelenta. Am respectat cantitatile si a iesit satisfacator. Multa sanatate
Multumesc frumos si eu. Data viitoare va iesi excelenta, sunt sigura 🙂
Sunteți absolut minunată! Să nu cumva sa ne lasati vreodata fara retetele dumneavoastra!
Multumesc tare mult 🙂
Buna seara. As avea și eu o intrebare .. Pot sa înlocuiesc 200g gris cu 200g faină? Va multumesc
da
excelenta prajitura! multumesc pentru reteta. merge si fara unt? am gustat crema inainte sa pun unt si era foarte buna
Multumesc frumos si eu. Merge si fara unt, dar untul ii da o finete aperte.
Buna!!!!
Vreau sa va multumesc pentru aceasta reteta. Este pentru prima data cand o fac. Este un desert deosebit de fin si de bun. Am urmarit si filmarea de pe You Tube. Foarte bine explicat. Am respectat intocmai reteta si a iesit foarte, foarte buna!!!!!!
Mii de multumiri si Sarbatori Fericite!!!!!
Dna Gina ,daca untul are 65%grăsime are ceva?
Merge dar nu e grozav, are cam multa apa.
Cea mai buna reteta ever. Foile au iesit fragede si pufoase, cantitatea perfecta, crema delicioasa, usor de intins. Nici o data nu mi-au iesit mai bune. Multumesc d-na Gina Bradea!!!
multumesc frumos si eu. La multi ani!
Reteta perfectă. Una din preferatele alor mei. Multumim, doamnă draga!
Multumesc frumos si eu 🙂
Minunata reteta. A iesit o bunatate . Ca toate retetele dumneavoastra , de altfel . Pentru mine sunteti o comoara. Va respect si va multumesc pentru tot ceea ce ne invatati. Am inceput cu retele de dulceata, apoi cu zacusca, pestele la conserva pt iarna!!! De prajituri nu mai spun. Minunate !!!Saptamana trecuta am facut cozonacul cu 10 galbenusuri,de proba, a iesit nemaipomenit
Multa sanatate va doresc si spor in toate !!!❤
Bună ziua ! La crema în loc de unt se poate folosi unt de cocos ? Aceeași cantitate ?
Iar oul din foi se poate înlocui?
Fetita este alergica la ou și lapte .
Mulțumesc!
E mai dificil, trebuie sa testez ca sa va dau un raspuns corect. In loc de ou folositi apa minerala, probati si vedeti ce iese.